Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość korczmysl

O nowym laptopie

Polecane posty

Gość korczmysl

Ja wiem, ze miejsce nie na temat, ale czytam sobie to forum i tak mysle - zapytam... Planuje zakup laptopa. Jaki mi polecacie?

Gość taki żeby
jebnął ogniem jak wejdziesz na cafe

Gość korczmysl
tak skromnie, do 1600 zl...

Gość ile masz lat?? i w jak
aburabi -- > a netbook jaki najlepszy ?? myslalam o sony vaio to juz jest niby w kategorii laptop , ale tez fajne :P

netbooka masz w Orange za 1 PLN :D tak było dzis w reklamie... poszukaj na Allegro, kup gdzieś w sklepie, bo alledrogo Cie skasuje czasami kilka stówek wiecej

ale nie chcialabym w orange :P co sadzisz o tym sony vaio ?? albo cos innego godnego polecenia ? netbook acer jest ok ?

nie wiem, mam della od 6 lat i jeszcze jest na chodzie, miałem w miedzyczasie Asusa i po pół roku cos tam w nim padło (na tyle poważnie, że nie opłacało sie naprawiać - był sprowadzony z kanady więc bez gwarancji), a niby dobra firma. Acery oferuja dużo za umiarkowana cenę, jak ma 2 lata gwarancji to powinno wystarczyć i tak taki komp za 2 lata bedzie przestarzały, wadą jest to, że są bez systemu operacyjnego (w przypadku tych najtańszych)

a sony vaio ? jestem przed zakupem takiego sprzetu i staram sie wyszukiwac wszystkich potrzebnych informacji :) Dzieki za pomoc :) 🌼

najpierw musisz sie zastanowić do czego Ci ten komputer, co jest dla Ciebie najważniesze, czy będziesz grała, korzystała ze skomplikowanych formułek w Excellu czy tylko surfrowanie w necie na betriach

surfowanie w necie + ew. jakieś gry

no to raczej, coś co ma dedykowana kartę graficzną w własną pamięcią (nie zintegrowaną), do gier też polecam duży wyświetlacz, głośniki raczej zewnętrzne ew. słuchawki. Czy to będzie procesor intela czy AMD nie ma większego zbaczenia. Jak do gier to też zwróć uwagę na czas reakcji wyswietlacza, niektóre maja tak duży że obraz sie rozmywa. I najważniejsze jaki budżet? Acha i do gier netbook sie nie nadaje, chyba że takie przeglądarkowe.

tak do okolo 2000 :) Do gier dlaczego nie ?? wracam na topik za 10 minut , jesli jeszcze bedziesz i mi odpowiesz na nurtujace pytania, bede zobowiazana :) Pozdrawiam 🌼

bo wiekszość netbooków nie ma dedykowanej karty graficznej, a w dzisiejszych czasach wszystkie gry są 3D i wymagają dedykowanego czipa do grafiki, za 2K PLN można juz coś dobrego kupić

a cos konkretnego proponujesz?? I nie odpowiedziales co sadzisz o tym sony vaio :)

nie miałem okazji poznać Soniaka, ale obawiam się, że może to być płacenie za markę, popatrz na Alledrogo co można kupić w Twoim budżecie, popatrz na paranetry i kup w jakimś sklepie w kololicy, allegro jest stosunkowo drogie. jeszcze mogę odadzić Fujutsu, poleciłem znajomemu, bo paramarty były dobre, ale po 3 miesiącach padł...

rozumiem :) Poki co myslalam o Acer Aspire one 520 ( o ile nie przekrecilam nazwy ) ale nie wiem jeszcze ,czy to jest dobry pomysl.. czytalam ze firma podobno dobra, ale jak jest naprawdę, kazdy uzytkownik sam widzi

już napisałem, jak masz zamiar grać w gry 3D to musi mieć osobna kartę graficzną, do reszty zastosowań wystarczy każdy inny laptop. Jak nie masz zamiaru czesto korzystać z baterii to każdy da radę, wszystcy producenci dają gwarancje na baterię od 6 do 12 misięci mimo, że na samego kompa jest np. 24 miesiace. Polecam szukać czegoś z dużym wyświetlaczem np. 17", bardzo sie przydaje jak np obrabiasz jakieś pliki w excelu, duzo wiecej widac, dużo wygodniej. Nie patrzyłbym na markę, dzis technologia jest dostępna dla każdego producenta, nie widzę sensu przepałacania za napis na obudowie

serdeczne dzieki 🌼 :*

Gość korczmysl
Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi. Mam 24 lata i jestem na 5 roku studiow. Jaka pamiec proponujecie? 3 czy raczej 4 giga? Jest roznica cenowa w sprzecie jezeli chodzi o pamiec...