Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evka 23w

test ciążowy, opinie...wazne

Polecane posty

Gość evka 23w

witam :) mam pytanie, dzisiaj 5dzien spoznia mi sie okres, robilam test ciazowy w poludnie, wyszly mi dwie kreseczki z tym ze jedna byla troszke slabsza, czy mialo na to wplyw to ze nie robilam go rano? powtorzyc test czy raczej wybrac sie na bete? zadnych innych objawow nie mam (nie chce tez ich sobie wmawiac). staram sie z mezem od roku o dzidziusia i poza spozniajaca sie miesiaczka to tylko sutki mam wrazliwe... a przede wszystkim czy druga slaba kreseczka nie wyklucza ciazy?? dziekuje z gory za odpowiedzi...

Gość a co na to
powtórz test za kilka dni z rana -kreska powinna być wyraźna.

nie ważne jaka jest kreska, jeśli nawet jest słabsza niż ta druga, jeśli widać ją wyraźnie, bez wpatrywania sie na siłe pod światło to test jest pozytywny

Gość nonpanikaaa
spokojnie :)...prawie pewna że wam się udało, kreska może być ledwo widoczna! :). nam sie równo w rok starań udało!...chyba nie ma sensu lecieć na bete, za kilka dni powtórz test...

Gość nonpanikaaa
ja też jakoś 4, 5 dnia od terminu okresu robiłam i wyszła druga szybko cieniutka, ale wyraźnie widoczna...po 6 dniach powtórzyłam i była już grubaśna i intensywniejsza :)

Gość nonpanikaaa
sutki wrażliwe, to jeden z pierwszych objawów, u mnie też mocna senność i ogólnie rozbicie...

Gość evka 23w
jestem taka roztrzepana teraz po tym tescie ze najchetniej jeszcze dzisiaj bym zrobila drugi i trzeci zeby tylko potwierdzic.... mam nadzieje ze w koncu nam sie udalo :) co do kreski to ta jedna jest mocna a druga tez jest bardzo widoczna tyle ze ciut jasniejsza.... zeby tylko sie udalo!

Gość nonpanikaaa
evka, to jest pewne, że się udało, na tym etapie ciąży, to wręcz niemożliwe, żeby Ci wyszła mocna kreska :)

Gość evka 23w
nonpanikaaa ja wlasnie nie chce sobie wmawiac objawow tak jak pisalam ale senna troszke tez jestem, te sutki i ogolnie takie nastroje mam....

Gość nonpanikaaa
Ale nic sobie nie wmawiasz, test jest dowodem :)...ale też zupełnie normalne, że jeszcze możesz nie czuć objawów, bywa i tak...mnie to bardzo wcześnie dopadło zmęczenie jeszcze przed terminem okresu...

Gość evka 23w
dziekuje dziewczyny :) a jak myslicie za ile powtorzyc test? 6 dni chyba nie wytrzymam.... heh

Gość nonpanikaaa
No 6 dni nie musisz czekać...ale tak ze 3, to chociaż poczekaj...

Gość evka 23w
przed okresem tez tak bylo ale myslalam ze to przez to ze sie zbliza i w ogole... ale nie dostalam a dzisiaj te dwie kreseczki....

Gość evka 23w
3 dni... no mysle ze tyle wytrzymam :)

Gość nonpanikaaa
No przed okresem, to też można czuć senność nawet jak się nie jest w ciąży, więc to żaden objaw, ja nie myślałam wtedy o ciąży! Tylko że w ciąży, to nie trwa dzień, 2, 3, tylko najczęściej długie tygodnie...

Gość nonpanikaaa
Jeszcze moja dobra rada, nie biegnij za szybko do lekarza, bo tylko nie potrzebny stres, a lekarz może Ci tylko kazać czekać, jak ma być dobrze, to będzie i nic tu nie pomoże...No chyba że masz nakaz od lekarza żeby szybko przyjść, jak stwierdzisz ciążę.

Gość evka 23w
nie no żadnego nakazu nie mam... mój lekarz stwierdził żebym nie myślała ciągle o dziecku bo jakas blokada czy cos... i w sumie odpusciłam... to kiedy do lekarza się udać jeśli za kilka dni wyjda dwie kreseczki??

Gość nonpanikaaa
Rozumiem że w czwartek już będzie Ci się spóźniał tydzień? Jak tak, to myślę że od czwartku za 2 tygodnie, to tak najwcześniej pójdź, a najlepiej to i 3, 4 tygodnie, ale tyle pewnie nie wytrzymasz, czemu się nie dziwię ;)

Gość evka 23w
tak w czwartek bedzie tydzien.. zrobie tak jak mowisz... za 2-3tyg :) bo 4 chyba bym juz nie dala rady wytrzymac.... mam tylko nadzieje ze za kilka dni ta druga kreseczka nie zniknie :( moj maz jeszcze w pracy ale chyba zrobie mu niespodzianke dopiero jak powtorze test...

Gość nonpanikaaa
Nie zniknie, to raczej pewne ;)

Gość nonpanikaaa
Nam też się zeszło, tzn. nie było rok intensywnie, tylko różnie, może z połowa cykli intensywnie, ale niby ok i się zeszło...U Was też było ok, ale się zeszło?

Gość evka 23w
dziekuje za wszystko :) uspokoilas mnie :)

Gość evka 23w
mysmy sie starali tak jak pisalam rok ale moj maz byl chwile za granica raz czy dwa takze wiadomo... leczylam sie tez na torbiele... takze troszke komplikacji mialam bo cykle nieregularne.... ale teraz jest juz ok no i nareszcie sa upragnione dwie kreseczki :)

Gość nonpanikaaa
aha, torbiele i nieregularne cykle, to żadna przeszkoda, a wręcz często normalne ;)

Gość nonpanikaaa
Będzie dobrze :). Ja mężowi od razu po pierwszym teście pokazał, bo wynik był jednoznaczny, no i objawy...

Gość evka 23w
mój lekarz tez tak mówił :) dalej nie moge w to uwierzyc gdyby nie test z dwiema kreskami to myslalabym ze chyba snie :)

Gość nonpanikaraaa
No ja też nie wierzyłam, to normalne :), dopiero po beta HCG uwierzyłam, ale to mi dodatkowo lekarz zlecił, sama bym nie robiła, nie ma sensu, skoro test wychodzi wyraźnie pozytywnie i tak trzeba czekać...

Gość nonpanikaraaa
Ja już powoli się zbierałam na badanie hormonów, bo to jednak rok, a do najmłodszych też nie należę, ale nie trzeba było :D

Gość nonpanikaraaa
A i nie wiem, czy do końca wiesz, jak to jest, ja zawsze miałam problemy z liczeniem, więc i w tych tygodniach ciąży się pogubiłam, ale już chyba wiem, jak to się liczy ;). Otóż np. 6 tc, to oznacza, że 6 tygodni od od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, a 4 tygodnie od zapłodnienia, więc na USG można tylko pęcherzyk zobaczyć, albo nawet jeszcze nic...więc zaleca się iść na pierwsze USG dopiero w 8, 9 tc, co oznacza 6,7 tygodni od zapłodnienia...