Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasienkakaka

torbiel endometrialna duzaaaa

Polecane posty

Gość kasienkakaka

wlasnie dowiedzialam sie dzisiaj ze mam duze torbiele endometrialne, chca mi wszysto usunac, jajniki i macice, czy jest ktos kto pozbyl sie tych torbieli w naturalny sposob ????

Gość Boxinslogrym
A czym one sie różnią od zwykłych?

Gość kasienkakaka
sa wypelnione krwia

Gość Boxinslogrym
A u ilu lekarzy bylas? Idź do innego wysłuchaj jego opinii, nie slyszalam nigdy zeby z powodu torbiela wycinano całkowicie narządy rodne. Kiedys rozmawiałam u gina z pewną panią i lekarz powiedzial jej ze ma raka i zlecił taka operacje, okazalo sie ze sie pomylił moze w Twoim przypadku też nie jest to konieczne

Gość kasienkakaka
mozliwe on powiedzial, ze jest wiecej tych torbieli czekoladowych a najwieksza ma 8 cm na 6cm i ze to tylko nadaje sie do wyciecia, czyli laparotomia nieunikniona procz tego dostalam orgamentil, zeby zatrzymac miesiaczke, jestem w szoku !!!!

Gość kasienkakaka
bylam tylko u jednego, bede musiala poszukac kogos wyspecjalizowanego w endometrioze

Gość kasienkakaka
wlasnie, ze nie mam dzieci i chcialabym miec, ale teraz widze, ze chyba to nie mozliwe skoro moje jajniki sa ta w zlym stanie !

Gość kasienkakaka
wlasnie czytalam ze akupunktura jest dobra i chinskie ziola na te torbiele i wogole na endometrioze, tak sie zastanawiam moze to sprobowac?

Gość ja tez mam torbiel
endometrialna i poki co beda mi tylko to cholerstwo usuwac, ma okolo 1cm. Modle sie zeby na tym sie skonczylo. To dziadostwo wydziela takie hormony, ze wariuje :( odczuwasz jakies skutki tego paskudztwa?

Gość kasienkakaka
odczuwam bol po prawej stronie no i zmienne nastroje, czasami tez bol podbrzusza no ale jak mam taaaka duza to nie dziwota ! a Ty?

Gość ja tez mam torbiel
mnie tez boli z prawej strony i tez w dole brzucha, do tego dochodza bole plecow, biegunki, alergia, deprecha - szkoda gadac. Guz endometrialny wydziela niesamowite ilosci hormonow, ktore maja negatywny wplyw na caly organizm kobiety jak i na jej psychike. Ja na Twoim miejscu bym sie tak latwo nie poddawala i pochodzila po kilku lekarzach bo diagnoze Ci taka postawil lekarz, ze zalamac sie mozna. Trzymam kciuki za Ciebie i wierze, ze wszystko bedzie dobrze!! Ja mam dwie corki ale Ty musisz walczyc!! bardzo mocno walczyc i nie poddawac sie!!!!!!

Gość kasienkakaka
dzieki, zrobie wszystko co w mojej mocy, probuje sie wszystkiego dowiedziec, no coz jestem zalamana no ale mam nadzieje, ze sie uda !

Gość ja tez mam torbiel
aha i pamietaj zeby nie mowic znajomym i rodzinie (poza najblizszymi), ze masz wskazania do usuniecia macicy!! Troszkew na ten temat w necie czytalam i nie nie jest wskazane aby ludzie o tym wiedzieli.

Gość ja tez mam torbiel
Bedzie dobrze zobaczysz, nie wiem czemu ale mam przeczucie, ze wyjdziesz z tego calo i zdrowo!! :)

Gość kasienkakaka
aha a jak na to reaguja? bo nawet nie pomyslalam o tym

Gość ja tez mam torbiel
Bedzie dobrze zobaczysz, nie wiem czemu ale mam przeczucie, ze wyjdziesz z tego calo i zdrowo!! :)

Gość kasienkakaka
oj dzieki Ci serdecznie, naprawde mnie pocieszylas !!!

Hej Ja też mam endometriozę. 2 lata temu usunęli mi laparoskopowo 8cm -torbiel z jajnika. 4 miesiące później zaszłam w ciąże, bo nie chciałam się leczyć. Teraz mam superową córeczkę 10mies. Dziewczyny przy endometriozie nie ma czegoś takiego jak "guz wydzielający hormony" - endometrioza to nie jest żaden rak, ani gruczolak ani nic takiego. To są po prostu kawałeczki endometrium (*błony śluzowej macicy) które są poza jamą macicy i podczas miesiączki też krwawią i złuszczają się - i wokół tego organizm tworzy otoczkę z tkanki łącznej żeby to odseparować i tak powstaje torbiel. Podaje się leki na zatrzymanie miesiączki, aby zahamować powiększanie się istniejących torbieli i powstawanie nowych. W torbieli nie zachodzi wydzielanie żadnych hormonów. Pozdrawiam ps. zajrzyj na forum www. endometrioza.aid.pl tam są bardzi fajne dziewczyny, które są bardzo dobrze zorientowane w lekarzach, napewno coś Ci doradzą.

Gość walićpomarańcze
30 lat temu miałam ostatnią operację usunięcia torbieli, była wielkości głowy dziecka, wczesniej miałam jeszcze 3 operacje przy torbielach czekoladowych wielkości pięsci męskiej i pomarańczy. Ale wtedy nie było innego leczenia, nie było USG , krojono, wyrzucano jajniki po kawałkach i w wieku 30 lat - menopauza, a zapewniam Was że jest to jazda bez trzymanki w tym wieku. Lekarze nie dawali mi HTZ bo byłam za młoda ale na usunięcie jajników w sam raz. Dzisiaj mam endo i inne atrakcje i jak zdobęde się na odwagę to pójde na operację, ale miałam już wiele operacji i czym starsza to gorzej je znoszę , organizm to ruina, tak że dziewczyny ratujcie Wasze zdrowie i konsultujcie się u kilku lekarzy. Ja kiedyś nie miałam takich możliwości ale Wy macie, powodzenia i zdrowia życzę.

Gość kasienkakaka
dziekuje Wam za porady !!! zajrze na stronke poczytam...

Gość kasienkakaka
521 - kurcze usuneli Ci laparoskopowo 8cm? a mnie powiedzial, ze tylko laparatomia i ze nie moga juz uratowac jajnikow, ze jajniki do usuniecia !!! rzeczywiscie musze szukac innego lekarza.....

Gość kasienkakaka
wacpomarancze - to masz jeszcze jajniki? czy jak piszesz usuneli Ci je?

Gość kasienkakaka
zdecydowalam sie isc na akupunkture, w piatek mam wizyte, nadal rozgladam sie za innym lekarzem, ale narazie nie mam duzego bolu, poduszka elektryczna robi swoje i olej rycynowy tez, pozatym rozpoczelam diete na endometrioze, narazie jest ok, tydzien bez srodkow przeciwbolowych, zobaczymy jak bedzie dalej...