Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lorenkaaa

mamy PÓŁroczniaków

Polecane posty

Gość lorenkaaa

Drogie mamuski!!! Konczy sie czas kiedy nasze dzieciatka leza i patrza w sufit:) Piszcie o rozwoju waszych dzieci, czy wracacie do pracy, czy macie z kim zostawic wasze pociechy i czy nie umieracie ze strachu zostawiajac malucha;) Czy jestescie przed, czy po zabkowaniu? J akie zabawki dajecie dzicia i wszystko co Wam w duszy gra ZAPRASZAM

Gość lorenkaaa
Moj synek za tydzien konczy pol roku. Czytalam, ze polroczne dziecko powinno siegac stopa do buzi... czy Wasze maluchy juz siegaja, bo mojemu to jeszcze daleko...

Gość mamamama27
hmmm mój nigdy nie leżał i nie patrzył w sufit...

czasem sięga, jak ma ochote :P do tego podciąga się do siadania i staje na czworaka, obkręca się i pełza. ogólnie strasznie ruchliwy jest :P

moja mała jescze nie sięga stópką do buzi - brakuje jakieś 5cm :) póki co jescze leży bo do siadania chyba jej nie śpieszno - podciągnięgta za rączki usiądzie, ale sama nawet nie próbuje... Ma 2 ząbki i myślę, że idą kolejne, bo strasznie trze rączkami dziąsełka.

Gość lorenkaaa
Moj podciagniety za raczki siedzi, ale sam tez jeszcze nie siadzie, widze ze ciagnie mocno glowe, ale to jeszcze chwilke potrwa...

Gość lorenkaaa
bo tak i juz twoje malenstwo to rzeczywiscie strasznie ruchliwe, moj na brzuszku prostuje rece, troszke tulow unosi i sie obraca, ale o pelzaniu jeszcze nie ma mowy;)

no mój to już na czworaka do raczkowania tylko jeszcze nie umie nóżek i rąk przesuwać, buja więc pupą by się rozpędzić i potem robi rzut. Przekomicznie to wygląda :D Obraca się teżv na leząco wokół własnej osi i w sumie sięga już gdzie chce. Ale to silny chłop i głodomor :D co do ząbkowania to jesteśmy w trakcie :)

Gość lorenkaaa
My wlasnie tez zabkujemy:/, a ile wazy ten twoj glodomor;)?

8 kilo, ale startował z wagi 2,900. Mleka wypija 210 ml :D. Na początku dużo przybierał ale odkąd zaczął się ruszać non stop to gdzieś mu się to gubi :D

Gość lorenkaaa
Moj tez wazy 8kg, a startowal z 3700, mleka mu daje 180ml, ale jakbym mu dala wiecej to by zjad;)

Gość lorenkaaa
A oprocz mleka to co mu dajesz??

Gość gość
Witam mój mały będzie miał już niedługo 7 miesięcy. Jeśli chodzi o jego rozwój to od 4-5 miesięcy już siedzi pije sam już od 3-4 miesięcy jak miał Ogólnie rozwojowo idzie bardzo szybko i dość silne nóżki ma. Jeśli chodzi o pracę to pracuje jako opiekunka więc w czasie ciąży cały czas pracowałam a po wyjściu ze szpitala zaraz na drugi dzień zaczełam pracować Teraz obecnie zajmuje się 4 dzieci w tym jedno moje :) Małego zostawiam tylko keidy muszę coś załatwić lub keidy jestem na zajęciach tak to zawsze go ze sobą wszędzie zabieram :) Ja jestem w trakcie ząbkowania małego noce nieco niespokojne a tak to ok Jeśli natomiast chodzi o zabawki staram się wybierać zabawki edukacyjne Polecam skoczek szczeniaczka uczniaczka mate edukacyjną i wiele innych :)Pozdrawiam

Gość gość
Ja słyszałam że soczki nie są do końca zdrowe jeśli chodzi o to co ja podaje dziecku to mleko czasem dodaje albo kleik albo kaszke obiadki deserki i serek

