Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolinacosięodchudza

Masywne uda, a ćwiczenia?

Polecane posty

Jakie ćwiczenia należy wykonywać aby wysmuklić uda? Ja mam je dość masywne, mocno umięśnione no , ale i tłuszczyk się znajdzie :D Jakie ćwiczenia wykonywać, żeby nie rozbudować mięśni nóg jeszcze bardziej? Chciałabym je zmniejszyć a już na pewno wymodelować, żeby miały piękny kształt.

Gość Gocha3miasto
spinning polecam :) pozbywasz się tłuszczu i celulitu. Uda smukleją na maksa i ładnie wychodzą się mięśnie :) mi się nie rozrosły

Dzięki Gocha :) xmetaxa błysnęłaś intelignecją widzę.

Gość icotera
spinning nie pomaga osobom o bardzo rozbudowanych udach, przy tym typie kobiecej sywetki tłuszcz zostaje "zepchnięty" w dół, i budowa ud zacznie przypominać karkówkę, czyli mięso poprzerastane tłuszczem. Dla typowych gruszek o wiele lepszy będzie wysiłek siłowy : przysiady, wypady z obciążeniem.

Gość Gocha3miasto
Nie zgodzę się chyba. Choć zależy jak bardzo masz masywne te uda. Bo ja nie miałam jakichś super oblepionych tłuszczem, bardziej chciałam im kształtu nadać. Mi poszło w łydki :) Myślę, że jeśli byś poszła na takie lekkie zajęcie spinningowe typu endurance lub recovery, to byś się nie rozrosła, bo to jest dokładnie na spalanie tkanki tłuszczowej. Ewentualnie jakieś aerobiki, basen, rower,rolki.

NO ja jestem właśnie typowa gruszką. Mam płaski brzuch, wąską talie, małe piersi i ramiona tylko te uda i biodra to jakiś koszmar. Bo nawet łydki mam ładne, ale uda są jak nie do pary normalnie . :/

Gość kak
Na nogi ogólnie dobrze robi gimnastyka. Osobiście polecam Ci wykonywanie ćwiczeń w domu. Na początek - rozgrzewka. Potem zacznij wykonywać naprzemienne wypady. Dzięki temu ćwiczeniu uda staną się bardziej jędrne i szczuplejsze. Jak wykonać to ćwiczenie? Wystarczy, że lewą nogę postawisz przed sobą. Noga ta powinna być zgięta pod kątem prostym. Z kolei drugą nogę skieruj w tył i oprzyj na palcach. Następnie uginaj prawą nogę w taki sposób, by nie dotykała ziemi. Przednie kolano natomiast nie powinno wychodzić przed palce stopy. Powtórz to ćwiczenie piętnaście razy. Innym niezawodnym ćwiczeniem na nogi są przysiady. Ale to nie jedyne ćwiczenia. Inne przykłady ćwiczeń znajdziesz na stronie http://hgh.edu.pl/2010/09/10/twoj-cel-smukle-nogi/ A jeśli to nie pomoże to zacznij regularnie chodzić na basen.

Juz doczytalam w programie, ze event nie ma nic wspolnego ani ze spinningiem, ani z grubymi lydkami ani z zadnym innym tematem. "Dziękuje" za skuteczne zaspamowanie wszystkich watkow. Za event rowniez. :(

biegaj.. widzialas biegaczy z wielkimi udami? (nie mowie rzecz jasna o sprintach;p)

Alexra-piękne łydki:) Zgadzam się co do biegania-wszystkie znane mi biegaczki mają smukłe uda. Pamiętaj o rozciąganiu.