Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie z warszawy...

do ludzi z warszawy-pomocy!

Polecane posty

Gość nie z warszawy...

mam do was ogromna prosbe, czy moglby mi ktos napisac jak dojechac z dworca zachodniego do dworca centralnego? ..wysiade z autobusu na zachodnim o 9.30 a o 12.05 mam z centralnego pociag i juz dybam czy zdaze, bo nie znam warszawy..

Gość Vlex
dworzec zachodni jest niedaleko centralnego, wg mnie dojazd jest w mniej niż pół godziny

Gość nie z warszawy...
no wlasnie sprawdzilam...super zdaze, jeszcze na kebaba skoczyc;)...Bohaterka starego Romansu ..dzieki za stronke..

Gość Warszawiankaaaaaaaaaaaaaaaa
517, 127 - masz autobusy na centralny musisz przejść tunelem z dworca zachodniego PKS na drugą stronę Alei Jerozolimskich - tam będzie przystanek w stronę centrum, w razie czego pytaj ludzi ;) z dworca pkp na dworzec pks trzeba przejść podziemiami. Aha, przejazd z dw. zach na centralny to max 15 min w tych godzinach :)

Gość Vlex
to 517 to nie polecam, bo zapchany ludźmi z Ursusa. lepiej chyba 127

Gość nie z warszawy...
Warszawiankaaaaaaaaaaaaaaaa a te autobusy to bezposrednie sa?... za pytanie ludzie to ja juz dziekuje, po 1. duzo osob jest nie z warszawy, a nawet jak jest to sie gdzies spiesza;)..a po 2. juz raz pytalam, to zrobilam mala zapoznawcza runde tramwajem;), od tego czasu wole dowiedziec sie wczesniej i z pewniego zrodla, jakim jest kafe;)

Vlex - racja jeszcze chyba jest jakiś ekspresowy, bodajże E-5, co jak wsiądziesz na zachodnim to na centralnym wysiadasz, bez przystanków po drodze... ale nie wiem czy on w takich godzinach kursuje... już na ochocie kilka lat nie mieszkam ;) na tej stronce jakdojade.pl pewnie będzie wszystko napisane

tak, bezpośrednie ;)

po prostu jak wysiądziesz z PKS-u to musisz przedostać się na drugą stronę Alei Jerozolimskich, to taka główna ulica, poznasz po hałasie ;) I najlepiej podziemiami. I po drugiej stronie masz przystanek. Tam wsiadasz w 127, 517 i za pare min. jesteś na centralnym :)

Gość nie z warszawy...
ja chyba zdecyduje sie na ten autobus 127...to tylko 5 przystankow a mam jeszcze jedno pytanie, ile kosztuje bilet?..tzn jaki mam kupic,beda 2 osoby?...ludzie nie mieszkam w polsce, a jak juz przyjade to gubie sie przy zakupie biletu;)..

rano nie ma tam korków raczej ;) ale może lepiej pociągiem - ale tu się nie wypowiem - nigdy nie korzystałam z SKM...

Gość nigdy więcej związku....
oczywiście, że lepiej skm, po co autobusem się telepać?

qrczę nie jestem na bieżąco z cenami biletów, ale po podwyżce ostatniej to chyba coś ponad 3 zł za jeden. Kupujesz dwa jednorazowe po prostu, kolo 7 zł wyjdzie.

tzn. miałam na myśli że po 9.30 to już wszyscy chyba dojechali do roboty i aż takiego zamieszania korkowego nie ma ;) no ale oczywiście mogę się mylić - jeżdżę z Ursynowa od kilku lat :) Autorko - w każdym razie na 12.05 spokojnie zdążysz - tak czy siak :) Przyjemnej podróży!

Gość nie z warszawy...
to bedzoe sobota...wiec mysle, ze tak...DZIEKUJE WSZYSTKI ZA POMOC

Gość w tyle czasu
to na piechotę dojdziesz spokojnie. Orientuj się na pałac kultury.