Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie lubie głupoty

Śmiać się czy płakać?

Polecane posty

Gość Nie lubie głupoty

Sytuacja nr1: dziewczynka, lat ok 2 może wiecej, uszy przekłute, ładna fryzurka i smok w buzi .... sytuacja nr 2 dziewczynka w paiskownicy, wiek o 13-14mc uczy się chodzić, pampers na tułku i spódniczka która nawet tego pampersa nie zakrywa, do tego na nogach baleriny... czy matki nie zdaja sobie sprawy ze dziecko do 2 rż powinno mieć usztywniony staw skokowy??? chyba nie bo wygląd ważniejszy sytuacja nr 3: dziewczynka lat 3 i pampers na dupie tyle ;]

Gość zoska- samoska
a ja nie wiedzialam, ze musi miec usztywniony staw skokowy...nikt mi nie powiedzial

Gość grejs keli
sama tego n ie rozumiem. w rodzinie jestem krytykowana bo kupuje dziecku ZA drogie buty i dbam o to co jje...

a moze się nie wtrącaj za bardzo 3-latka w pampersie - moze ma biegunkę 2-latka ze smoczkiem - bez przesady, może sporadycznie ma smoczka

Gość Nie lubie głupoty
Musi, powie Ci to każdy ortopeda , dziecko nie może nosić miękkich butów, powinny mieć twary zapiętek, nie mówie ze za kostkę ale zapiętek obowiązkowo twardy i do kostki.

Gość olala-oli
A ty sama co? Uszy przekłute zaliczasz do pozytywów i oznak dbałości o dziecko? One się świetnie komponują ze smoczkiem!

wszystko ok ale "spódniczka która nawet tego pampersa nie zakrywa"- to cie razi? Co do reszty to kazdy robi jak uważa. Niektóre dzieci na prawdę potrzebuja jeszcze pampersa w wieku lat 3, uwierz mi to nie lenistwo rodziców! Chcialabys zeby ta 3 latka zrobilą kupe na srodku piaskownicy albo nasikala na foremki twojego dziecka? kolczyki chyba przemilczę bo sama zrobilam malej wczesnie i żaluje bo jej odebralam coś fajnego. Teraz już nie popełnie tego błędu. Ale są rozne szkoly. Jedni wolą wcześniej. Niektozy robią u 2-miesieczniaków i to jest lekkie przegiecie! Buty- z tym też róznie. Prawda taka ze dziecko powinno chodzic jak najwiecej boso a nie z usztywnioną kostka, od tego się pomału odchodzi. No ale baleriny nie są dobrym wyborem, z 2 strony moze miala je zalozone na chwilę- do wózka?

Gość Nie lubie głupoty
wszystko ok ale "spódniczka która nawet tego pampersa nie zakrywa"- to cie razi? nie, nie razi. Napisałam wcześniej ze dziecko jest w piaskownicy a spódniczka nawet nie przykrywa pieluchy, dziecko siada sobie na tyłku w pieluszce na pisaku, konsekwencje mogą być takie ze piach dostanie się tam gdzie nie powinien i zapalenie gotowe. A ty sama co? Uszy przekłute zaliczasz do pozytywów i oznak dbałości o dziecko? - napisałam wyrazie widok: kolczyki w uszach i smok w buzi;]

Gość Nie lubie głupoty
No ale baleriny nie są dobrym wyborem, z 2 strony moze miala je zalozone na chwilę- do wózka? - tyle razy ile jestem na palcu zabaw to może 25% dzieci ma odpowiednie obuwie, reszta ładne ;]

Gość Nie lubie głupoty
Chcialabys zeby ta 3 latka zrobilą kupe na srodku piaskownicy albo nasikala na foremki twojego dziecka? - Ty to poważnie piszesz? 3 latka potrzebuje pampersa? No to jeszcze dajmy 3 latce butle do picia czemu nie :)

jak ma pieluche to jej sie nie dostanie. Upal jak nie wiem wcale sie nie dziwie ze nie zaklądali jej jesczez majtasków na tylek jak juz pampers dostatecznie grzeje. Co do butów to racja ze są trendy na balerinki teraz i inne wymysły typu klapeczki japonki rozmiar 19, ale coż zrobisz?

powaznie pisze1 niektóe 3 latki maja jeszcze problem z tymi sprawami- Kumpel mojego synka (3,5 roku) biega w pampersie bo inaczej leje po nogach. Syn sasiadów do 6 roku życia moczyl sie w lózko. Moja siostra do 1 klasy lalą do wyrka. Na prawdę z tym jest rożnie. Nie wszytskie dzieci sobie szybko radza. Moj ma prawie 3 lata a nieraz mu sie zdarzy ze mu sie "majtki spoca" jak to sam oznajmia.

