Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyyttajjaaacaaaa

furaginum w ciąży ---a mocz

Polecane posty

Gość pyyttajjaaacaaaa

Hej mam ostatnio małe problemy z układem moczowym i jestem w 21 tyg ciązy ... mój gin przepisał mi furaginum 2 tabletki 3 razy dziennie bezpieczne jest to w ciązy?? nigdy nie miałam tego typu problemów i mam pytanie czy normalne jest ze po zazyciu tych tabletek kolor moczu jest bardziej zółty taki jasny a intesywny zblizony do koloru tabletek??

Gość pyyttajjaaacaaaa
Hej nikt nie bral tych tabletek?? bo nie wiem czy to normalne ze nagle tak kolor moczu sie zmienił czy cos jest nie tak :(

Gość mama babelkow
wszystko jest ok ja tez biore i mocz mam wrecz pomaranczowy:) wlasnie wczoraj oddawalm mocz do badania i wpisali mi w wyniku ciemnozolty:) a normalnie mam slomkowy te tabletki tak barwia wiec smialo bierz lepszy furagin niz bakterie w moczu:)

Gość pyyttajjaaacaaaa
o dziekuje dziewczyny :) tak myslałam ale nigdy nie musiałam brac tych tabletek a teraz w ciazy to jestem przewrażliwiona :P :)

Gość 40 tydzien
Ja brałam furagin podczas ciąży 2 razy pierwszy raz w 3 miesiącu i 2 raz w 5. Niestety mi nie pomógł przez co miałam wypisany antybiotyk. Furagin jest bezpieczny w ciąży ale ważne jest aby dużo pić ( wypłukać nerki i pęcherz) i zakwaszać mocz witamina C lub żurawina w tabletkach (tabletki zakwaszają mocz dużo lepiej).