Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basia1979

Wirtualne pogaduszki o wszystkim :-) Zapraszam!

Polecane posty

Gość Basia1979

Cześć dziewczyny:-) Tak mnie dzisiaj coś naszło i założyłam nowy temat na Kafeterii, źebyśmy mogły poplotkowac sobie na tematy nie zwiazane tylko i wyłącznie ze zdrowiem i tym samym nie zaśmiecały tamtego forum:-) Jesli macie ochotę to piszcie:-) Jak wiecie u mnie remont ,,kwitnie" niczym kwiaty na wiosnę i przy okazji ,,kwitnę" i ja patrzac na ten cały ogarniający mnie bałagan - ale cóż, sama to wymysliłam....hmmm. :-) :-)

Gość Kasiula0777
Basiu super pomysl ;) obym tylko podołała na dwa fora ;) to moze odrazu spytam , Basiu jaki polecasz sklep z sukienkami ? szykuje mi sie slub siostry i totalnie nie wiem gdzie szukac... obeszłam cała nasza galerie w gdansku i niiccc :( a do slubu msc... szukam takiej nie typowo weselnej lecz cos takiego kroju ze bede mogla sie w tym pokazac nie tylko na takich okazjach typu slub ;) Moze cos polecasz ? ;) bo mi juz brak pomyslu ;) hehe fajnie tak sobie popisac nie obgadujac tych naszych jajnikow :P

Gość Basia1979
Cześć Kasiula:-) Super że zajrzałaś na nasz nowy topik:-) Też sobie tak wczoraj myślałam że może być problem z udzielaniem się na dwóch :-) forach no ale czasem na ,,jajnikowym" jest cisza więc można poplotkować tutaj :-) :-).Czasem jest tyle spraw o których chętnie bym napisała zupełnie nie ,,torbielowych" i mam nadzieję że będzie to fajne miejsce do pogaduszek:-) Uwielbiam śluby:-) Mimo ze jestem już po własnym to zawsze mnie ten widok i ta sytuacja rozczula.Para Młoda jest zawsze taka piękna:-) No i teraz z reguły wszystko jest takie ładne, dekoracje, lokal- szkoda że u mnie żaden sie nie szykuje. No tak - i tutaj niestety jedynym minusem jak dla mnie zawsze jest problem ,, w co sie ubrać" ? :-) Wszystko chyba zależy jakimi funduszami się dysponuje czyli ile możemy wydać na sukienkę i dodatki, a także chyba jakiego typu to ma być sukienka. Najlepiej gdyby była śliczna, niedroga i nikt nie miał takiej samej :-):-) No i właśnie czy ma być bardzo ,,strojna " ze tak powiem czy raczej klasyczna, taka właśnie do wykorzystania na potem.Nie wiem też dokładnie jaki masz gust:-) W każdym razie moja koleżanka kupowała ostatnio sukienke w ,,Pretty Girl" http://www.sklep.prettygirl.pl/ to jest akurat sklep internetowy ale wiem też że mają sklepy tradycyjne.Według mnie sukienki dosyć tanie i niebrzydkie, pytanie tylko czy aby nie zbyt ,,klasyczne" na taką uroczystosc jak ślub, choć myśle że przy użyciu fajnych dodatków mogą być urocze.Ja osobiście nie lubie sukienek w stylu cekiny, piórka, marszczenia, sznurowane gorsety itd:-) ale oczywiście każdy ma prawo mieć własny gust i trzeba to uszanować. Osobiście lubie także,, MOHITO": http://www.perhapsme.com/marka/mohito/sukienka-12544.html http://www.perhapsme.com/marka/mohito/sukienka-12571.html http://www.perhapsme.com/marka/mohito/sukienka-12021.html To tak na szybko przyszło mi do głowy:-) Oj kibicuję Ci w poszukiwaniu tej sukienki i już jestem jej ciekawa.Jestem zdania że najładniejsze są rzeczy proste i klasyczne. Pozdrawiam!!!!

