Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poprostukobieta

cios w plecy

Polecane posty

Gość poprostukobieta

witam i chciałabym się podzielić swoim bardzo bolesnym problemem.otóż niedawno dowiedziałam się,że mój mąż (50lat)podrywa moją córkę (30) (z innego małżeństwa) i jego zainteresowanie nią trwa wiele lat, od czasu, kiedy 15 lat temu musiałam wyjechać na dłużej do szpitala i zostawiłam ją pod jego opieką (miała wtedy 15lat).córka opowiedziała mi,że wówczas robił jej jakieś niestosowne uwagi na temat jej wyglądu,proponował wspólne spanie (nie seks) a jakiś czas później, gdy całował ją na pożegnanie, to koniecznie w usta i nie do końca "po ojcowsku" (mnie przy tym nie było).potem był czas,że ona wyprowadziła się,założyła swoją rodzinę (choć w międzyczasie miała problemy z bulimią) i wszystko jakoś się ułożyło do tego roku,kiedy to parę miesięcy temu napisał do niej smsa, że jest bardzo seksowna, że ma cudowne usta itp., a na jej protest przepraszał ją i obiecał więcej tego nie powtarzać.córka pokazała mi te smsy i opowiedziała wszystko.bardzo mi smutno, przykro, czuję do niego obrzydzenie, niechęć i nie wiem,jak będę dalej z tym żyła.

Gość Donata00
"proponował wspólne spanie (nie seks)" akurat wiadomo co dziadowi łaziło po głowie "koniecznie w usta'' , "miała problemy z bulimią" ewidentnie ją molestował

Z kim Ty chcesz żyć ? Pogoń go i to jak najszybciej, bo inaczej córka też nie będzie miała dla Ciebie szacunku. Czy wyobrażasz sobie rodzinne wspólne święta - bo ja nie. A bulimia córki to myślisz że skąd się wzięła? Przecież ona w wieku 15 lat od ojczyma zamiast mieć wsparcie i opiekę to miała molestowanie. Poza tym jak on brał się za córkę to myślisz że Ciebie nie zdradzał?

Gość poprostukobieta
jestem w trudnej sytuacji życiowej, jestem finansowo zależna od męża, 10 lat byłam na rencie, potem trochę pracowałam, jak zabrano mi rentę, ale w wyniku redukcji straciłam pracę, potem jeszcze coś robiłam, a teraz od paru lat nie mam pracy (mam 55lat),utrzymuje mnie mąż, żyję tak trochę z boku wszystkiego i mimo,iż czuję,że nie będę mogła już z nim żyć,to obawiam się zmian.wiem,że to,co on zrobił mojej córce jest niewybaczalne i że na pewno zdradzał i zdradza mnie, ale jak się z tym wszystkim uporać,jak sobie poradzić, jak być silną (nie należę do zbytnio walecznych)?

Masz 55 lat i możesz zrobić kursy opiekunki nad przewlekle chorym, pr acować w Niemczechi uniezależnić się od męża, albo podajesz o rozwód z jego winy a wtedy musi płacic Ci alimenty najmniej 5 lat a od 60 roku życia przechodzisz na emeryturę. Decyzja należy do Ciebie , porozmawiaj z corką i przynajmniej ją przeproś , najgorsze jest to że kobiety wychodząc za mąż wprowadzają do domu gdzie jest dziecko , obcego dla dziecka człowieka. A to jest jakby lisa wpuścić do kurnika. nie jesteś stara, napewno schorowana, ale nie bezsilna i nie jesteś sama masz córkę, jeśli nie umiesz walczyć o swoje i córki życie to on faktycznie czuje sie bezkarny.

Koniecznie idż do dobrego psychologa, nawet prywatnie niech mąż płaci za to abyście z córką psychicznie doszły do siebie.

Gość poprostukobieta
Sara3737 dziękuję za zainteresowanie i uwagę nad moim problemem,nie jest to wszystko dla mnie łatwe,nawet jeszcze z nim o tym nie rozmawiałam,bo nie wiem,jak to zrobić,bo on zawsze się wypiera,śmieje i wszystko potrafi wykpić,chciałabym się jakoś do takiej rozmowy przygotować,aby się zbytnio nie dać wyprowadzić z równowagi (ludzie będący ze sobą wiele lat potrafią robić sobie przykrości)

Gość A K I M A
Takiego bym wyjebała z domu TYLE

Gość *1985
Dorosłe kobiety nie potrafiące rozwiązać śmiesznego wręcz problemu od ładnych kilkunastu lat. :O Jednak wbrew wszystkiemu moje pokolenie jest trochę bardziej rozgarnięte. :D

Gość nie ma nic bardziej
TY GŁUPIA SUKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZBOCZENIEC MOLESTOWAŁ CI CÓRKĘ KIEDY BYŁA DZIECKIEM!!!!!!!! A TY NADAL Z NIM JESTEŚ BO DAJE CI KASĘ???????????? A TY JESTEŚ ZA LENIWA NA PRACĘ???????????????????????????????????????? OBYŚ ZDECHŁA KURWO ZA TO CO ZROBIŁAŚ CÓRCE, NA CO POZWOLIŁAŚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!