Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agamamma

Butelka, czy konieczna

Polecane posty

Gość agamamma

Dziecię odmawia. Ma 4 miesice. Czy ktos byl w takiej sytuacji? Jutro zaczynamy probowac kubka niekapka z mlekiem lub woda i sloiczka z łyzeczki. Da sie W OGOLE butelke opuscic?

Gość ja chciałąm odpuścić butelkę
bo synka karmiłam do 9 miesiąca piersią, a od 6-go m-ca pił z niekapka, ale nie udało mi się to z butelką walczyliśmy od maja do września żeby zaczął pić z butli mleko modyfikowane nie chciał wcale:O podawałam mu mleko gdy tylko spał, bo gdy tylko się obudził od razu pluł mlekiem:O ale w końcu udało się po tylu miesiącach i mleko pił już z butli;) resztę innych płynów czy napoi z kubka

Gość wredna małpa27
da się.ale ja np.zagęszczałam mleko kleikiem(bo mały się nie najadał) i przez niekapek nie leciało niestety. ale mleko samo przeleci więc i butelka nie potrzebna

Tak, Moja córka dostała raz butlę z herbatką jak miała 4mc, raz, potem juz nie chciała. Kupiłam kubek niekapek od 4 mc, małe silikonowe łyżeczki. Kasza łyżeczką, picie z kubka. Ma prawie 2 latka, je sama, pije z normalnego kubka. :)

Gość fwfw
Moja siostra nigdy nie piła z butelki. Smoczka nie zna. Ale ona długo piła mleko z piersi, mniej więcej do roku życia. Wcześnie mama zaczęła dawać jej wodę z łyżeczki lub zwykłej filiżanki. To się sprawdziło. Mi się nie chciało tego naśladować i moja córka pije czasem jeszcze z butelki ze smoczkiem. P.S. W odróżnieniu od mojej siostry, piłam mleko z kaszą z butelki ze smoczkiem jeszcze jako sześciolatka. (Tak bylo łatwiej gdy musiałam wstawać o piątej i wychodzić razem z mamą gdy szła do pracy a ja do zerówki). Ale to ja mam zdrowe zęby i zgryz. Wygląda więc na to że nie ma to jakiegoś dużego znaczenia.

Gość ja chciałąm odpuścić butelkę
mój synek też kaszki i wszystko jadł od 6-go miesiąca łyżeczką i tak myślę sobie, że może dlatego tak trudno mi było nauczyć go pić z butelki, bo do 9 miesiąca nie miał właściwie styczności ze smoczkiem potrzeby dopajania przez te pierwszych 6 miesięcy nie było więc był na samym cycku nie dawaliśmy normalnego smoczka wcale, a potem nagle ta butelka, gdy miał już 9 miesięcy... z mniejszym dzieckiem powinno być łatwiej, tak sądzę;)

Gość agamamma
Czyli nie muszę przechodzic horroru na sile butelke, bo juz 4 kupilam i zadnej nie toleruje. Nie ma to jak mamy cyc, ale mama do pracy za miesiac wraca

Gość xawera8
Oczywiście ze się da. Moj syn nie korzystał nigdy z butelki. Do 6 mies karmiłam piersią, a potem zupki, kaszki łyżeczką a picie z małego niekapka (polecam Tommee Tippee) są tez takie specjalne kubeczki miękkie z dziubkiem http://www.babyclub.pl/product-pol-3443-MEDELA-Kubek-do-karmienia-niemowlat.html uzywalismy go czasem i bardzo ładnie z niego synek pił. Teraz ma 2 lata pije z normalnej szklanki, kubka lub bidonu. Polecam szybką naukę picia ze słomki, moj syn po kilku dniach zabawy ze słomką i kubkiem załapał o co chodzi i bardzo sie ta umiejetnosc przydała (np przecierowych sokow z marchewki czy koktaje nie pije inaczej niz przez słomkę :) ).