Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość whiskasek

Miesiąc temu przygarnełam kotka, dzis jestem bardzo zadowolona z tej decyzji

Polecane posty

Gość whiskasek

Jakis miesiac temu oglaszalam wszedzie,nawet na forum, ze oddam malego kotka w dobre rece, znalazlam go na ulicy, praktycznie uratowalam spod kol samochodu. Jednak kotek zostal u mnie, jest to dziewczynka, urosla i jest bardzo pocieszna. Nigdy nie mialam kota, wiec ciagle ucze sie czegos nowego (np kiedy jakies miauczenie cos oznacza hehe). Mam pytanie kiedy mlody kot zaczyna byc doroslym kotem? Po roku czy wiecej? Mam w domu whiskas anti-heirball i nie wiem czy moge jej podac, napisane jest dla kotow doroslych i nie wiem czy oddac kuzynce czy poczekac np kilka miesciecy. Weterynarz stwierdzil ze kociam ma ok 2 miesiecy obecnie. Jakies moze porady wynikajace z wlasnego doswiadczenia posiadania kota? Mialabym jeszcze kilka pytan jesli beda chetni odpowiedziec:)

Gość nine and twelve
Przecież nic mu się nie stanie jeśli mu dasz whiskas dla dorosłych kotów :O co Ty myślisz, że tam są jakieś substancje trujące młode kociaki? A może że jak to zje to wyrośnie z niego mutant? Litości..... P.S.: Moj pies będąc małym czasem jadł żarcie dla dorosłych psów (rzadko) a teraz zdarza mu się zjeść dla juniorów. I jakoś się nie skurczył :D

Gość whiskasek
Kocia karme dla doroslych dalabym mu normalnie, ale to jest cos specjalnego na klaczki w zoladku wiec to co innego, bo to specjalne "ciasteczka" oczyszczajace z tej zaleglej siersci.. czemu nie sprawdzilas o co pytam a juz sie "zniesmaczylas" pytaniem?

ja mam dla persa te antykłaczki, jak przedobrzy to wymiotuje, daj mu 2 na spóbowanie

Gość whiskasek
A nie zaszkodzi to kociakowi 2 miesiecznemu? Destina - a czy twoj kot tez niechetnie pije wode z miseczki, a wypija z wszystkich wazonow? moj na dodatek podkrada wode krolikowi,a przekonac ja do wody z miski trudno jest, o co jej chodzi?:)

Gość kociarkaxyz
Mój kot na słowo jest pierwszy przy stole,jeszcze przed dziećmi

Gość gdjffnd
Raczej nie powinnaś mu dawać takiego whiskasa. Lepszy byłby jakiś junior czy coś. Zresztą w ogóle te wszystkie karmy sklepowe typu whiskas czy kite-kat to są najgorsze karmy.

Gość bukaaa
U mnie na jedzeniu jest napisane "junior do 12 miesiąca". Tez się zastanawiałam nad tym odkłaczaniem, choc mój kociak jest już prawie półroczny. A z miseczki chętnie pije, może dlatego, że nie mam wazonów.

Gość poiuyhh
proponuje wizyte u wetrerynarza rozwieje wszelkie watpliwosci:)

Gość gdjffnd
Tych specjalnych środków do odkłaczania potrzebują raczej długowłose koty, te z krótką sierścią obejdą się bez. A mój kot pije wodę najczęściej prosto z kranu, czasem z wazonu lub z psiej miski, więc nie jest to nic dziwnego. :)

Gość werofikus
ja zrobiłam to 6 lat temu i mój Fikus przerodził się z wychudzonego tygodniowego kocurka w grubego misia domowego któremu nigdy nie brakuje energii :)

Gość whiskasek
To poczekam z tym na kłaczki jeszcze:) ona to taki dachowiec, ale ladna jest (tylko zamiast rosnac ogolnie to tylko robi sie coraz dluzsza hehe). Wody z kranu sie boi, a ze swojej miski pije gdy innej mozliwosci juz nie ma ;) Do jedzenia dostaje sparzona watrubke kurzą, surowe piersi z kurczaka, mokra karme junior whiskas i sucha karme whiskas junior. Bylam z nia u weta i pytalm sie o kulke malutka na brzuchu, powiedzial ze to przepuklinka, ale nic gorznego i poki co oberwowac i nic nie robic, wspomnial ze male kocieta czesto taka maja. Sama sie wchlonie czy jak?