Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szaq

Studia - łatwy kierunek?

Polecane posty

Gość Szaq

Witam. Ukończyłem technikum budowlane, w którym było mi bardzo ciężko. Na 4 lata miałem dwie poprawki. Zdałem również mature z najniższymi możliwymi wynikami (wszystko lekko ponad 30% - oczywiście sama podstawa). Zastanawiam się jaki kierunek studiów wybrać tak żeby udało mi się je ukończyć a może przy okazji czegoś z nie wielkim wysiłkiem nauczyć. Jedni polecają pójście w kierunku budowlanym z powodu ukończenia technikum bud.(egzaminu zawodowego nie zdałem) - jednak to odpada gdyż w ogóle mnie nie interesowała budowlanka i ciężko mi było już w technikum. Inni polecają wybrać to czym się interesuje - komputery - robiłem kiedyś jakieś strony internetowe amatorsko, dużo przy komputerze siedzę, potrafię zrobić dużo rzeczy ale z pomocą, którą wyszukam na google.pl. Problem w tym, że zawsze byłem kiepski z matematyki a z fizyki to już w ogóle nic się nie uczyłem z powodu nauczyciela. A tak szczerze to prawda jest taka, że z żadnych przedmitów nie byłem dobry - jedyny przedmiot, z którego miałem 5 to projektowanie - dzięki temu, że było one na komputerze w ArchiCadzie i bez problemu udało mi się tworzyć różne fajne rzeczy) - reszta to same 2 max. 3. Oczywiście interesuje mnie też sport lecz tutaj nie mam za dobrej kondycji ani nic z tych rzeczy - od czasu do czasu pokopie tylko piłkę więc to również chyba odpada. Chcę iść na studia, z którymi będę sobie dawał radę. Jakieś propozycje bardziej doświadczonych osób, które również nie były zdecydowane jaką przyszłość wybrać z taką niechęcią do nauki? P.S - Proszę o nie odpowiadanie w stylu: NIE IDŹ W OGÓLE SKORO NIE CHCE CI SIĘ UCZYĆ. Ja już zdecydowałem, CHCE SPRÓBOWAĆ i będę się próbował uczyć ale chce też wybrać tak żebym dawał sobie radę.

Gość ultrase z planety CHUWDU
idz na administracje,stosunki miedzynarodowe albo europeistyke, to kierunki dla idiotów :classic_cool:🖐️

Gość Ludomiła
ja te orłem nie byłam, tylko co po studiach, masz szansę na pracę? bo dosyć łatwe to socjologia, pedagogika

Gość kolorekzielony
jesli chcesz isc na studia a lubisz informatyke to moze o niej warto pomyslec... jednak w Twoim przypadku polecilabym uczelnie o nizszej randze,jakas prywatna, bo politechnika albo uniwersytet to juz wyzsza szkola jazdy... ewentualnie zamiast studiow moze jakies studium, np informatyczne.,..

Gość Ilona ja:)
Na każdym kierunku trzeba się uczyć. To może już lepiej idź do szkoły policealnej?

Gość Szaq
No właśnie też myślałem o administracji - słyszałem, że nie jest to najtrudniejszy kierunek. Albo informatyka na uczelni o niższej randze - bardzo ciekawy pomysł:).