Zobacz może w orsay,camaieu albo h&m. Ale teraz przed weselami(w tym roku juz mialm 3 ) to bede jeździla tylko do takieej hali u nas. Są śliczne sukienki do 80zl. Ale radze popatrzec w orsay bo czasem są naprawde fajne.;) Na wesele ostatnio kupiłam taką prześliczną za 50 zl.;)

Gość Basia1979
Tak ogólnie o sukienkach to podobają mi się np. te: http://stylshop.pl/1454,Olowkowa-sukienka-z-bufkami-w-kolorze-ecri-M082---Figl http://stylshop.pl/932,Sukienka-S17---NIFE http://stylshop.pl/401,Szykowna-sukienka--z-efektem-wody-S15-Brazowy---NIFE http://stylshop.pl/109,Sukienka-z-dekoltem-w-formie-lezki-S03---NIFE http://stylshop.pl/115,Piekna-sukienka-bombka-S11--NIFE Link do sklepu: http://stylshop.pl/

Gość Basia1979
Oj niestety linki się nie otwierają:-( Trzeba wejść na adres skleou i na zakładkę ,,sukienki". Niektóre ładne, mozna sobie zaczerpnac jakiś pomysłek:-)

Gość Kasiula0777
Basiu dziekuje za linki :* powiem Ci, ze jestem wielka fanka Mohito i rowniez uwielbiam sie ubierac w tym sklepie - do moich ulubencow dochodzi tez Zara i Stradivarius ;) W mohito nawet ostatnio widzialam podobne sukienki ktore mi przeslalas w linku, jednak nie mialam czasu poprzymierzac ale bardzo fajnie wygladaja, ciekawa jestem jak leza ;) bo z tym roznie bywa na wieszaku moze wygladac cudownie a jak sie ubiorze to masakra ;) no i rowniez dziala to w odwrotna stronę. ;) no coz musze jeszcze pozbierac...choc czasu to ja za duzo nie mam ale na pewno cos wymysle ;) Basiu jak tam remoncik ? to taki generalny remont calego mieszkania czy tylko jakiegos poszczególnego pokoju ? Wczoraj przeglądałam nowy katalog ikea na 2012 rok oooojjj ile mi sie tam rzeczy podoba do mieszkania ;) cud miod ;) ja dopiero bede inwestowac w swoje wlasne mieszkanie ale juz mam tyle koncepcji ;) ojjjjjj ze chyba nie wyrobie finansowo hehe ;) Pozdrowionka :*

Gość Basia1979
Oj Kasiula to tak jak ja - uwielbiam Mohito:-) Zawsze z niecierpliwością czekam na nową kolekcje!Choć fakt, ciuchy trzeba mierzyć bo często na sobie nie wyglądają już tak ładnie na wieszaku - i to jedynie mnie ratuje przed całkowitym bankructwem:-) Najgorsze jest to ze niedaleko jest gabinet mojego ginekologa i zawsze przeliczam jaki ciuszek bym miała gdybym nie musiała tam chodzić, ale wiadomo zdrowie wazniejsze. Co do remontu to padło postanowienie odnowienia całego mieszkania, dziwnie bym sie czuła odświeżając jedno pomieszczenie a resztę nie, po malowaniu i sprzataniu pachnie w domu taką czystością.No oczywiście zapomniałam dodać że najpierw KTOŚ ( czyli niestety ja w tym przypadku ) musi ten bałagan posprzątać.No ale pokupowałam sobie nowe firaneczki, trochę nowych kwiatów i teraz czekam na wenę twórczą. Nowy katalog Ikea też widziałam, mają niektóre świetne rzeczy i w tym przypadku tylko jedno by mi sie przydało - kasa bez ograniczeń:-) i wyjeżdzam z Ikeii niczym Jaś Fasola autem zapakowanym po brzegi, dach i jeszcze z przyczepką:-)

Gość WinterSummer
Cześć lejdis :) Bardzo fajny pomysł z tym forum. Mam nadzieję, że jestem tu jeszcze mile widziana? :o Tak w temacie remontu, to mi marzy się mini-remont mojego pokoju- malowanie ścian, zmiana rolet i ogólnie wszystkich ozdób- najlepiej piękny beżowo-kawowy odcień farby.. Ale najpierw muszę uzbierać fundusze :(. No nic, Basiu, zazdroszczę ci, że będziesz miała czysto, ładnie i wszystko nowe- w takim mieszkaniu to od razu wraca chęć do życia :P Pozdrawiam i miłego weekendu!!!

