Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość legionistka

Skad mam wiedziec czy to juz migrena???

Polecane posty

Gość legionistka

Mam bole glowy od jakiegos czasu i moj chlopak przezywa ze pewnie mam migrene, ze jego ciotka to miala i ze ogolnie to jakas straszna tragedia jest.... tylko ja szczerze mowiac nawet za bardzo o tej chorobie, jesli tak to mozna nazwac nie slyszalam....skad moge wiedziec czy jestem chora?

Gość Pani Kitsune
Nie baw się w zgadywanki tylko zrób sobie badania. Ja mam stwierdzoną migrenę. Ty nie wiesz jak jest u Ciebie. Możesz mieć równie dobrze guza mózgu i to wywołuje bóle. Ja miałam w tym kierunku badania.

Gość bolistrasznie
jesli boli cie kilka dni , jesli swiatlo cie razi , jesli dzwieki cie denerwuja i mdli cie az z bolu glowy to moze byc migrena

Gość Pani Kitsune
I tak, migrena jest chorobą. Jak można myśleć, że trzy dni wymiotów i bóli to nie choroba :O

Gość Pani Kitsune
Możesz sobie kupić solpadeine, ja tego używam. Jest bez recepty.

Gość Kropka za kropką
Wątpię, żebyś miała migrenę. Z tą chorobą się rodzisz, powinnaś ją mieć przynajmniej od okresu dojrzewania.

Gość werkawerka
Faktycznie migrena to dosc ciezka choroba, ale zyjemy w XXI wieku i mozna ja juz leczyc. Najskuteczniejsze sa sumatryptany, bierzesz jedna tabletke sumamigrenu na przyklad i spokojnie wystarcza. Oprocz bolu glowy masz jeszcze jakies objawy? mdlosci np.?

Gość legionistka
Moje bole glownie trwaja okolo 1-2h....ale czasem sa tak silne ze przechodzi mi dopiero jak zasne. Mdlosci nie mialam, jednak czasami bardzo kreci mi sie w glowie. Aha i nie moge prowadzic samochodu, zastanawiam sie czy to nie uciska jakos na nerw wzrokowy, bo gorzej widze, takie jakby plamy mam

Gość nie zgodze sie
ze z ta chorba trzeba sie urodzic. Wiesz ile jest moz ebyc przyczyn migreny oprocz genetycznej? Stres, zla dieta, tabletki antykoncepcyjne, uraz glowy, powiklania po jakiejs chrobie...tego jest mnostwo. Wiec wcale nie jest powiedziane, ze skoro ktos teraz nie ma migreny to nie moze na nia chorowac np. za 5 lat.

Gość werkawerka
legionistka, to o czym mówisz wcale nie musi być uciskiem na oczy tylko aura migrenowa, poczytaj sobie http://abcmigrena.pl/aura-migrenowa . i zawroty glowy tez sa spotykane przy migrenie. moim zdaniem powinnas isc do lekarza, zrobic eeg, tomograf i jeszcze moze jakies dodatkowe badania

Gość Kropka za kropką
Ja mówię o moim przykładzie, miałam migrenę już w wieku 14 lat. Nie słyszałam nigdy żeby ktoś miał migrenę nabytą. Ale może masz rację.

Gość legionistka
dzieki za wszystkie odpowiedzi, chyba faktycznie pojde do lekarza na razie takiego mojego, pierwszego kontaktu i zobacze co on powie

Gość legionistka
dzieki za wszystkie odpowiedzi, chyba faktycznie pojde do lekarza na razie takiego mojego, pierwszego kontaktu i zobacze co on powie