Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna-konda

uderzyłam dziecko!

Polecane posty

Gość hkoswr
Równie dobrze można stwierdzić, że dziecko będzie stosowało kary wobec rodziców, np. na starość nieposłusznej staruszce wymierzy karę w kącie :) Czyż to nie poniżające? Bo ja, mimo iż dostawałam klapsy od ojca, to bym go nigdy nie uderzyła, a tym bardziej w kącie na starość nie posadziła!!! I chciałabym dodać, że mamy bardzo dobre relacje i sama mam już dziecko!

Gość ciemność, widzę ciemność
czytam to jak jakiś matrix :O życzę wszytkim tym mamuśkom, że jak nie zdążą z obiadem na czas, nie posprzatają dokładnie, przesolą zupę, nie zrobią prania etc.-aby ich mężowie tudzież konkubenci lały je po doopie i po twarzy z liścia! poczują to samo, co czuje wtedy dziecko! życzę wam tego z całego serca! bez odbioru

Gość Co za kuźwa debilne
porównanie i spłycanie tematu... Jak ma się niby bicie za coś, czego się nie zrobiła dokładnie albo coś nie wyszło, do bicia za totalne nieposłuszeństwo??? Jak już tak dywagujecie, to nie zbiłabym matki, gdyby od czasu do czasu źle posprzątała, niedokładanie albo przesoliła zupę, takie rzeczy się zdarzają. Ale jak ktoś jest notorycznie niegrzeczny, np. tatuś non stop przychodzi wypity i nic do niego nie trafia, to należy mu się wpierdol! :P Tutaj podobnie, dziecko nie dostało dlatego, ze wylało mu się mleczko na podłogę czy, ze chciało pomóc w sprzątaniu i stłukło talerz, tylko dlatego, że jest wredne i nie słucha co się do niego mówi i specjalnie jest złośliwe. Powinno wiedzieć, że za takie zachowanie- BÓL, a raczej pewnie bardziej upokorzenie, bo jaki to może być ból... Przecież ich nie rzucamy o podłogę, tylko ręką w tyłek... Upokarzałeś matkę swoim zachowaniem, to masz... :P

Gość ciemność, widzę ciemność
ehh słaby człeku, nie potrafisz zapanować nad swoimi emocjami to lejesz :O jedyna wg ciebie słuszna kara to bicie??? myslisz że to skutkuje??? agresja wzmaga agresję. Tak naprawdę to po\ 1. nie potrafisz radzić sobie z emocjami, kiedy twe dziecko jest niegrzeczne 2. nie potrafisz w inny sposób przywołać je do porządku 3. brak ci postawowych zasad wychowania dziecka 4. wróć się do programu Super niani to cię oświeci, a jak to nie pomoże to zakup nerwosol a dziecko wychowuj zgodnie z zasadą nieczyń drugiemu co tobie nie miłe i ponownie wróć do superniani Te twoje klapsy, tak naprawdę ten dzieciak nie rozumie dlaczego? Boi się pewnych czynności, a raczej ciebie, bo sprawiasz mu ból, a nie kuma dlaczego tego nie wolno i w efekcie spędzając czas bez ciebie, tylko z inną osobą będzie te zakazane rzeczy robił nadal. Bo niby skąd ma wiedzieć? Jak jego matka to jedynie potrafi wpieprzyć w zad. Temat rzeka. Nie bije się dzieci i tyle.

Gość anna-konda
Raczej przy innych i w innym otoczeniu syn jest grzeczny, w przedszkolu wręcz mówią, że aniołek. Często jest tak, że jak go odbieram z przedszkola, to już w aucie/sklepie pokazuje swoje rogi. Po przyjściu do domu zaczynają się wrzaski, popychanie młodszego brata, odmowa jedzenia. Chyba rzeczywiście kupię sobie nervosol, bo po prostu nie panuję nad sytuacją. Stąd te uderzenie i klapsy. Kajam się.

Gość aswedrfgtyhujumk
UWAZAM ZE NIE POWINNY SIE WYPOWIADAC W TYM TEMACIE OSOBY NIE MAJACE DZIECI !!! I OSOBY KTORE MAJA DZIECI DO 18 MIESIACA ZYCIA TAKIE MALUSZKI BO ONE JESZCZE NIE DAJA POALIC moja córcia ma 3 latka i potrafi w ciagi jednej sekundy z aniołka zamienic sie w diabełka podejdzie do stolu wszystko reka zżuci potem wrzeszczy w niebogłosy itd doprowadzic ja do stanu wyciszenia bezzcenne i prawie nie do zrealizowania ot takie zwrócenie na siebie uwagi - wszyscy w domu koło niej skacza wiec nie ma na co nazekać ukladamy puzle malujemy farbami - kretki to za mało itd poprostu taki charakterek !!

