Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinia3452

Brązowe plamienia a tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość Kinia3452

Mam drobny problem. Jestem nowicjuszką w sprawach antykoncepcji doustnej. Mam zacząć brać tabletki Cilest. Kiedy powinnam je wziąść ponieważ problem polega na tym, że w pierwszy dzień okresu nie krawię a mam brązowe plamienie, czy powinnam wziąć tabletke dziś , podczas takowego plamienia czy jutro jak zacznie się normalne krawienie? Z góry dziękuje za odpowiedź.

Gość Kinia3452
Czy aby na pewno, skoro zawsze mam tak w pierwszy dzień miesiączki? A co jeśli wziełabym dziś?

tak po prostu jest, że jeśli u kogoś okres zaczyna sie od lekkich plamien to pierwszy dzien cyklu i tak sie liczy dopiero od dnia gdy juz wystąpi normalnie krwawienie ale w sumie możesz wziąć dziś, nie sądze by to była jakaś wielka różnica, ale ja bym sie na wszelki wypadek zabezpieczała dodatkowo 7 dni zresztą bardzo często przy pierwszym opakowaniu dziewczyny mają taki skutek uboczny że całe pierwsze opakowanie sie krwawi lub plami, wiec pewnie i tak za dużo współżyć nie bedzie

Gość Kinia3452
Czyli jestem zabezpieczona po 7 dniach od pierwszej tabletki? Opinie są na ten temat bardzo podzielone.

Jeśli weźmiesz pierwszego dnia cyklu to jesteś zabezpieczona od pierwszej tabletki, jak mieszasz to dopiero po 7 dniach.

w sumie to ciężko powiedzieć, czy w tym momencie weźmiesz w 1 dzien cyklu czy w ostatni dzien cyklu poprzedniego... ja bym wzieła jutro, i wtedy bedzie pewność, że po 7 dniach bedzie zabezpieczenie, zgodnie z ulotką: Pierwszą tabletkę preparatu, oznaczoną danym dniem tygodnia, powinna Pani przyjąć pierwszego dnia cyklu, czyli w dniu wystąpienia krwawienia miesiączkowego. Możne Pani również rozpocząć stosowanie preparatu od 2. do 5. dnia cyklu, ale wówczas przez pierwsze 7 dni należy stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne (metody mechaniczne).

Gość Kinia3452
Jeśli wezmę mimo wszystko dziś to również będę zabezpieczona po 7 dniach czy od nowego opakowania?

nie wiem tego, ciężko powiedzieć nie bierz dziś, tylko jutro, wtedy bedziesz miała pewność, ze po 7 dniach juz bedzie zabezpieczenie, bo to bedzie albo 1 albo 2 dzien cyklu, a teraz to cholera wie

Gość Kinia3452
W takim razie wezme jutro :)

Gość Martucha85
Witam dziewczyny,ja mam taki problem... bralam tabletki yasmin,potem zrobilam sobie 6 miesieczna przerwe w zazywaniu tych tabletek,miesiac temu ponowie je wzielam. w pierwszy dzien okresu,ktory po dwoch dniach mi zniknal,potem znow sie pojawil i potem mialam brazowe plamienia.bylam u lekarza ale ze mieszkam w anglii lekarka pow mi ze mam sie nie martwic poniewaz byla zbyt dluga przerwa i to jest reakcja na tabletki,dodam ze mam malego miesniaka i kiedys mialam torbiel na jajniku. po zazyciu 18 tabletki w cyklu dostalam okres ale bardzo jasna krew,bez zadnych skrzepow,tak jakby sama krew;/brzuch mnie juz nie boli.bolal mnie tylko w czasie brazowych plamien. poradzcie mio czy to minie czy to cos powaznego,za tydzien mam odebrac wynik cytologii ale bardzo sie martwie...pomozcie:)

Gość Martucha85
Czekam na posty :)

Gość Ruda096
Martucha85 hej tez mieszkam w angli i chciała bym sie Ciebie zapytać czy jak chce brac tabletki anty. to musze iśc do gp czy moge normalnie kupić w aptece ?