Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..Smutna..

Ciąża bez jednego jajowodu!!

Polecane posty

Gość ..Smutna..

Czy ktoras z Was przeszla usuniecie jednego jajowodu apotem byla w ciazy? Ja niestety 12 sierpnia tego roku przeszlam usuniecie jednego jajowodu z powodu ciazy pozamacicznej. Teraz bardzo sie martwie czy bede mogla jeszcze miec dziecko. Jestem zalamana...

Gość meggaei
jesli drugi dziala to czemu nie?

to jest jak z nerką, jak jednej nie ma to druga działa i całkowicie wystarczy do prawidłowego funkcjonowania

Gość ..Smutna..
Niestety mam mnostwo obaw. Na pocieszenie szukam kobiet ktore zostaly mamami mimo usuniecia jednego jajowodu...

Gość ewa36
9 marca usunieto mi jajowod poniewaz mialam zapalenie.teraz czekam na in vitro(jestesmy juz na liscie)lekarz powiedzial,ze szanse na naturalne zajscie sa spore,bo zostal prawy jajowod ale ze wzgledu na moj wiek podjelismy wspolnie decyzje o in vitro.gdybym byla mlodsza to spokojnie probowalabym zajsc droga naturalna bo usuniecie jajowody tego nie wyklucza☺

Hej Ja we wrześniu miałam laparoskopie i okazało się że lewy jajowód mam całkowicie niedrożny,jest zrośnięty z jelitem czy cos takiego. Zawalił sie cały mój świat,myślałam że naprawde nie uda mi się naturalnie zajść w ciąże i jeszcze na dodatek prawy jajowód też nie był idealny - lekarz powiedział mi że jest upośledzony.Także szanse miałam marne ,byłam załamana. Więc porobiłam mnóstwo drogich badań,miałam leczyć się hormonalnie a potem inseminacja była w planach... ale udało się :) Pod koniec listopada zaszłam w długo wyczekiwaną upragnioną ciąże :) Teraz jestem w 4 miesiącu ;) Także dziewczyny głowa do góry i trzeba walczyć do końca,jeden jajowód na 100 proc. nie przekreśla naturalnego zajścia w ciążę !! :) Życzę powodzenia wszystkim starającym się !!