Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANGIELSKI !!!!!

Ile słow dziennie mozna sie nauczyc???

Polecane posty

Gość kot.13
aj spik rili gut inglisz .Aj spik inglisz łif dżerman akcent.aj low suszi, grejt muzik end najs friends;-)

Gość ANGIELSKI
i oczywiście gdyby mial jakieś rady, wskazowki odnośnie mojego topicu, serdecznie zapraszam :)

Gość jezyki obce ang
ja uczylam sie po 10 dziennie ale samo uczenie slowek nic nie daje lepiej ucz sie po 5 zdan

Gość terron
ja w tydzień opanowuję około 500 nowych słówek i wyrażeń .Oglądam jakiś film jak nie znam wyrazu zapisuję potem sobie wkuwam to i większość pamiętam bo wiem w ajkim kontekście w filmie było użyte.Czyste wkucie szybko zniknie bez użycia słowa w konkretnym zdaniu.Staram się zniwelować ten efekt powiększjąc bazę wyrazów.W sumie w niedługim czasie przy intenywnej nauce da się opanować angielski w stopniu komunikatywnym .Najbardziej nie lubię gramatyki ale cóż podstawowe czasy koniecznie trzeba też ostro przekatować.na naukę poświęcam około 3 4 godzin dziennie .Rozmawiam przez skype po angielsku oglądam tylko po angielsku czytam też .Teraz po około 7 miesiącach nauki mam opanowane tyle materiału że spokojnie potrafię wypowiedzieć się na większość tematów a 80% tego co słucham czy czytam rozumiem.

Gość gość
a czy 100 dziennie da sie nauczyć ??? czy jest to realne ?

Gość gość
sto słów dziennie to się uczył Lenin, zwykły człowiek mógłby uczyć się stu słów tygodniowo i to naprawdę by wystarczyło, żeby nauczyć się obcego języka.

Gość gość
co to jest fiszki ? :D