Gość a jakbyś naprzyklad
Ja jeszcze jestem na etapie 4razy butla, do tego daje zupke i powoli deserek, ale wogole owocow nie chce mi jesc:( No i nie wiem co to bedzie jak przejdziemy na nastepne mleko... 3butle dla niego to bedzie katastrofa:P

soczek generalnie był pomysłem lekarza bo w którymś momencia mały tego mleka wypijał sporo i często. Zastąpiłam mu więc jeden posiłek soczkiem z wodą. No i tak wpadlismy w rytm - mleko, obiadek, mleko desrek, mleko soczek, mleko (ostatnie jest z kleikiem, bebiko - dobry sen ) W nocy nie je, od 2 miesiąca.

Gość lorenkaaa
Ja tez jeszcze 4 butle po 180 i tez nie wiem jak zareaguje jak beda tylko 3:P. A jakie serki dajesz MANIA??

Gość chyba żartujesz!!!1
mania pogięło cie??

jak mojemu nie dam deserku ( też nie zawsze chce jeść ) to butla jest i 4 razy dziennie. A na mleku 2 jest już od miesiąca :P

Gość chyba żartujesz!!!1
i z siedzeniem i ztrzymaniem butli w wieku 3m-cy to jakiś żart...mam nadzieje..

Gość lorenkaaa
Bo tak i juz to z ktorego jest twoj maluszek??

21 luty. czyli pół roku i tydzień. Z lekarzem patrząc na jego rozwój i apetyt zdecydowaliśmy przejśc na dwójke wcześniej. Konsultowałam to z inną doktorką i ona mówiła że na 2 można przejść od 4 miesiąca w sumie i jest uzależnione od rozwoju dziecka.

Gość lorenkaaa
Moj jest z 6marca, wiec poczekam jeszcze tydzien i zaczne dawac 2. Widze ze wszyscy na modyfikowanym jada;) Dziewczyny jak dlugo karmilyscie??

Gość gość
Nie pogieło mnie :) I tak jak napisałam napisałam prawdę Każde dziecko rozwojowo idą inaczej Ja mam znajomą co jej dziecko w wieku 7-8 miesięcy zaczeło chodzić i dziecko które w tym wieku nie potrafi pić samo bo trzeba mu trzymać Są różne dzieci ale to chyba logiczne

dokładnie, mój się już garnie do raczkowania a np moja siostrzenica w ogóle nie raczkowała. Za to jest wygodniś i butli musię trzymać nie chce :P nie karmiłam w ogóle, miałam dwa nie udane podejścia i zostaliśmy przy butli. podałam mu tylko siare ale tez odciągniętą, z butli :)

ja jescze karmię piersią - inne posiłkiw ciągu dnia to w południe obiadek lub deserek, ostatnio herbatka jabłkowa z melisą i kaszka na noc - poza tym cycek :) Za 3 tygodnie wracam do pracy, a mała zostaje z moja mamą. a Wy już pracujecie?? jak spędzacie czas z maluszkiem? nie nudzi Wam się czasami w domu?? bo ja mialam taki okres, ze mialam dosyc siedzenia w domu. A yteraz jak pomysle, ze mam isc do pracy to chce mi sie plakac :(

Gość gość
bo tak i już No dokładnie Mojej siostry córka jest starsza od mojego o 3 miesiące i również jak miała miedzy 4 a 5 miesiacem zaczela siedzieća co do chyba żartujesz!!!1 to naucz się czytac bo siadanie napisalam wyraznie 4-5 miesiac a nie 3 Z dziewcyznami ze szpitala z ktorymi sie widuje same mowily ze ich maluchy wogole jeszcze nie siedza a maja juz prawie 7 miesiecy to ze moje dziecko zaczelo siadac wczesniej to nie moja wina wiec daruj sobie swoje komentarze :)

Gość lorenkaaa
ja karmilam 5msc, a teraz butla:) cymbalka doskonale cie rozumie, wczesniej tez mialam chwile ze mi sie nudzilo i chcialam wracac do pracy, a teraz szkoda zostawiac maluszka, wiec poki co zwolnienie;)