Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mysiek:3

bardzo zniszczone włosy :c

Polecane posty

RATUNKU ! :c Mam straszny problem ze niszczonymi włosami. Nie wiem z czego to wynika , ponieważ ani ich nie farbuję ani nie używam prostownicy (jedynie suszarki), ale końcówki są okropnie porozdwajane, i ogólnie mam siano, az przykro patrzeć. :| (naprawdę nie dramaryzuję, wyglądają okropnie, a na górze sterczą mi połamane włosy ;/) Generalnie to włosy zapuszczam, nie ścinałam przez ok. rok, ale stwierdziłam, że dla poprawy ich kondycji troche je skróce. Niestety nic nie dało ;c Używałam róznych masek regenerujacych, jedwabiu itd. - bez zmian. może macie jeszcze jakieś sposoby (domowe, bądź skuteczne odżywki) na bardzo zniszczone włosy? z góry dziękuję

W sklepie fryzjerskim dostaniesz szampon z revlona. Listr kosztuje w granicach 63 zł. Końcówki powinno się podcinać max co 3 miesiące, nie dłużej. Częste mycie włosów wraz z ich suszeniem także je przypala i niszczy, na co polecam płyn do prostownic ( płyn ten chroni włosy przed gorącem prostownicy, suszarki ) z firmy shantal. Ja jestem blondynką. Jak farbowałam włosy na ciemny brąz, włosy jak z marzeń... przefarbowałam się na blond, masakra. Włosy sztywne, końcówki juz nie rozdwojone a rozczworone i popalone. Dzis przefarbowalam sie znow na ciemny. Masakra, jak mi nie do twarzy w ciemnym, ale wlosy mieciutkie i blyszczące, nei to co po blondzie. Ja tez prosze o pomoc. Czy jasny blond, to tylko utleniacze? czy dostanę farbe jasnego lub platynowego blondu, ktory siwe włosy pokryje ( mam 26 l. :D ) nie chce miec wlosów blond z polyskiem drucików, tylko jednolity połysk i miękkie włosy. Jak znacie takową farbe, nie utleniacz sam, to proszę o podanie firmy i z góry dziekuje :)

Gość nic nie zregeneruje włosów
jeśli włosy są zniszczone do rozjaśniaczy lub prostownicy to nic ich nei zregeneruje, jedynie maski lub balsamy mogą utworzyć na nich cieńką warstwę która optycznie je wygładzi najprostszy sposób by zregenerować włosy to po prostu przestać je farbować farbami chemicznymi i przestać je palić prostownicą co do farb to istnieją farby składające się z naturalnych składników, poszukajcie farb w proszku w saszetkach na bazie henny (lawsonia) z dodatkami innych barwników, jest kilka odcieni, nie tylko rudy, kasztan ....to są farby bez amoniku i wody utlenionej, rozrabia się je gorącą wodą do wygładzania włosów polecam maskę Garnier Nutrigładki oraz serum Schwarzkopf Gliss Kur Liquid Silk Gloss Anti Frizz Serum unikajcie wszelkich kosmetyków do włosów z alkoholem bo to dodatkowo puszy i wysusza włosy (czytajcie skład na opakowaniu, bo wiele odżywek, maseczek, spreyów zawiera alkohol jako główny składnik i zamiast odżywiać włosy jeszcze bardziej je wysusza i niszczy) składnikiem odżywek który poprawia wygląd włosów jest silikon (wygładza, nadaje jedwabistość i połysk) oraz woski owocowe