Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mati2011

Stały rytm dnia

Polecane posty

Zaczełam się opiekować 6 miesięczną dziewczynką i zastanawiam się czy nie ma jakiegoś problemu z tym że mała nie ma stałego rytmu dnia. Wydaje mi się że taki stały rytm dnia jest bardzo ważny dla dziecka bo zapewnia mu jakieś poczucie bezpieczeństwa. Tylko czy nie za późno już jest żeby taki stału rytm dnia wprowadzić. I jak go wprowadzić?

Gość D.Bill
moja ma 7 mies. i jedyne co stałe to wstawanie i pory posiłków (ale nie mleka - cyca ma na żądanie)....czekam sobie aż się wyreguluje, jak jej starszy brat, ale chyba się nie doczekam... tyle, że nie da się jej zmusić do snu jak nie chce spać, a z kolei jak chce, a ja próbuję ją przetrzymać to wyje:( na razie daję radę, więc nie będę z nią walczyć...

No to przynajmniej jedzenie ma stałe bo moja podopieczna ma czasami tak że np o 10 tej zje mleczko miedzy 13tą 14tą objadek a dzisiaj mleczko miała póżniej bo później wstała było koło 11tej a objadek zjadła laskawie o 16tej myśle że 5 godzin przerwy w jedzeniu dla 6 miesięcznego dziecka to za dużo. Moja poprzednia podopieczna to miała rytm dnia ustawiony już zanim ja się nią zaczełam opiekować i nie było żadnych problemów. Ah jak ja sobie z tym rytmem dnia poradze :(

Gość efefe
Dostosuj się do dziecka a nie odwrotnie. Jeśli mala śpi spokojnie i wysypia się, ja ładnie i jest wesoła to co ci przeszkadza? Jako opiekunka powinnaś chyba wiedzieć co jest ważne.