Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleXXX2222

jak przekonac dziecko do nocnika?

Polecane posty

Gość aleXXX2222

moj 2 letni syn za nic w swiecie nie chce usiasc na nocniku-mamy nakladke na wc i to samo.Nie zmuszam go na sile wiec nie wiem skad ten problem -odpuscic ,sprobowac za jakis czas?

Gość mamama27
bo jest za mądry już na to - i będzie gorzej a śmiejcie sie z mam sadzajacych 10 miesięczniaki - ja sadzam takiego i mały sobie fajnie siedzi i cieszy sie jak mu gra

Gość nasyp mu do nocnika
lub do ubikacji platki lub jakies inne koraliki by je zatapial. u mojego pomoglo super

Gość tututu
Mój też nie chciał siadać więc podkładałam mu nocnik i sikał na stojąco, a z kupą to już była inna i zbyt długa bajka więc nie piszę.

Gość do mama27
ja się nie smieję z takich mam ale uwazam ze takie dziecko niewiele z tego rozumie ja też sadzałam 10 -miesięczne dziecko robiło siku i kupke i co jak go SAMA POSADZIŁAM więc nie bardzo był sens ale efekt w postaci siku było i co pzryszedł czas że zaczeła chodzić i z nocnika wstawala i nie chciała już siadać dlatego to było tylko chwilowe i dopiero w wieku 2 latka i 8 miesięcy- zcyli bardzo późno SAMA zaczeła siadać na nocnik, początkwowo nie mówiła że idzie tylko siadał i robiła i były brawa :) oczywiście były tez kupki w dzień chodzi bez pieluszki i majteczek (łatwiej jest dla niej) a tylko na noc ma jeszcze pieluchę (raz sucha a raz nie to zależ) uważam to za wielki sukces bo sama do tego dojrzała dodam ze nocnik stał u nas w pokoju prawie rok! i żadnej reakcji aż do czasu no i nie mam posikanych dyanów ani nic z tych rzeczy jest tylko 'problem" bo WSZĘDZIE trzeba chodzić z nocnikiem (do pokoju obok nie ale np. na piętro niżej i na dwór) poza tym już woła że chce na nocnizcek więc tyle potarfi dolecieć

mój tez nie chciał, aż w koncu z dnia na dzień stwierdził, że jest duży i sikał do kibelka, na nakładce. Na wszystko przyjdzie pora.

Gość rygielek
z moja corka bylo to samo. nocnik stal usiadla itd ale jak siku zrobila to sie przerazila:) dalam na luz. za jakies 2 m-ce sama usiadla i od tamtej pory zapomnielismy o pampersie:) postaw w widocznym miejscu nocnik, tam gdzie sie bawi,zeby mial go na oku. przyjdzie moment,ze sam usiadzie

Gość nasyp mu do nocnika
ja mam ten problem że siku robi do nocnika lub ubikacji ale kupa zawsze w majtki- macie jakies pomysły

Gość aleXXX2222
ja sadzalam malego juz wczesniej i nie bylo problemu z siedzeniem na nocniku tyle tylko ze nie bylo efektu ,bo potrafil siedziec 10 min ,wstwal i po ok 5 -10 min robil na podloge wiec odpuscilam, no a teraz wogole nie chce siada.Dzis probowalam tak ze sadzalam misie ,lale na nocnik lalam wode mowilam ze zrobily siku -troche go to zaintersesowalm ,ale czy da sie przekonac-zobaczymy

Gość aleXXX2222
nocnik stoi w widocznym miejscu tyle ze maly go chowa pod swoje lozeczko

Gość mój synek
też bardzo długo nie chciał siadać na nocniki, siadał czasem, ale nie chciał robić, próbowałam różnych nocników, w sumie miał trzy, aż kupiłam taki w kształcie sedesu, z opuszczaną klapą i od razu okazało się to strzałem w dziesiątkę - dziecko nauczyło się w przeciągu weekendu - oczywiście później zdarzały się wypadki, ale do pieluchy nie wróciliśmy. Miał ok. 2,5 roku.

Gość krokodylek.
moje dziecko ma 21 m-cy i sika w dzień do nocnika, ale nie zawsze...Jak ciągle mu przypominam i pytam się czy chce siusiu to jest ok, ale jak nie pytam to bywa różnie...Raz zasygnalizuje, że chce siusiu, a innym razem nie...Na noc dostaje pieluszkę.

Gość krokodylek.
pokazałam mu na YOU TUBE filmik o chłopczyku, który robi siusiu do nocniczka i to go przekonało :-)

Gość ubawiłam sie do łez z tej
wypowiedzi o filmiku Krokodylka:) a poważnie, to jak naczytałam sie na kafe, że półroczniaki już sikają na nocnik posadziłam swego 15 miesięczniaka, co chwile przypominałam, jak wstawał to sadzałam i co?...efekt taki, że faktycznie kilka razy mi sie udało złapać siuski, ale dziecko na widok nocniczka wiało do innego pokoju. Stwierdziłam że moje jest jednak tępe i ......dałam sobie i jemu spokój i kupiłam kolejną paczkę pieluch. teraz nocnik stoi, czasem na niego usiądzie z rana i sie zsika wtedy bije brawo, wychwalam pod niebiosa i wszystkim "chwale go" i... o wiele lepszy efekt. mały szczęsliwy i dumny coraz częściej chce sikać, choć z różnymi efektami i woła a jakże, ale jak już sie zsika:P ale dobre złego początki:) jestem pełna optymizmu. w naszym przypadku fajnie pomógł zwykły nocnik z pozytywką - ja wiem kiedy zrobił a synek jak gra to klaszcze zadowolony, że sie mu udało:PP aha i duuuużo tłumacze jaki on jest duży i sliczny i tp td,