Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agniech-aa

czy wam też pediatra zalecał

Polecane posty

Gość agniech-aa

trzymanie co jakis czas w pozycji siedzącej ? Tzn. trzymając ręką pośladek/udo dziecka i dziecko oparte pleckami o naszą klatkę piersiową? Mój noworodek bardzo lubi tą pozycję bo rozgląda się wtedy ciekawie wokół. Wy swoje maleństwa tak trzymałyście?

Gość elawaren
a ile ma miesięcy twoje dziecko

Gość taka jedna mama, która ma
tak, mi to zalecali na rehabilitacji. Czemu pytasz?

Gość kasia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mi także rehabilitantka zalecała i tak też robiłam.

Gość agniech-aa
no własnie ma 3 tygodnie...i teraz jak go tak nosimy to zastanawiam się, czy to aby nie za wczesnie dla takiego malca.

Gość mama z Radomia
nam tak zalecał lekarz rehabilitant i ortopeda z tego względu, ze w tej pozycji dziecko ma szeroko rozstawione stawy biodrowe,a rehabilitant dlatego, że preferował jedna stronę i żeby oduczyć go odkręcania się żeby coś zobaczyć i trzymać główkę cały na preferowany bok to trzeba było go tak nosić bo wszystko widział przed sobą, ale to jak miał już jakieś 5, 6 miesięcy

Gość agniech-aa
a pytam, bo przyszło mi do głowy, czy ta pozycja aby nie obciąża jakoś kręgosłupa. A w jakim wieku są wasze pociechy ?

Gość kasia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mój był rehabilitowany od trzeciego tygodnia życia i od razu miał takie zalecenia

potwierdzam, też rehabilitant mówił, że to bardzo dobra pozycja dla dziecka i stosowaliśmy się do zaleceń

Gość taka jedna mama, która ma
Skoro zaleca Ci to pediatra to Ty się wypytujesz o rady na forum? Nigdy tego nie umiem pojąć, ze dla ludzi forum jest bardziej wiarygodne od specjalistów. Nie wiem może ja tak ufnie podeszłqam, bo zalecenie było od rehabilitanta? Ale jak widzisz to popularna rada. Ja tak nosiłam potem młodsze dzieci chociaż nie miały rehabilitacji jak starszy. Dla mnie to wygodna opcja noszenia, bo dziecko mam pod kontrolą, a druga ręka wolna.

Gość agniech-aa
ok, uspokoiłyście mnei:) dzieki

Gość pit z zusu
Kazał ortopeda, ale dodatkowo złączać stopy, kolana na zewnątrz( coś a'la siad po turecku) ale nie na prosto tylko lekko na skos przez klatkę piersiową ponoć na biodra dobrze robi.