Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aril

College Manchester-gdzie, co i jak

Polecane posty

Gość Aril

witam wszystkich serdecznie. W październiku przeprowadzam sie do Manchesteru i chialambym zacząc college. Czy ktoś kto ma jakieś cenne informacje na ten temat moglby się wypoiwedziec?Ile kosztuje?jaki colege jest dobry. Jak czesto dobywają się zajęcia i jak długo trwa oraz co wazne czy zaczynac mozna w polowie roku?czy tylko wrzesien/pazdziernik? Z gory dziękuję za podzielenie się niezbędnymi informacjami:)

Gość odpowiadam na topik
To zalezy na co chcialabys isc , dziennie czy zaocznie. Ja studiuję księgowość , jestem juz na czwartym roku , zaocznie , zajecia mam 1 raz w tygodniu , co tydzień.place sama a to. Z tego co wiem to teraz na poczatku wrzesnia jest dodatkowy nabor.

Gość odpowiadam na topik
konkretny kurs , kosztuje od 400-1400 funtow , zalezy co chcesz studiowac.Mysle ze tu w manchesterze kazdy college jest dobry , bo bardzo duzo uczą , praktycznych rzeczy. Zeby sie dostac , niestety trzeba znac angielski i np ja mialam interview ustny i test pisemny z angielskiego.

Gość Aril
Mam na myśli college jezykowy:) o studiach pomysle poźniej. mimo ze mam skonczone w pl 2 kierunki to i tak wiem ze tymi papierkami mogę sobe tyłek podetrzec...;/ dlatego prosze o info o collegu językowym:)wszystkie informacje będą bardzo przydatne:)z góry dziękuje:)

Gość odpowiadam na topik
Nie ma rozróznienia , poprostu idziesz na język , angielski , niemiecki , czy inny. Za poczatkujacych (beginers)nic nie placisz , potem to kosztuje ok 300-400 funtów.

Gość odpowiadam na topik
Chcialam napisac nie ma rozroznieia na college jezykowy i inny.

Gość Aril
A czy mogłabym prosić o jakieśnamiary na dobry college:)

Gość Aril
A ile trwa taki college jezykowy??I czy mozna w trakcie roku rozpoczynac?np styczen/luty?i jaka jest czestostliwosc w tyg?

Gość odpowiadam na topik
Zajecia nie mozna zaczac w polowie roku... ,nabor na zaoczne od czerwca do wrzesnia , zajecia raz w tygodniu.. najlepszy?uwazam , ze kazdy jest dobry

Gość odpowiadam na topik
Zalezy w ktorej czesci manchesteru bedziesz mieszkac....