Gość jako matka dwojki powiem
wam, ze NIE WYOBRAZAM sobie jak mozna bic dziecko!! To jest ponizenie nie tylko dziecka, ale i samego siebie, bo to znaczy, ze zwyczajnie nie dajecie sobie rady z wlasnymi dziecmi, z w;asnymi emocjami , jestescie slabe i nie umiecie ich wychowac! Denerwuja mnie tlumaczenia w stylu "ale moje dziecko mnie kompletnie nie slucha, mowie do niego sto razy, a ono ma mnie gleboko w powazaniu!". Oczywiscie, ze ma, bo wy nie macie pojecia co to jest konsekwencja! Jakbyscie konsekwentnie stosowaly kary (juz u takiego dwulatka dzialaja np. w postacie siedzenia na schodach jak ktoras madra mama wyzej napisala) to byscie i z dziecmi daly rade i nie mialybyscie wyrzutow sumienia. I nie wciskajcie mi bajek, ze niektore dzieci sa nie do ogarniecia, bo to wina matek i ojcow jesli taka sytuacja ma miejsce! Mam syna 4 lata i corke 2 lata i nie wyobrazam sobie, zeby moje dzieci wchodzily mi na glowe, a ja zebym z braku sil zaczela dawac im klapsy, bo "dziecko taki ma charakter i nic na niego nie dziala"! :o Bzdury! To, ze dziecko tak sie zachowuje swiadczy o tym, ze albo chce na siebie zwrocic uwage, albo jest to ewidentny brak konsekwencji w zachowaniu rodzica, bo dziecko wie, ze i tak mama czy tata nic mu nie zrobia, a jak miarka sie przebierze raz na jakis czas (zamiast dziecku jasno okreslic reguly co mozna a co nie) to klaps w tylek ma rozwiazac caly problem! Szok normalnie, ze tak mozna myslec :o

Jako matka, i dorosla osoba majaca niewyobrazalna przewage ned dzieckiem, uderzylas pieciolatka w twarz ???? :-O :-O

Gość wkurzonapołożna
przestań sie autorko zadręcząc, bo dziecko widząc twój żal będzie to wykorzystywać i specjalnie cie prowokować. lepiej pomału ale konsekwentnie wprowadzaj jakieś zasady. jeśligdzie indziej jest grzeczne - to znaczy że ty dałaś sobie wejść na głowę. po mału ale jeszcze coś osiągniesz. a jeśli to taki aniołek w przedszkolu, może warto wracając do domu wstąpić na plac zabaw lub do parku, żeby rozładował nagromadzoną energie? a jak marudzi przy jedzeniu - to zabierz,nic mu nie będzie sie trochę przegłodzi:P

Gość czasami sie zdarzy
wiadomo, ze lepiej tlumaczyc i takie tam pschologiczne metody ale zdarza sie. Ja jednak jestem zdania, ze nie powinno sie dziecka przepraszac za to. Oczywicie mowie o uzasadnionym klapsie, nie o jakiejs patologii i maltretowaniu celem wyzycia sie. Wg mnie nie powinno sie przepraszac, bo w wychowaniu liczy sie konsekwencja. Przeprosimy to dziecko bedzie myslalo, ze stracilismy nerwy. A tak odbierze to wlasciwie jak skarcenie, nie jako cos upokarzajacego, za co trzeba przepraszac :)

glupia kretynka,moja mama mnie bila po twarzy nawet nie wiesz jak to upokarza nie ma nic gorszego! Zalujesz?a co pijana bylas jak uderzylas to biede dziecko On ci to zapamieta,tak jak ja pamietam,jestes dla mnie zerem sorry

5 latka w twarz uderzyc.. nie.. poprostu tu na kafe to mozna takie rzeczy poczytac to wlosy na glowie staja deba

Gość jak wychowasz tak oberwiesz
co sie przejmujesz młody zapamieta i jak podrośnie to ci odda jeszcze pare razy nerwy ci puszcza i mu przylozysz dzieciak w wieku 20 lat bedzie cie poniewieral tez mi tlumaczenie ze dzieci sa niegrzeczne? to co wlasnych dzieci nie umiesz wychowac?? teraz sie ciebie nie sluchaja to co bedzie za pare lat ! zalosne.....

