Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okresowoniezadowolona

Problemy w pierwszy dzień miesiączki. Też takie macie?

Polecane posty

Od jakiegoś roku pierwszy dzień okresu jest dla mnie koszmarem. Zaczęło się od tego że przez 3 miesiące dostawałam lekkiej gorączki, ogromnego bólu jajników, drgawek, dreszczy oraz wypróżnienia ( przed okresem około 2-3 dni nie mogę się wypróżnić) po czym po jakimś czasie następowały wymioty i wszystko mijało. Później jednak zaczęło się pogarszać. Zniknęły dreszcze, gorączka, ale za to ból się zwiększył, a po zwymiotowaniu wcale nie było lepiej w dodatku w tym samym momencie leciało ze mnie z góry i dołu . Podejrzewałam, że może to przez tampony, które mniej więcej zaczęłam w tedy stosować, ale ich odstawienie nic nie dało. Przez ten rok zdarzyły się może z 2 okresy gdzie obyło się bez tych rzeczy, w tym okres poprzedni i miałam jak zwykle nadzieje, że już będzie dobrze, a tu wczoraj dostałam okres wymiotowałam kilkukrotnie, wypróżnienia do tego doszło dziwne uczucie wiotkości mięśni jak by ich w ogóle nie było i wiadomo ból. Wiem, że powinnam pójść do ginekologa tylko zawsze idę do niego w ten dzień gdy się to dzieje, później mam nadzieje, że może jednak to minie. Czy któraś z was też ma lub miała podobne miesiączki? Czy to może być coś poważnego?

Gość grubotwarzowa
az takich nie miałam, ale zazwyczaj mam takie -straszny bol tam na dole, nie mozna siedzieć ani leżeć, ani stać -biegunka :O dosłownie co 5 minut do kibla musze latać -chce mi sie wymiotować -mam dreszcze jesli nie wezme tabletek przeciwbolowych to nie zyje.

Gość nyeznamsye
U mnie miesiączki to był koszmar aż do brania tabletek. Też był ból nie do zniesienia - ryłam pyskiem po podłodze trzymając się za brzuch- wymiotowałam czasami, miałam podwyższoną temperaturę, jajniki bolały że mnie cholera brała [a pogarszało się jak się napiłam albo zjadłam, bo nacisk był większy chyba]. Ze szkoły brałam zwolnienie na 2 dni zwykle. Jak zaczęłam brać tabletki - pierwszy raz byłam u gin wtedy - to przeszło. Sporadycznie chce mi si siusiu częściej na dzień przed. Podobno to normalne... Tamponów używam od kiedy miałam te 10-11 lat [tak, wiem, dziewictwo i inne pierdoły - o dziwo ginekolog powiedziała, że to jakaś plota] i nigdy mnie nic nie bolało z tego tytułu przez 4 lata - od liceum mnie bolało tak. Ale oczywiście ktoś sugerował jakąś chorobę "tamponową" - Zespół wstrząsu toksycznego - ale TO SIĘ MA I MOŻE TO SPOTĘGOWAĆ UZYWANIE TAMPONÓW, a nie od tamponów się na to choruje....

up