Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulka0987733

Teraz dopiero je obiadki a ma 15 miesiecy!

Polecane posty

Gość anulka0987733

No niestety może to śmieszne ale moj syn teraz zaczał jeść normalnie,przed tem tylko słoiki, a to naprawde droga sprawa,a co gorsza mało przybywa na wadze,mysle ze to przez te słoiki.Do tego wybredny do jedzenia.Moze ktoś mi poleci jakiś dobry obiadek dla 15 mies. dziecka? Uwielbia rosołek,kluseczki białe, spaghetti, wczoraj probowałam dać kurczaka ale wypluwał,bede musiala dawać w formie zmiksowanego mięsa,dlatego prosze o takie przepisy-dzieki z góry. Wszystkie wasze przepisy i propozycje zaraz sobie zapisze :)

Gość ja tez tak mialam z corka
polecam np Filet z kurczaka zmiksować na jednolitą masę, ugotować kasze manne na wodzie,warzywa (marchewaka,brokuły,pomidorek) Zmieszać wszystko i lepić w kuleczki,obtoczyć w mące i gotować w bulionie z warzyw. Pyszne jak dla niejadka :)

Gość mamama27
mało przybierał bo pewnie już chodzi albo biega - a takie dzieci wręcz chudną a nie przybierają - poza tym niech je to co wy - niewiem jaki masz problem - i nie wiem po co miksować chcesz?? mój ma 11 m-cy - też je słoiczki i dodatkowo z każdego obiadku z nami sobie coś podjada: makaron, ziemniak, brokuł, mięsko - po małym kawałku mu daje i zajada - a dodam że niema zęba żadnego jeszcze -

a takie zwyczajne jak zupa pomodorowa z ryżem albo tarciuch (nie wiem czy wiesz co to jest?)

pomidorowa miało być płatki owsiane lub ryżowe z jablkiem bez mleka na wodzie dosłodzone odrobinę

Gość anulka0987733
czyli dawać mu po prostu to co my jemy??? tylko ze mu wiecznie coś nie pasuje :( tak jak pisałam wypluwal mi wczoraj kurczaka.

może mu jakoś przypraw, albo daj coś innego mój jednego dnia jadł z rosołu kurczaka i gotowaną marchewkę, a 3 dni wczesniej marchewką pluł

Gość babulina
11 miesieczne dziecko sloiczki? mamy, co wy podajecie dzieciom!? moj od 9 miesiaca je jedzenie w kawalkach, teraz ma 16 i sam potrafii zjesc kanapke, kotlecika, warzywa. po co uczyc dziecko jesc sloiczki w tak poznym wieku!?

Gość babulina
i pozniej 15 miesieczniak nie chce nic poza sloiczkami. przeciez sama mu te sloiczki podalas, wiec doprowadzilas do tego.

powiem tak ja słoiczków nie dawałam wcale, ale miksowałam i dalej mu miksuję zupę i nie ma problemu z jedzeniem czegokolwiek innego w kawałku, a wręcz uwielbia i krzyczy, że sam i sam je łyżką zarówno ser biały ze śmietaną jak i smażone jajko, pomijając, że część ląduje na bluzce,

Gość a wczesniej nie domagal sien i
nigdy tego co wy jedliscie?? Moje dizecko od 6 miesiaca zycia interesowalo sie tym co jedza inni i wtedy tez zaczelam mu podawac po trochu jedzenie w kawaleczkach - chleb, rozgotowabnze warzywa, jako dodatek do rozciapanych zupek oczywiscie. Sliczki tez dawalam od czasu do czasu. Teraz ma dwa lata i je praktycznie wszytko, tylko w malych ilosciach waga 11.5 kg