Gość Nie lubie głupoty
ok, wpadka jest do przyjecia, dziecko zajmuje się zabawą albo coś innego, ale 3 letnie dziecko kontroluje swoje potrzeby i doskonale rozumie do czego służy kibelek :)

jakby moje dziecko dostało zapalenia pęcherza czy sraczki to też bym założyła pieluchę. i co jakaś głupia na dworze by mnie skrytykowała? jak nie znasz kogoś to sie nie wtrącaj

Gość Nie lubie głupoty
Jak by miało sraczkę to byś z domu nie wychodziła ;]

Nie kazde kontroluje. Są dzieci z problemami psychicznymi, fizycznymi. Znasz dziewczynkę osobiscie? Wiesz ze jest zdrowa a to tylko zaniedbanie rodziców? Myślę, ze nie wiesz tego na 100% wiec na prawdę nie ma co w to wnikać. Nagminnie 3 latki w pampersach nie chodza, a to ze sie jakis zdarzy no coż widocznie jest potrzeba.

nie, bo moja córka zawze jak jej szły zęby to miała sraczke i nic więcej, to na dwór ją brałam

Gość Nie lubie głupoty
zeby zazwyczaj wychodza do 2 rż ;] 3 latka bez zębów? ":)

wiosenna mama- niby co fajnego odebrałaś swojemu dziecku poprzez zrobienie kolczyków? Bo nie rozumiem. W późniejszym wieku dziewczynki najczęściej nie chcą bo się boją przekłucia, lub chcą ale nie mają bo również boją się przekłucia. Moja mama mojej 3,5 letniej siostrze przebiła uszka bodajże w pierwszym miesiącu życia, i co? Szybko się zagoiło a dzieciaczek nic nie pamięta, tyle.

Gość Nie lubie głupoty
Nie kazde kontroluje. Są dzieci z problemami psychicznymi, fizycznymi. Znasz dziewczynkę osobiscie? Wiesz ze jest zdrowa a to tylko zaniedbanie rodziców? tak, znam osobiście opinia matki: niec chodzi, po co mam jest skracać dzieciństwo ;] dzieci chore to co innego, to jest zrozumiałe ze potrzebuje, ale nie zdrowe 3 letnie dziecko;]

zdrowe trzyletnie które potrafi opanowac te sztuke nie potrzebuje, ale widocznie cos jest na rzeczy no chyba ze znasz rodzine dobrze i wiesz ze to lenistwo rodziców i mają frajde zmieniajac pieluchy :) Co odebralam? No nie wiem. Patrze na Mańkę i sobie mysle ze jakbym np teraz albo za pól roku poszła z nią przebic uszy to ona by byla baaardzo zadowolona wybierając kolczyki i w ogóle idąc ze mną do kosmetyczki. Jak jej robilam miala cos ponad 1,5 roku i guzik z tego wszystkiego wiedziała. Ale to moja subiektywna opinia.

G**** prawda , że staw skokowy musi być usztywniony u dziecka- kiedyś tak myślano. Dziecko powinno mieć mięciutkie wygodne butki , w których może swobodnie poruszać stopą.

G**** prawda , że staw skokowy musi być usztywniony u dziecka- kiedyś tak myślano. Dziecko powinno mieć mięciutkie wygodne butki , w których może swobodnie poruszać stopą.

Gość przekute uszy w takim wieku
to straszna głupota. Takie moje zdanie. Łatwo o kontuzje, np.rozerwanie ucha, generalnie kolczyki u dzieci to masakra.

Gość pokierowac się nie da
yazmina - chyba trafiłas na kiepskiego ortopedę co ma wspólnego poruszanie stopą ? but ma sie zginać ale zapiętek ma być twardy. No chyba ze Ty masz na myśli buty które się nie zginaja przy palcach.

Gość anexxis
ojej, ale masz problemy kobieto. Na swoje dzieci patrz a nie na cudze! mój syn non stop chodzi w samej pieluszce i mało mnie obchodzi czy kogoś ten widok razi. Dziecku wszystko przystoi, nawet jak z siurakiem na wierzchu lata. Znalazła się matka polka idealna

Nie wiem co jest gorsze. Matka, która trzylatce nakłada pieluchy czy przebija uszy czy taka, która pójdzie na plac zabaw i jak przekupa na targu obgada wszystkich dookoła. Zamiast patrzeć na własne dziecko czy akurat nie spada ze ślizgawki i nie łamie karku to najważniejsze jest czy dziecko sąsiadki jest w pieluszce i ile ma lat;/

Gość Nie lubie głupoty
yazmina - aha, to by 6/7 latkowie nie pogionali w obuwiu korygującym gdyby matka wcześniej zadbała o dobre buty a nie kładła gumowe krokodylki bo fajne i tanie