Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaBeata342

Podłe bedzietne

Polecane posty

Gość MamaBeata342

Witajcie,mam dwoje dzieci(jedno ma 8lata a drugie 1,5 roku)problem w tym,ze jestem dyskryminowana w pracy,tzn.nikt nie patrzy na to,ze musze swieta przygotowac,po dziecko do szkoly jechac,ze mam gorzej niz bezdzietne,a one domagaja sie takich praw jak ja.Problem w tym,ze argument,ze tez iedys bede w mojej sytuacji odpada.bo jedna nienawidzi dzieci jej maz tez a druga to les:(

Gość tu se oblicz rozmiar
no niestety, ludzie to mendy. Niby trzeba nam wiecej dzieci bo sie spolecznestwo posypie, a tu takie postawy.

No cóż, może one też muszą coś przygotować, zrobić itd. Nie tylko dzieci wymagają obowiązków. W pracy powinno być równouprawnienie, jeśli macie przywileje to wszyscy albo nikt.

Gość tu se oblicz rozmiar
niestety niektorzy mysla, że posiadanie dzieci to łwasna fanabieria, a tymczasem nie dla siebie je choamy, ale dla spoleczenstwa, dla swiata

Gość MamaBeata342
Moze to niektórym wydaje sie błahe ale to jest naprawde problem dla mnie.Np.trzeba w piatek zostac po godzinach to oczywiscie marudza,ze musimy trzy zostac bo tak szybciej skonczymy a dluzej siedziec nie beda bo ta z mezem gdziej jak zwykle jedzie lub idzie les tez ma mase planow zawsze.Mowia ciagle o rownouprawnieniu ale mnie naprawde jest ciezej niz im

beznadziejne podejście. A co kogo obchodzą Twoje dzieci. Może ktos ma za ciebie zostawać w pracy bo Ty musisz dzieciom święta przygotować? Weź sobie urlop. I tyle.

Gość weź nie przesadzaj
To nie jest ludzi problem, że ty masz dzieci.

Gość MamaBeata342
Ja tego nie rozumiem,przeciez wiem,ze kazdy ma swoje zycie ale np.na impreze mozna sie spoznij pol h a ja dziecka nie moge np.samego w domu zostawic

mam nadzieje, ze to prow ale wszytskie osoby powinny byc na takich samych prawach - jesli robic nadgodziny to wspolnie (no chyba, ze sa platne wiec kto chce). jesli nei jestes w stanie sprostac wymaganiom danej firmy to poszukaj innej, gdzue sa elastyczne godziny pracy lub pracuj na czesc etatu

No raczej to jest zdrowe podejście, dlaczego twoje dzieci mają być ważniejsze niż mąż koleżanki? Wszystkie w piątek popołudniu macie jakieś plany i trzeba to uszanować, rzeczywiście lepiej zostać we trójkę, szybciej uporać się z robotą i niech każda idzie do swoich planów.

oooo a ja byłam w pracy dyskryminowana, że nie mam dzieci-bo mam pewnie 24 godziny leżakowania i nic nie robienia w wolne dni od pracy bo nie mam dzieci i nie mam pojęcia o kupach, zębach i tak dalej i tak dalej... z pracy odeszłam i okazało się, że jestem w ciąży :( zaraziły mnie :p

z reszta dlaczego inni maja pracowac za Ciebie - tylko dlatego, ze Ty masz dzieci?? to nie jest sprawiedliwe

Gość kkithlp
No sorry, praca to praca. Nie można nikogo faworyzować, dlatego że ma dzieci. Owszem, w wyjątkowych sytuacjach można się na to powołać, urwać wcześniej czy coś. Ale takie wyjątkowe sytuacje może mieć KAŻDY, nie tylko dzieciate. Bo ludzie poza dziećmi mają np chorych rodziców albo inne problemy. Ale na dłuższą metę oczekiwać, że ktoś będzie wykonywał więcej pracy, bo nie ma dzieci to dopiero PODŁOŚĆ. Oczekiwać pomocy to można od współmałżonka, ale nie od kolegów i koleżanek z pracy, bo z nimi się tych dzieci nie ma. Żałosne...