Gość nie potrafia przede wszystkim
życzę wam, aby kiedyś wasze dzieci zalazły wam tak za skórę, że nie będziecie miały siły na nic więcej, jak porządne lanie pasem. dupa to nie szklanka- nasi rodzice, dziadkowie też nas tłukli, a jakoś wyrośliśmy na ludzi (oczywiście nie wszyscy, co widać chociażby po użytkowniczkach kafe). Uspokójcie się i przestańcie krytykować zjadliwe kurwiszony :O

syn tez ci wpierdoli w swoim czasie matka jego nie szanuje on nie bedzie szanowal matki

Gość do nie potrafia przede wszystk
mam ochote ci walnąc w pysk tak samo jak autorka zrobiła to synowi

nie potrafia przede wszystkim zapomnialas dodac ze twoja babka sie krzyzykiem podpisywala i dzieci na 3 zdrowaski do pieca wkladala

pięknie. z jednej strony kreujesz się na wielce dobrotliwą i ciepłą Matkę Polkę, a kiedy przychodzi co do czego, to startujesz z łapami? zastanów się kobieto nad sobą. Mylisz maltretowanie z karceniem dziecka. Ona nie wyżywa się na dzieciaku, tylko ustawia do pionu.

Gość nie ma zycia po smierci
15:34 [zgłoś do usunięcia] szaleją wariatka Autorko współczuje ci i to bardzo. ja jestem za biciem dzieci, gdy na to zasługują,uważam że nikomu klaps czy strzelenie pasem po pupie jeszcze nie zaszkodziło. Natomiast u ciebie widze inny problem- ty sobie nie radzisz z dziećmi i włażą ci na głowę. nerwy puszczają - dajesz klapsa i...żałujesz prz policzka NIE ALE BIC PASEM TAK????????? WEZ SIE JEBNIJ KRETYNKO!!!!!!!!!!!!!!!!

do nie potrafila cos tam do kogo ten tekst? do mnie może? a gdzie jest autorka? co z równym nie ma odwagi sie zmierzyc? a ty nie potrafila chyba za mocno kiedys wpierdol dostalas bo gadasz jak potluczona? i wogole zalatuje jakims moherem

nie obrażaj. widzę, że nie stać Cię na rozmowę na poziomie. Masz odmienne zdanie- w porządku. Nie musisz nazywać mnie od razu moherem. Jestem normalnym człowiekiem, nie mam problemów emocjonalnych i klapsy dane przez rodziców w dzieciństwie, nijak na mnie nie wpłynęły :O

20:21 [zgłoś do usunięcia] chillired w pupe rozumiem ale policzek? gdzie jest roznica czy w pupe czy w policzek????????? to ten sam bol idiotki jebane!

nie potrafiła na karcenie dzieci w cywilizowanym swiecie sa inne metody. kar dla dzieciaka mozesz wymyslic multum (tylko trzeba byc kreatywanym nieco) a bija tylko prymitywi ..... i ludzie podli

a co obrazać nie wolno tak? a bić wolno tak? kodeks masz na poziomie dawaj dalej bo mi sie spodobało :D

@jak wychowasz tak oberwiesz swiete slowa madra kobieta. resztka sadystki niewyzyte. bym plunela w ryj takim scierwom.

z całym szacunkiem, ale nie uważam, że moi rodzice są prymitywami. Uwierzcie, że dzieci nie są tak kapliwe, rozsądne i święte jak wam się zapewne wydaje. Czasami trzeba skorzystać ze starych i skutecznych metod. Dziecko- szczególnie małe- nie rozumie siły perswazji. Nie wmawiajcie mi, że jeden klaps skrzywi mu psychikę.

one jeszcze to nazwa WYCHOWYWANIEM :-O Chryste Panie, skad sie biora tacy ludzie ciemni na swiecie :-O

nie mam nic do twoich rodzicow pisze o tobie mamy 21 wiek bicie to upokorzenie czemu dziecko jak dostanie w dupe nawet lekkiego klapsa placze?? nie z bólu a ze wstydu i upokorzenia bo dziecko tez to czuje choc tego jeszcze nie nazwie