Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała filipinka

moczenie fasolki jaś.

Polecane posty

Gość mała filipinka

czy wystarczy aby fasola moczyła się 6-7 godz. ok 10.00 zamoczyłam fasolę i chciałam zrobić na kolację ale nie wiem czy czas moczenia nie za krótki. także ile się moczy fasole czas minimalny i maksymalny.

Gość ...w kwestii formalnej
Jeśli obawiasz się, że masz za mało czasu, to zagotuj w tej chwili krótko fasolę, a następnie odstaw do namoczenia w tej gorącej wodzie. Przyspieszysz proces.

Gość mała filipinka
i pozostawić w ciepłym miejscu .. przez moczenie chcę pozbyc się skutków ubocznych jak wzdęcia....a kolację też je syn 4 lata.

Gość kaalalaklakmanmjn
mała filipinka moczyc nalezy w przegotowanej,chłodenj wodzie przez noc. NIe powinno się wylewac wody w ktorej fasola była moczona,tylko gotowac w niej. NIestety,fasola i tak będzie wzdymać ,wiec wylewajac wodę,wylewamy składniki odżywcze które wypłukała woda. Chesz uniknąć wzdęc nie podawaj fasoli na kolacje,szczegolnie dziecku,bo fasola jest cieżkostrawna.

Gość żeby zmniejszyć wzdęcia
gotuj fasolę bez przykrycia z dodatkiem listka laurowego a potem gotową przypraw majerankiem

mała filipinka i pozostawić w ciepłym miejscu .. przez moczenie chcę pozbyc się skutków ubocznych jak wzdęcia....a kolację też je syn 4 lata. a po co synowi dajesz fasolę? możesz mu dać co innego

Gość helenka z okienka
im krótszy czas moczenia tym dłuższy gotowania

Gość gość
xjrevIeMhaFiQJIuRmhEqh5D