Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama4latka09

Azomyr syrop czy ktoś stosuje?Prosze o wypowiedzi...

Polecane posty

Gość mama4latka09

Ten syropek jest na alergie (mój syn ma na alergie na kurz i roztocza) ale alergolog nic nie przepisał,tylko zmiana kołder i wyrzucenie dywanów... Syn przechodził teraz angine i oczywiscie antybiotyk,ale lekarz przepisal też ten Azomyr mówiąc ze to obkurczy mu powiększone migdałki. A czytam i czytam,nic na ten teamt nie pisze żeby obkurczał migdałki :( moze ktoś go stosuje?

Gość priia
hej, ja stosuje u mojego dziecka , ale na katar sienny (alergiczny) oraz na łzawiące oczy - u nas też jest alergia na roztocza. Nasza pani dr też zasugerowała pozbycie się siedlisk kurzu oraz odpowiednie wietrzenie mieszkania, utrzymywanie niezbyt wysokiej temperatury w pokoju dziecka, nawilżanie nosa oraz własnie azomyr- to lek 3 generacji z tego co czytałam, nie powoduje senności i jest dobrze tolerowany przez dzieci. Ale z tymi migdałkami to mnie przyznam się zaskoczyłaś.

Gość czelka2
Syrop ten oprocz dzialania antyhistaminowego dziala przeciwzapalnie tak wiec pewnie dlatego mowa o migdalkach..

ja ten syrop stosowałam własnie na powiększone migdałki w trakcie i po anginie.

Gość izucha_1987
Ja stosuję syrop od jakiegoś tygodnia, ale ze względu na to, że córeczka(4 l.) od marca ma kłopot z noskiem, ciągle zatkany, częste choroby m.in. zapalenie oskrzeli i płuc, podejrzewają alergie na roztocza, ale testy jakoś nie wychodzą. Pan laryngolog poczęstował nas teraz tym i esberitoksem N, mam wrażenie że coś się polepszyło, ale nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca.

Gość mamaaaaaa
ja też daję mojemu 1,5 rocznemu synkowi. na razie ma podejrzenie alergii. testy będzie miał jak skończy 2 lata. mój mały ciągle miał katar, który nie przechodził w np. zapalenie oskrzeli czy płuc. dostał Azomyr i Polcrom do nosa + woda morska. wg zalecenia alergologa daję mu 2,5 ml na noc tego Azomyru. aha, no i od dwóch tygodni żadnego kataru:)

Gość mamaaaaaa
zapomniałam dopisać że mój starszy syn ma alergię na roztocza. oprócz tego co pisała priia, pani alergolog poleciła nam do allergoff - preparat eliminujący roztocza to link http://www.allergoff.pl/ALLERGOFF.html

Gość Layra
I jak u was ten Azmoyr? Sprawdza się? To jest na receptę prawda?

Gość izucha_1987
uzywamy 2 tyg. i jest ok, mała wytrwala w przedszkole wiecej niz 2 dni co jest sukcesem, byla zasmarkana, ale jakos nic sie na razie nie rozwineło(puk,puk) tylko nie wiem czy to azomyr czy moze esberitox n, czy moze to polączenie