Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażona wizją choroby

Krew z odbytu-co mi jest???

Polecane posty

Mam 23 lata. Do tej pory nie miałam większych kłopotów ze zdrowiem. Wszystko zaczęło się od anginy 2 tygodnie temu. Dostałam 2 antybiotyki i poczułam swędzenie z okolicach pochwy. Zakupiłam na własną rękę globulki i Clotrimazolum i już przechodzi. Ale ostatnio zauważyłam też, że przy oddawaniu stolca krwawię z odbytu. Nie wiem, czy w kale też jest krew bo nie oglądałam go. Czuję lekkie pieczenie podczas oddawania stolca, a przy podcieraniu widać na papierze właśnie "żywą" krew. Nie jest jej dużo, ale i tak mnie to przeraża. Co mi jest? Do kogo z tym się udać? Nie chcę umierać:(

Gość lololo432345
Do lekarza i to szybko !!!! To moze byc cos poważnego jak po anginie.Nie lekceważ tego może być masakra.

Udać się należy do proktologa. Często to jest chirurg -proktolog. A skąd jesteś?

jestem z lubelskiego. nie chce chorować:( do tej pory byłam okazem zdrowia a tu jedna angina i tyle problemów :(

Może Ci pękła tam jakaś żyłka i tyle :) Nie denerwuj się :)

mam nadzieje, ze to nic powaznego. w sumie to tak krew jest tylko tuz po oddaniu stolca. i boli tez tylko wtedy, ale chwilke. a tak to czuje sie ok.

Mogą to być np. hemoroidy, ale lepiej to sprawdzić u lekarza. Pytałam, bo znam w Poznaniu dobrego lekarza tej specjalności, ale poszukaj u siebie. Może się okazać, że to nic poważnego.

Kigana poszukam, bo nie chce trafic do szpitala, a wiadomo ze im wczesniej sie wykryje chorobe tym wieksze szanse na wyleczenie.

Zwłaszcza, że niekoniecznie musisz iść zaraz do szpitala. Popytaj o dobrego lekarza i idź nawet prywatnie, bo na nfz to ..... :o sama wiesz, jak jest.

Nie stać mnie prywatnie :/ do tej pory chodziłam na NFZ i nie narzekam:)

Chodzi mi o to, że na nfz możesz sobie poczekać na wizytę do przyszłego roku nawet, ale może Ci się uda.

Kigana hmm...wiem, że na NFZ są kolejki, ale w moim mieście jakoś nigdy nie miałam z tym problemu. Odpukać, żebym jednak nie musiała czekać. Ewentualnie w nocy przejdę się na Izbę przyjęć, wyjaśnię im problem i będą musieli mnie zbadać :)