Gość Basia1979
WinterSummer nareszcie się odezwałaś bo juz zaczynałam się martwić! :-) Oczywiście że jesteś tutaj mile widziana, nawet proszę nie myśleć inaczej!!!!! :-) Pozdrawiam i pisz CZĘŚCIEJ!!!!! :-) U nas mały zastój bo... kupiliśmy nowy telewizor i chcieliśmy też nową szafkę rtv, więc wybraliśmy się na poszukiwania w dniu wczorajszym.Ponieważ do tej pory zawsze miałam coś szklanego wybór tym razem padł na taką szafkę ,,meblową" w komplecie z takimi półeczkami które wiesza się u góry- znalazłam nawet zdjęcie: http://brw.com.pl/pl/kolekcja/8-Pokój+dzienny/140-Mezo mniej więcej coś takiego:-) I właśnie po obejrzeniu mnóstwa mnóstwa rzeczy w wielu sklepach padło jednak na Black Red White gdzie miła Pani sprzedawczyni poinformowała nas ze poczekamy sobie na nasz zestaw do dwóch tygodni :-( :-( A my myśleliśmy że bedziemy już wczoraj składać i wieszać:-( Tak więc czekamy, telewizor w pudełku itd itp.

Gość WinterSummer
:) meble piękne- nie tylko ta półka, ale cały zestaw mi się podoba. No niestety czas czekania na meble bywa straszny. Dobrym przykładem jest sofa z mojego domu (rownież z Black And White) na którą trzeba było czekać 3 (!!!) miesiące. Koszmar ale z tego widać, że w tym sklepie to normalne. W ogóle jak się coś już zamówi to się chce to mieć od razu ;) ja teraz zamowilam sobie torbę i już nie mogę się doczekać jak ją przywiozą! :) Kasiula, ja też oglądałam ten katalog, rewelacja, uwielbiam Ikeę :) Dziękuję za miłe przyjęcie i jeszcze raz przepraszam ;)

Gość Basia1979
No ja też ( my też :-) ) wyobrażaliśmy sobie że pójdziemy do sklepiku i otrzymamy upatrzony zestawik najpóżniej dnia następnego ale niestety:-( Cieszę się że mebelki się podobają , na żywo wyglądają dosyć ładnie no i cena dosyć przyzwoita:-) Dziewczyny mam pytanie: czy któraś z Was posiada oryginalną branzoletkę Pandory ? Chodzi mi o tą klasyczną , chyba najbardziej popularną. http://www.murrano.pl/bransoletka-pandora-baza-20--cat-37-id-583.aspx Interesuje mnie jak ona się sprawuje przy takim codziennym noszeniu no i czy te koraliki są wytrzymałe?????? Przyznam się Wam ze jest to moje marzenie:-) Niestety branzoletka nie jest tania no i te koraliki tez do tanich nie nalezą...ale zbieram na nią:-) Do skarbonki:-)

Gość Kasiula0777
Basiu niestety nie posiadam takiego cuda ;) Ale Pandora ma cudna bizuterie ;) Ja bardzo lubuje sie w tego typu dodatkoach w firmie "yes" mam troche kolekcji kolczyków i własnie branzoletek i rownie jestem mega zadowolona :) Jesli np chodzi o Apart to nigdy wiecej nic juz w tej firmie nie kupie, wydaje mi sie ze ich jakos jest troche denna ( dwa razy kupilam tam łancuszek , raz kolczyki i za kazdym razem składałam reklamacje... łancuszek robil sie czarny... choc wcla etani nie byl ;/ z kolczyków odpadły perełki masakra ! a co najlepsze zadna reklamacja nie zostala rozpatrzona pozytywnie ;) no wiec moja noga tam wiecej nie postanie :P chociaz wiadomo jeden moze byc mega zadowlony z danej firmy inny nie... A tak z innej beczki.... Basiu co porabuiasz na codzien ? pracujesz w jakies firmie? oczywiscie jesli to nie tajemnica ;) Ja niestety mam teraz przed soba ostatni rok studiow mgr na Politechnice wiec bedzie czekalo mnie troche nauki :( no i + praca... czasem ciezko to pogodzic tymbardziej ze moja praca czesto wiaze sie rowniez z praca w weekendy :( no ale jakos daje rade ;) Buziaki i pozdrawiam !:)

