Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luizaaaa., 232222

synek upadł mi z łóżka :(

Polecane posty

Gość Luizaaaa., 232222

Jestem beznadziejna, nigdy nie rozumiałam jak komuś dziecko może upaśc z łóżka, eh mój półroczny synek upadł główką na panele, boże :( płakał bardzo, ale chwilkę tylko, dostał pierś i uspokoił się, zasnął.. a teraz czytam ,że dziecko nie powinno spać pierwsze 3h po uderzeniu w główkę! jestem przerażona :( teraz bawi się na macie, leży na brzuszku [ na podłodze oczywiscie :( ] jest wesolutki, nie wiem co robić, czy jechać na pogotowie żeby go zbadali czy nie??? cholera jeszcze męża nie ma i siedze jak kołek i sie obwiniam i mam racje !!!!

obserwuj go i tyle..jak nie wymiotuje, nie płacze, ladnie sie bawi to raczej nic mu sie nie stalo:) wiekszosc dzieci spada z łozek i nic im sie zlego nie dzieje, co nie znaczy ze nie nalezy uwazac:)

Gość yhhhdfdxsdx
półroczny to nie miesięczny. a łóżko nie jest chyba na metr wysokie? powinno być wszystko OK. jeśli w ciągu najbliższych kilku dni nie będzie wymiotował, nie będzie za dużo jak na niego spał, nie będzie taki "otępiały", jakby zapatrzony w dal, jakby nieobecny, jeśli po prostu będzie sobą - to jest dobrze. ale oczywiscie jeśli się martwisz, to jedź, ja nie jestem lekarzem, tylko maą 4-latka. pozdrawiam i nie obwiniaj się, potem dojdsą guzy, siniaki i .... tak dalej ;)

Gość jeam24
zgadzam się,jako niemowlak też przeżyłam taki upadek-wiem z opowieści mamy i żadnych negatywnych konsekwencji nie było i nie ma;)

dobrze, że zaczął płakać, to znaczy, że wszystko ok z mozgiem, nie jesteś złą matką, po prostu rutyna bywa przyczyną wypadków, niemal każdemu rodzicowi spadło kiedyś dziecko, nie martw się, po prostu następnym razem kładź poduszkę/gruby koc na podłodze tam, gdzie może spaść ;) nic mu prawdopodobnie nie jest, jeśli nie wymiotuje, nie jest blady i zachowyje się normalnie. Ma guza?

Nie mow tak na siebie, bo gdy moj mąż bym malym chlopcem jego ojciec podrzucal go do gory, az spadl na ziemie i nie mogl chodzic od razu. Poszli z nim do lekarza i potem bylo wszystko ok. Mozesz isc do lekarza jesli Cie to bardzo niepokoi.

Gość Luizaaaa., 232222
od razu dałam mu pierś a to byla pora spania, w sumie szykowalismy sie do spania wiec byl na łóżku :( i zasnął :( biedactwo :( tak mi go żal :( PRZEPRASZAM SYNKU :(

Gość daszeńka
Nie obwiniaj się. Nie Tobie pierwszej i nie ostatniej dziecko upadło. Moje dzieci też mi spadały z łóżka, mimo tego, że dbałam bardzo o ich bezpieczeństwo. Male dziecko z reguły jest bardzo żywe i niestety nie unikniesz upadków.Oczywiście nie chodzi o to , żeby zupełnie zostały pozbawione opieki. Ale nawet przy najlepszych i najtroskliwszych matkach upadki się zdarzają. Ja myślę, ze nie musisz jechać do szpitala. Łóżko w końcu nie jest takie wysokie, tylko obserwuj małego. Gdyby zaczął wymiotować, to wtedy tak. A gdyby tak każda matka biegała z dzieckiem, które upadło do szpitala, to lekarze nie robili by nic innego tylko robili prześwietlenia dzieciom.

Gość jeam24
Haha:D ale bardzo rzadko,więc to tylko lekki skutek uboczny;)

Gość Luizaaaa., 232222
synek wiekszosc czasu spedza na podlodzie na macie itp itd bylam pewna,ze mi dziecko nie upadnie no bo niby jak ? polozylam go do drzemki [razem spimy p-opoludniu ] lozko ma szerokosc 2 m! a on nie ptrafi raczkowac a podpelzal w kilka sekund i bum jestem przerażona mam przed oczami jego widok jak lezy i placze od razu dostał cycusia pocieszyciela :) i spał :) a teraz lezy bawi sie, psoci jak zawsze dzieki dziewczyny za pocieszenie bo nawet nie am meza zebym sie wygadala tylko siedzialam i plakialm