Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Perfumelle

Czy mozliwe jest miec 2 razy slub cywilny z ta sama osoba ?

Polecane posty

Gość Perfumelle

Chodzi mi o taka sytuacje ze biore slub cywilny za granica daleko od Polski wiec moi rodzice nie dadza rady przyjechac. Nie zawiadamiam urzedu stanu cywilnego w Polsce o tym slubie i potem powiedzmy po roku czy dwoch przyjezdzam z mezem do Polski i bierzemy znowu slub cywillny w obecnosci moich rodzicow i rodziny . Czy tak mozna ?? Skoro nie zawiadomie US w Polsce o slubie za granica to tak jakbym dalej byla panna, chyba ? Moze ktos tu jest co zna sie na tych sprawach ?

Gość taka kebabowiczka
nie...wyglada to tak.. bierzez slub za granica bierzesz dokument idziesz z tym w polsce i bierzesz go tu

Gość Perfumelle
Skad wiesz? Bralas slub cywilny 2 razy ??

Gość taka kebabowiczka
mam sasiada co musial tak zrobic bo tak to wyglada prawnie

Gość nie wiem ale w usc
żeby wziąć ślub za granicą musisz chyba mieć jakiś papier ze swojego konsulatu / usc, że nie ma przeciwwskazań do zawarcia ślubu, że np. nie jesteś już zamężna. Musisz mieć papier aby ślub był ważny. Po ślubie te papiery są znów wysyłane do twojego usc czy innego tam urzędu. Chyba.

Gość mulan89
podbijam temat mam podobny problem - czy muszę rejestrować ślub cywilny z innego kraju (dodam, że chodzi o Australię) w Polsce? Bardzo nam zależy, aby na ślubie mogli być również bliscy.

Gość gość
już ktoś pisał, że trzeba mieć dokumenty zezwalające na ślub. w PL można wziąć ponownie ślub bo tak też robią inni tylko nie wiem który jest ważniejszy. na pewno ten wcześniejszy ale jak go nie ujawnisz to nikt nie będzie o tym wiedział. problem w tym gdy będziesz potrzebowała do czegoś staż małżeński albo do rozwodu. wtedy będą 2 rozwody. bo jeżeli ślub na obczyźnie będzie tu ujawniony wtedy w naszym usc drugi ślub będzie tylko uroczystym potwierdzeniem tamtego ślubu.

Gość gość
To jest bez sensu kompletnie. :o Zorganizujcie sobie odnowienie, a nie drugi ślub.