Gość Basia1979
Kasiula pracuję w biurze niewielkiej prywatnej firmy czego plusem jest posiadanie komputera z dostępem do internetu i pisanie w wolnych chwilach na naszym forum:-) Co do pracy i studiów to doskonale Cię rozumiem bo już przeszłam ten etap i nie było łatwo, powiem nawet więcej - patrzac do tyłu na to wszystko zastanawiam się skad brałam w sobie tyle energii zeby robić te wszystkie rzeczy jednoczesnie...:-) Bo teraz baterie mi się nieco wyczerpały:-) Wracając do Yes -a i Pandory to tak jak pisałam jest moim wielkim marzeniem i chyba niestety jeszcze długo pozostanie:-( Widziałam na Allegro troszke taniej ale mam watpliwości co do oryginalności bo parę razy juz się niestety sama dałam tak zrobić.Szkoda że tak ładne rzeczy są tak drogie i niestety chwilowo poza moim zasięgiem finanasowym:-( Ale fakt, bizuterię mają piękną.Co do Apartu to też kupowałam tam parę rzeczy - mój maż zawsze kupuje mi tam coś na Walentynki - i niestety srebro strasznie czarnieje, dosłownie po kilku założeniach.Miałam od nich tą popularną w zeszłym roku branzoletke do której doczepia się Charmsy i jest tak ,,czarna" aktualnie ze nic nie pomaga aby ją wyczyścić - ani sposoby ,,babuni" ani płyny do bizuterii...nic!!! Nie wiem czy to tylko ja mam taką skórę czy jak????

Gość Kami_ik
hej dziewuszki ! no i Ja jestem ;) po prawie 2 miesiacach laby na zwolnieniu wróciłam do pracy. pracy mam ogrom ale postaram sie zaglądac tu do Was jak tylko bede miała taką mozliwość. poza tym moje dziecko poszło do przedszkola a w tej kwesti póki co sytuacja wyglada marniutko ;> Tez ostatnio zamawiałam kanape dla synka do pokoju w Black Red White, miałam czekac na nia nawet do 3 miesięcy !!! ale o dziwo przyszła znacznie szybciej az byłam w szoku. Ikeę uwielbiam podobnie jak Wy ;) za każdym razem jak jestemw tym sklepie zachciewa mi sie remontu co w moim przypadku bedzie musiało dłuuugo poczekać, bo póki co mieszkamy jeszczez moimi rodzicami. oj ale jak ja bym chciała byc juz na swoim !!! fajnie, że załozyłaś to forum Basiu :) a jest mozliwosc by zrobic je takim prywatnym forum?

Gość Basia1979
Kami_ik witaj w naszym plotkarskim gronie:-) No właśnie ja tak myślałam że będziemy sobie tu czasem pisać o sprawach nie ,,jajnikowych'' :-) Jejciu, mam nadzieję że moje meble przyjdą jednak troszke szybciej bo stoję z remontem i tym bałaganem...Też jak ogladam te meblowe cudeńka to mam ochotę kupić jeszcze nowe kanapy, meble kuchenne i wszystko wszystko wszystko:-) Tylko właśnie, skąd na to brać - a z drugiej strony moze to i dobrze bo się człowiekowi w głowie nie poprzewraca;-)

Gość Basia1979
Kobitki informuję iż dojechały moje meble hurrra:-) Więc teraz u mnie w domu wir skręcania, czytania ulotek i dopasowywania śrubek....hmm hmm :-) trzymajcie kciuki co by efekt wyszedł taki jak w sklepie:-) i żebyśmy czegoś nie poskręcali odwrotnie !!!