Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xcvbnm

czy któraś dobrze wspomina poród?

Polecane posty

Gość xcvbnm

jak w temacie/

ja jeszcze nie rodziłam ale nie rozumiem jak można dobrze wspominac poród... :( dopiero rodzę za 5 miesięcy a już po nocach nie śpię... :o właśnie jak jest ze znieczuleniem za darmo czy trzeba płacic??

Gość pit z zusu
Ja , 18 h, bez znieczulenia, na kroplówce. Zabawnie było:)

Ja! Wymęczyłam się konkretnie, ale mimo wszystko to cudowne przeżycie i nie zdecydowałabym się na cc. Chyba, że oczywiście nie byłoby innej opcji. Rodziłam w sumie 7 godzin, ale miałam przy sobie męża i fachową i przemiłą opiekę położnej, której nie miałam z polecenia i nikogo nie znałam. A widok maleństwa i to ciepełko gdy mi go położyli na piersi - bezcenny, Wzruszyliśmy się oboje tak bardzo, że nie mogliśmy mówić..:-)

jest niby za darmo ,ale musisz od razu powiedziec ,ze chcesz ,potem jak juz bedziesz miala duze rozwarcie to Ci juz nie podadza ,powiedza ze musza wiedziec co sie dzieje:)

Aha no i tez rodziłam bez znieczulenia. Nie chciałam wolałam sama dać radę :-))) Głowa do góry dziewczyny nie martwcie się na zapas. Jakoś pójdzie, w końcu tyle kobiet rodzi poraz kolejny że nie może być tak strasznie, prawda? Ja rodziłam 7 msc temu i już bym mogła znowu mimo że boli :-)

Wykolejona,otóż można! Ból był,naturalnie,ale już go nie pamiętam.Mnie bardziej bolało borowanie zęba i nadal bardziej boję się dentysty niż porodu.AAA,poród miałam wywoływany. Nie wiem jak w Polsce,ale w UK znieczulenie jest bezpłatne.

Ja też nie mam żadnej traumy ,wręcz przeciwnie pierwszy poród wspominam bardzo dobrze ,rodziłam z dwie godz i po wszystkim, bez żadnego znieczulenia nie krzyczałam było spokojnie ,drugiego nie chce wspominać bo do dziś mam uderzenia gorąca ,miałam nieplanowaną cesarkę pod ogólnym znieczuleniem wszystko trwało z 20 min ,oczywiście najważniejsze że moje dziecko się urodziło zdrowe ale wolę o tym nie myśleć.

a jaki to jest ból? bo skurcz bardziej kojarzy mi się ze skurczem łydek.. :D to jest ten ból czy inny? Niektóre dziewczyny mówią że to boli jak na okres tylko że 1000 razy mocniej (!!!) :o możecie opisac rodzaj tego bólu i skale od 1 do 10 ??

Gość ccccc
ja wspominam bardzo dobrze.Skurcze trwaly godzinke a urodzilam w 10 minut:) bez znieczulenia, naturalnie:)

Gość pit z zusu
W skali od 1 do 10, hmm...20! Ale Jak trafisz na dobry zespół i jesteś pozytywnie nastawiona to jest super. Faktycznie przypomina to bóle menstruacyjne.

No skurcze bolą bardzo ja się darłam trochę już przy samym ostatecznym parciu :-)))) Wg mnie skala bólu 7/10. Kolka nerkowa - 9/10 A nawet 10/10 - tego nie moglam wytrzymac, chcialam zeby mnie dobili..

Gość pit z zusu
Jak dla mnie gorsze były tylko hemoroidy.

Ja nie wyobrażałam sobie porodu bez znieczulenia,a najlepiej cesarki....jednak urodziłam naturalnie i bez znieczulenia. I nie żałuje...

jestem wytrzymała na ból ale raczej zdecyduję się na nieczulenie :o boję się! :( nie wyobrażam sobie tego że główka dziecka może przejśc przez taką małą "dziurke"?

Ale ta mała dziurka się robi sporawa... Zdarza się często ochrona krocza, u mnie było nacięcie, ale tego nie poczułam jakoś mocno bo robią to w takim momencie że nie skojarzysz może akurat :-) A rana mi się wygoiła szybciutko i oglądałam z lusterkiem i było OK niektóre dziewczyny się strasznie negatynie nakręcają a szkoda..

Gość pit z zusu
Zdarzają, moja filigranowa koleżanka urodziła chłopca 3700 bez nacięcia, a ja 3000 z nacięciem, ale u mnie nie było innej możliwości z dwojga złego wolałam mieć nacięcie 2 cm w pochwie niż rozchlastany brzuch.

jezeli sie nie zgodzisz nie natna Cie,jednak to ulatwia sprawe,co do wyjscia glowki,po to sie czeka by bylo pelne rozwarcie a bole porodowe rozwarcie wspomagaja:) nie ,martw sie ,natura tak nas zaprogramowala ,ze dasz rade:):):)

Wykolejona,spokojnie "dziurka" się rozszerza.....Akurat gdy mały wychodził nic nie bolało,uczucie,jakbyś za przeproszeniem zrobiła kupe...Skurcze bolą,parte już nie,ale te z kolei są olbrzymim wysiłkiem.

Gość a wlasnie!
czy to prawda że przy porodzie często się zdarza że się robi tą ...kupe? (okropnie to brzmi, ale nie mam pojęcia jak inaczej napisac)