Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktoś ma i się zna

konto skarbonkowe w Getin Bank

Polecane posty

Gość czy ktoś ma i się zna

Mam pytanie na temat konta skarbonkowego. Czy są jakieś ograniczenia, kiedy osoba nie może go założyć lub musi płacić za coś dodatkowo? Chodzi mi np. co w sytuacji, gdy w tej chwili nie ma się stałych regularnych dopływów i nie ma się pewności, że w każdym miesiącu wykona się 3 płatności kartą. Czy taka osoba nie może założyć konta skarbonkowego w ogóle czy może, ale po prostu na razie nie będzie można oszczędzać tą skarbonką, ale licząc na to, że za kilka miesięcy w/w czynniki się zmienią (liczę na zmianę sytuacji, dlatego jestem zainteresowana tym kontem,a nie swobodnym). Tylko właśnie pytanie, czy mogę teraz takie konto założyć (nie zarabiając na nim tych złotówek początkowo), czy nie będę też musiała ponosić jakiś dodatkowych opłat?

Jeżeli zrezygnujesz z karty kredytowej to płacisz co miesiąc 5zł albo 7zł już nie pamiętam, ale opłata jest taka na pewno. Jeżeli masz już tą koszmarną kartę kredytową i nie wykonasz 3 czy też 4 operacji w ciągu miesiąca na kwotę minimum 400 zł to również zapłacisz 5 lub 7 zł. Więc tak na prawdę konto jest darmowe tylko jeżeli spełnisz co miesiąc wszystkie warunki, inaczej musisz płacić. Powyższa manipulacja bankowa dotyczy większości banków jak nie wszystkich, przy czym różnica jest w opłatach i warunkach dla poszczególnych banków.

Gość czytanie regulaminów nie boli
Samo konto i karta są bezwarunkowo darmowe, żeby dostawać bonusy za lokaty/płatności musisz wykonać 3 transakcje kartą w miesiącu.