Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pocztowa

Praca na poczcie

Polecane posty

Gość pocztowa

Jakie są obowiązki i pensja? co trzeba robić poza siedzeniem w przysłowiowym okienku?

Gość Praca na poczcie...
Praca na poczcie wygląda następująco: przychodzi klient, bierze numerek i podchodzi do okienka potem przychodzi miła pani (znajoma jednej z pracownic) I sobie wybiera numerki, a pani w okienku sobie przybija pieczątki, potem znowu kilka klientów a potem przychodzi inna zaprzyjaźniona pani która znowu wyciaga kilka numerków tym samym blokując kolejke... TO jest stara i znana sztuczka, jedna osoba robi sztuczny tłum wyciagając kilka numerków i tym samym blokuje kolejke a panie w okienku sobie siedzą bo przecież numerki zablokowane a że nikt nie przyszedł to nie ich wina. Prosze nie pytać skad to wiem, po prostu wiem.

Gość garagarahaha
Praca na poczcie w okienku ni ogranicza się do klepana pieczątek itp. Trzeba przerzucać paczki (ciężki są niektóre na pewno ) .. Na poczcie redukca etatów i tną pensje .. Wiem że nie więcej niż minimalna krajowa . Nie polecam . Lepszy już Mc. Donald

Gość na poczcie robisz wszystko
ale to tak jak w każdym miejscu pracy na dzień dzisiejszy. Na okienku: obsługa klienta, wykonanie planu, rozliczanie kasy, przyjmowanie wpłat, listów, paczek, obsługa klientów Banku Pocztowego sprzedaż handlu, wpłaty na ksiązeczki oszczędnościowe PKO, oprócz tego poza typowo pocztowymi usługami musisz mieć wiedzę i udzielic informacji o: Banku Pocztowym, OFE Pocztylion, MTU. Ponadto jeśli UP jest z tych mniejszych, to to że jesteś asystentem nie gwarantuje ci codzienniej pracy " na okienku", bo równie dobrze dzisiaj pracujesz jako kasjer, a jutro na ekspedycji (tam pracownik tez zwie się asystentem). O tym, że musisz wykonywac polecenia przełożonego nie musze chyba za dużo pisać, a polecenia moga być różne :) A płaca - to chyba od regionu zależy. Na dzień dobry lekko powyżej 1600 zł brutto.

czeczes...zgodze sie z toba w 100% ja pracuje na poczcie od ponad 2 tyg...jest strasznie..rzucaja na gleboka wode nie ma kto przyuczyc...materiału do opanowania jest od groma. Po kilku dniach kazadno mi być odpowiedzialna za kase glowna a nie mialam o tym zielonego pojecia. Chodze tam..bo musze... za kazdym razem na samam myśl ze musze isc do pracy mam ogromnego stresa.. psychicznie nie mozna wytrzymać. Co zrobie to im sie wiecznie nie podoba...a zarobki smieszne

Gość endenenrewr
a ile zarabia się jak się siedzi samemu na takiej jednoosobowej poczcie? jakoś wiecej?

Gość gość
To mnie wystraszyliscie jutro idę na rozmowę o pracę właśnie jako kasjer pocztowy to nie wiem czy dam radę?