Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malinkaa___

Miesiączka

Polecane posty

Gość Malinkaa___

SiemQ. Mam 14 lat i dostałam okresu 5 dni przed terminem. powinnam dostać 5.09 a dostałam dzisiaj. Czego to może być przyczyną.? Proszę o szybkie odpowiedzi... =)

Gość zasmucona......
Pewnie miałaś jakieś przeżycia emocjonalne np. duże radości lub stresy, albo też zmiana klimatu,np. wróciłaś znad morza. Wszystko dobrze u kobiet to normalne że wszystko się zmienia ii nie ma jak w zegarku a zwłaszcza u Ciebie takiej młodziutkiej osoby....

W Twoim wieku to zupełnie normalnie i nie musi wystąpić żadna przyczyna-zmiana klimatu, stres czy cokolwiek innego, bo Twój organizm potrzebuje czasu na uregulowanie gospodarki hormonalnej w taki sposób, żeby miesiączki były regularne. Tak może się dziać nawet do 18 roku życia.

Gość Malinkaa__
up up

Perwersja już Ci wszystko powiedziała, i więcej sie nie dowiesz. Masz dopiero 15 lat, Twoja gospodarka hormonalna dopiero sie kształtuje i nieregularne miesiączki nie są niczym dziwnym, w twoim wieku to wręcz normalne i powszechne

Gość Malinkaa__
mam jeszcze jedno pytanie.. jak wy dziewczyny wyglądacie przed i w trakcie okresu./ Ja na podbrzuszu jestem cała napuchnięta i okrągła. wyglądam jak w ciąży.. a wy jak wyglądacie.? :)

woda Ci sie zatrzymuje w organizmie, to częsty objaw PMSu czyli zespołu napięcia przedmiesiączkowego

Gość Malinkaa__
wiem wiem bo byłam u lekarza z tym i mi powiedział że mam PMS.. :) A Ty jak wyglądasz podczas i przed.?

normalnie bo ja biore tabletki i nie mam PMSu za moich czasów to o sprawy związane z miesiączką itp to sie pytałam mamy, a nie gnałam do lekarza

Gość Malinkaa__
ja musiałam iść do ginekologa bo mam problemy z prawym jajnikiem.. infekcje czy coś w tym stylu... pierwszy raz nie zabierała mnie karetka z domu bo mnie nie bolał tak brzuch jak zwykle... zawsze to tak boli że kończy sie to straceniem przytomności i karetką... ale u mnie w rodzinie to normalne...

Gość Malinkaa__
SiemQ. No tak jak sie spodziewałam. Zalało mnie w nocy... cała pościel we krwi. Ja już nie wiem jakich nocnych podpasek używać żeby mi nie przesiąkły... strasznie mi sie ulewa. co sie rusze ... leci. a jutro rozpoczęcie roku sQl.. Poradzicie coś.?

Gość Perw o poranku
Tampony 😴

Gość Perw o poranku
Dlaczego?

nie wiem. boje się. słyszłąm rożne opinie na ich temat od moich koleżanek. że są nie wygodne itp. ale nie wiem sama co o tym myśleć. może spróbuje...

Gość Perw o poranku
Są bardzo wygodne, jeśli się je odpowiednio zaaplikuje. Jeśli będziesz je zmieniała odpowiednio często to nic Ci nie przecieknie. Są o wiele bardziej higieniczne niż podpaski.

Gość Perw o poranku
Ja polecam Bellę, bo mają woreczki, w które można zapakować zużytego tampona. Lubię też naturellę. Nie lubię OB, bo mam wrażenie, że ta powłoczka, którą mają sprawia, że słabiej wchłaniają. Tampaxów nie używałam.

ja w ogole nie używam tamponów bo nie lubie jak mi sie w środku wszystko kisi

Hey. Dawno tu mnie nie było ale cóż.. Mój okres skączył sie w niedziele i trwał tyle ile zawsze. lecz miesiąc temu moja miesiączka trwała 3 dni i były w niej skrzepyy.. nie wiem o co chodzi . czy ktoś wie .? :/

pytasz dlaczego wtedy trwała tylko 3 dni czy dlaczego były skrzepy? trwała krócej bo jak już pisałam masz dopiero 14 lat, Twoja gospodarka hormonalna dopiero sie kształtuje i nie musisz mieć jeszcze wszystkiego uregulowanego z miesiączkami. jeśli zaś chodzi o skrzepy to jest to normalne, złuszcza się wyściółka macicy, która narosła aby przygotować sie na ciażę, tak sie dzieje co miesiąc, a jeśli ciaży nie ma to ta wyściólka nie jest potrzebna, złuszcza sie i wydala z okresem