marta2387 0 Napisano Sierpień 30, 2011 Niemam juz sil mam takie bole miesiaczkowe ze nieda sie wytrzymac zwijam sie z bolu ale oczywiscie lekarz twierdzi ze jest wszystko dobrze ale w tamtym roku poronilam i mialam zabieg i od tamtej pory mam takie bole poradzcie cos :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gffcbcfvc Napisano Sierpień 30, 2011 ojo po zabiegu takie bóle? co innego gdybyś miała takie od 1wszej miesiączki... powinnaś wg mnie iśc do innego lekarza może nie masz wyczyszczonej dobrze macicy, może masz mięśniaka.. powodów może być wiele może to też psychika.. po stracie ciąży powinnaś iśc do innego lekarza, wykonać usg dobrym sprzętem, do tego kolposkopia profilaktycznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iwa22 0 Napisano Sierpień 30, 2011 ja tez mam takie silne bole . w dniu meisiaczki bierez mnie na wymioty biegunki 2 razy mi sie zdarzylo prawie zemdlec gdybiy mnie nie złapala w ostatnim moomencie higienstka .... bylam u pani ginekolog (1 moja wizyta) powiedzila mi ze jak miesiaczka wystepuje co miesiac to wsyztysko jets okej i nie potrzeba badan ;/ ( gdzie moje kolezanki przy pierwsszej wizycie zawsez byly badane ) przepisalaa mi tabletki na recepte AULIN malo co pomogly ... teraz wybierram sie znowu alew tym razem jzu do innego lekrza ktory mnei zbada . prawda jest taka ze jak sie naie zaplaci to anwet badan mnie chca zrobic ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta2387 0 Napisano Sierpień 30, 2011 wiesz co mam robione usg na dobrym sprzecie ale te bole i strasznie obfite miesiaczki mnie przerazaja :( a po tym zabiegu mialam tyle lekarzy nikt porzadnie wedlug mnie nie umie sie zajac zanych badac nie mialam robionych tyle co na wlasna reke zaden lekarz z powolonia tylko traktuja to jako przypadek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gffcbcfvc Napisano Sierpień 30, 2011 może endometrioza? czy boli cię też w trakcie okresu np. pęcherz? częściej sikasz? albo jelita? masz biegunki, wymioty? może masz endometriozę- której na usg nie widać.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta2387 0 Napisano Sierpień 30, 2011 tez mam te tabletki ale mi nic nie pamagaja a ja chodze prywatnie i tez nie mam badan wiec nchyba niema reguly czy na nfz czy prywatnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta2387 0 Napisano Sierpień 30, 2011 nie nie mam takich objawow tylko tyle ze strasznie mnie boli brzuch i leci ze mnie jak z kranu czasem mysle ze mam krwotok :( a dzisiaj jeszcze do pracy nie wiem jak to wytrzymam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gffcbcfvc Napisano Sierpień 30, 2011 mój lekarz powiedział, że nigdy bardzo bolesne miesiączki nie są normalne i zawsze jest jakaś przyczyna sama miałam mega bolesne, okazało się, że miałam mięśniaka, który po tabletkach hormonalnych się powiekszył i dzięki temu go w ogóle lekarz zobaczył (a sprzęt miał bardzo dobry) usunęli mięśniaka i nagle miesiączki są do zniesienia, mniej bolesne, tabletki pomagają bez problemu i nie mam takich krwawień jak jeszcze nie było widać mięśniaka to lekarz mówił, że przyczyną może być zbyt grube endometrium - np. wynikające z nieregularności hormonalnych (a to, że okres jest regularny nie oznacza, że wszystkie hormony są ok), albo z endometriozy, albo też z cyst (które tworzą się na jajnikach np. gdy jajeczko nie pęka, taka cysta wtedy w trakcie okresu pęka i stąd mega bóle) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gffcbcfvc Napisano Sierpień 30, 2011 zmień lekarza, zrób dokładne badania możesz też zacząć brać tabletki np. castagnus, bez recepty, które regulują hormony do tego magnez codziennie, witamina b6 w trakcie miesiączki (najlepiej już 1-2 dni przed) - nie jedz nic co nadyma, pij dużo słodkiej herbaty i bierz silny środek przeciwbólowy w momencie gdy zaczyna boleć, a nie gdy juz boli bardzo do pracy współczuje z takim krwawieniem, po prostu musisz wziąć tampony albo weź zwolnienie na dwa dni, idź do lekarza, powiedz jak jest ja sama z powodu mega boleści i krwawień przed operacją usunięcia mięśniaka - zmieniłam pracę na home office Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta2387 0 Napisano Sierpień 30, 2011 i chyba znowu bede musiala zmienic lekarza moze w koncu trafie na konkretnego co sie mna zajmie porzadnie zrobi jakies badania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta2387 0 Napisano Sierpień 30, 2011 biore tez kapsolki z wiesiolka jak mi sie zaczyna miesiaczka bo staramy sie z mezem o malusza wit e i kwas foliowy ale juz nie mam sil na to wszytko nikt nie umie mi pomoc bo twierdzi ze jest wszystko ok ale ja mysle ze tak nie jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gffcbcfvc Napisano Sierpień 30, 2011 marta a długo się staracie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta2387 0 Napisano Sierpień 30, 2011 poronilam w lipcu tamtego roku i od pazdziernika sie staramy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta2387 0 Napisano Sierpień 30, 2011 dobra ja mykam do pracy jakos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Sierpień 30, 2011 "prawda jest taka ze jak sie naie zaplaci to anwet badan mnie chca zrobic ;/" Bzdura, to zależy od ginekologa, a nie od tego czy przyjmuje na NFZ czy prywatnie. Moja pani doktor robi mi wszystkie badania, o jakie poproszę. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta2387 0 Napisano Sierpień 31, 2011 hej perwersja masz racje to niezalezne tylko trzeba trafic na dobrego lekarza. wczoraj jakos przezylam dzien zobaczymy jak dzisiaj bedzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Klara_klara Napisano Grudzień 20, 2012 Sróbujcie rozkurczową galospę- to jest tak jakby odpowiednik no-spy ale swojej recepturze silniejszy od niej. Ja też mam bardzo silne bóle miesiączkowe i ten lek mi o dziwo pomaga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach