Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klamka zapadła

Rocznie może być nawet 20 mld zł. PO po wyborach chce opodatkować kościół.

Polecane posty

Gość Klamka zapadła

Kościół jest jedyną organizacją w Polsce, która nie jest opodatkowana. Kościół Katolicki w Polsce nie płaci cła, podatku VAT, kupuje grunty za złotówkę i odsprzedają za miliony. Nikt nie ma pojęcia, jakie są dochody księży, ponieważ nigdy nie zinwentaryzowano zabranych Kościołom dóbr. Aktualnie - na mocy konkordatu - Fundusz Kościelny jest finansowany z budżetu państwa. Nawet 10 tysięcy zł. miesięcznie może zarabiać zwykły ksiądz. Stop płaceniu przymusowego i ukrytego 1,04 % podatku na kościół z budżetu państwa. Tylko w Polsce księża nie płacą podatków i ZUS. Polski Kościół jest znany z najwiekszej ilości księży na świecie: jest ich niemal 30 tys. Najwięcej inkardynowanych jest do diecezji tarnowskiej (aż 1493) oraz krakowskiej (1159). Czas zakończyć okradanie budżetu RP przez watykańskich cerberów.

Gość Klamka zapadła
Zapomniałem o organizacjach chrytatywnych, które też powinni opodatkować no i domy publiczne jako organizacje świadczące usługi seksualne, które jako jedyne pobierają pieniądze za seks i nie płacą nawet na slużbe zdrowia a mają więcej chorób niż ja włosów na głowie,

Gość niech mi to dadza na piśmie
zakłamane skurvysyny, o na nich zagłosuję :classic_cool:

Gość Grzegorz Kleszcz
ech pariasy :o nie tylko KK ma takie przywileje.każde wyznanie uznane przez państwo. co nie zmienia faktu, że z budżetu nie należy dotować żadnych wyznań! niech płacą wierni. toż samo z partiami. ani grosza z budżetu! na koniec roku podatkowego , podatnik miałby prawo wskazać komu przeznacza 1 % swego podatku - nie tylko org. pozytku publ ale też kościołom czy partiom. i po krzyku :O

Gość ŻŻŻŻŻŻŻaaaaaaaaLLLLLLL
niech mi to dadza na piśmie zakłamane skurvysyny, o na nich zagłosuję postawa typowego polaczka, zagłosuje bo opodatkuja kościół, ale gospodarka to już nie ma znaczenia dla takich tłuków jak ty

Gość pariasska
tez jestem za opodatkowaniem, tym bardziej, że jestem innego wyznania

Gość seksuolożka Bożenka
Precz z klerem z POlski!

Gość niech mi to dadza na piśmie
a jaki wpływ na gospodarkę ma nieudolny rząd Tuska, kretynie? Bo ja ciągle słyszę on Vince'a że nie ma żadnego

Gość ŻŻŻŻŻŻŻaaaaaaaaLLLLLLL
kretynie to mozęsz mówić do swojego odbicia w lustrze

Gość dziuniatrunia
precz z klerem! za to co robią bogu! To przez tych czarnych pedałów, egoistów ludzie odchodzą od boga!

Gość polityk..raczej-nie
Wszyscu mowia ze Tusk to tlumok itp. Ale jego dzialania widac. Nie tak jak tej malej pchly wczesniej. Po prostu z takim kapitalem wyjsciowym jaki ma Polska nie da sie w kilka lat stworzyc dobrze prosperujacego panstwa. A co do podatku na kosciol to dlaczego nie. Wszyscy placa to dlaczego oni mieli by nie??

Gość Opodatkować też trzeba
granie w piłkę w czasie pracy i latanie za kasę państwa do Gdańska w piątek w południe i wracanie w poniedziałek po południu. i bycie Pochwiakiem trzeba opodatkować też.

Gość PO grabi na wszystkich
a opodatkowanie Kościoła to gra pod publiczkę, żeby ludzie wybrali Platfusów i dali im nadal rozprzedawać nasz kraj. Nie dajmy sie nabrać, nic dobrego z tego nie wyniknie.

Po 1) księża płacą podatek dochodowy w formie ryczałtu. Po 2) płacą VAT!!!! Co to za bzdura w ogóle?? Księża kupują po cenach netto?? czy odliczają sobie ten podatek??? jakiś skończony idiota pisał tego posta 🖐️

Gość stek bzdur
:O Za szechterem powtarzasz, czy sama na to wpadłaś ? :O. A po za tym to nie kościół tylko organizacje religijne, bo żadna w Polsce nie jest bardziej uprzywilejowana.

Gość Co ma Kościół Katolicki
wspolnego z Polska? Przezciez to jest sekta z Watykanu, a ich bog z Izraela. 🖐️

Gość te 20m mld
PO-WCY ZGARNĄ DLA SIEBIE!