Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jang Mamuśka

DOM CZY MIESZKANIE

Polecane posty

Witam, moi drodzy jeśli za podobną cenę moglibyście zdecydować się na duże mieszkanie lub dom kilka kilometrów za miastem - co wybierzecie? Nigdy nie mieszkalam w domu, ale teraz chyba podejmiemy decyzję wlasnie o domku. Za podobną cenę (ok 50 tys mniej) możemy mieć mieszkanie ok 80 metrów. No a dom ok 140-150. No i ta przestrzeń, mam już dość życia z sąsiadami ciągle słyszę to i owo..

Gość moja jest boska
dom ,to ile cię wyjdzie ten domek z działką?

Gość blablabla....
Zależy od: ile kilometrów za miastem, jaki dojazd, czy stać mnie na utrzymanie domu (szczególnie ogrzewanie, ewentualne remonty, przecież koszty wtedy ponosze sama) itd itd itd

Gość moja jest boska
a nie lepiej się wybudować? postawić taki dom jaki ci się będzie podobał i z większą działką?

Zdecydowanie dom. Ja całe życie mieszkałam w bloku, od ponad roku kupiliśmy dom do remontu z bardzo dużą działką. Chociaż była rudera, nie żałujemy, coraz lepiej wygląda, cały czas remontujemy. Wcale nie musi byc nowy, wybudowany, w starym robisz sobie wszystko pomału i cieszysz się zkażdej pierdółki. Na podwórku robisz co chcesz i kiedy chcesz, w mieszkaniu tego nie masz No i oczywiście mam teraz wymarzonego psa:)

no wlasnie wolalabym kupic dzialke i sie budowac, ale dzialki (krakow i okolice) sa takie drogie u nas :-/ Ten ktory nam sie spodobal jest sliczny tylko ta dzialka stanowczo za mala. Chyba jeszce poszukamy...dzieki bardzo za wszystkie wypowiedzi. Evks - cy utrzyanie domu jest znacznie droższe od mieszkania? Teraz mieszkamy na 100 metrach, wiec wydatkow nie jest tak malo nawet w mieszkaniu i sie zastanawiam czy w domu bedzie duzo drozej.