Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wijana2

Współczuje rodzicom którzy mają mało ambitne dzieci!!!

Polecane posty

Gość wijana2

Dzieci które: - po gimnazjum idą do zawodówki lub technikum zamiast liceum - które nie przystępują do matury - i takie które po szkole średniej nie idą na studia

Gość lobbbyyy
taaa... miejmy więc cudowne państwo bez murarzy, blacharzy, krawców, fryzjerów, pielęgniarek, mechaników, hydraulików itp... bądźmy za to dumni z posiadania niezliczonej ilości magistrów zarządzania, marketingu, kierunków humanistycznych i pedagogiki pracujących na kasach w supermarketach! amen

Gość wijana2
Akurat murarze, fryzjerzy, kucharze, sprzątaczki taką pracę powinni wykonywac u nas ludzie z innych krajów którzy szukają tu pracy a Polacy powinni miec wyższe wykształenie.

Gość lobbbyyy
a tak, tak, koniecznie! a jak wyjdą na ulicę Ci 'obcy', jak we Francji, Wlk.Brytanii itd, to co zrobimy? kto nas będzie bronił, bo w policji i wojsku to też niekoniecznie sami magistrzy, więc idąc twoim tokiem rozumowania to zajęcia też nie dla Polaków...

Gość autor ma racje
a do lobbyyy pierdo-li-cie hipolicie

Gość asahopnasasa
Liceum technikum nie dorasta do pięt;)No ale jak sie komuś nie chce dodatkowo wkuwać no to idzie do liceum;) lepsza zawodówka przynajmniej coś z tego potem jest:)

a moze to nie że są nie ambitki ale czasem zycie zmusza do takich a nie innych wyborów a zreszta mnie nic do tego kto ma jaka szkole wazne jaki jest czlowiek i to sie liczy a nie technikum czy liceum

Gość Co za bzdura...
Ja po technikum skończyłam jeszcze 2 kierunki studiów i mam dzięki temu 3 zawody. Nie znam też nikogo z mojej klasy z technikum kto nie skończyłby studiów. Skończyć liceum to nie problem, tutaj powinno chodzić o dobre liceum a nie o jakiekolwiek. Poza tym liceum to nie gwarant zdolności, umiejętności i ambicji - to już zależy od człowieka.

Gość liceum lepsze
od techniukm??wez sie piedolnij w leb! hahaha

Gość wredna małpaka27
też uważam że lepsze technikum bo masz jakiś zawód a po liceum nic nie masz tylko profil i maturę .ja np.jestem po profilu matematyczno informatycznym no i co z tego?

Gość rocznik87
sama skonczylam liceum, ale uwazam ze w technikum jest ciezje. oprocz nauki teoretycznej, ktora obowiazuje rowniez w liceum trezba jeszcze zaliczyc praktyke, zajecia techniczne itp. itd. wiec autorko ja wspolczuje tobie tak waskich horyzontow. poza tym kto powiedzial, ze osoby po liceum sa ambitne? ze ludziom po studiach tak super sie w zyciu wiedzie? wsrod moich znajomych mam ludzi po przeroznych szkolach-zawodowki, liceum, studia. i tak sie sklada, ze wlasnie te osoby bez studiow swietnie sobie radza a studenci klepia bieda szukajac "ambitnej pracy na miare wyksztalcenia"

Gość Ale się usmialam
To Autorko uwazasz ze nasze dzieci powinny miec tylko i wyłącznie wyzsze wykształcenie a do nas powinni przyjezdzac osoby do pracy jako fryzjer, sprzataczka itp ? Boze jaka Ty jestes naiwna i ... no musze to napisac GŁUPIA!!! Ta nasza wykształcona młodziez ze stiudiami - nawet z dwoma, trzema kierunkami muje gary czy sprzata w domach u zachodnich sasiadow bo nasz system szkolnictwa wyzszego jest jaki jest i pozostawia wiele do zyczenia generuje glownie całe rzesze bezrobotnych ofiar losu nie potrafiacych nic konkretnego. Natomiast taka fryzjerka zalozy swoj zakład z czasem jak bedzie miala renome i mase klinetow bedzie zatrudniala taką studentke prawa czy ekonomii do opieki nad dziecmi i sprzątania. Taka jest prawda znam mase takich przypadkow. PS sama jestem fryzjerką mająca bardzo dobrze prosperujący salon fryzjerski zatrudniajacy 3 osoby i wlasnie moimi dziecmi opiekuje sie mloda osoba uwaga po dwoch kierunkach!!! Ot i cała twoja logika Autorko!!

Gość nanananannanna
ja z własnej głupoty poszłam do liceum i co???? nie stać mnie było na studia. a pracy po liceum ogólnokształcącym nie ma szans dostać. dziś żałuję że nie wybrałam technikum. przynajmniej zawód bym miała... co prawda skończyłam po licealne studium zawodowe. ale gdybym mogła cofnąć czas z tą wiedzą którą mam teraz wybrała bym technikum.

Gość w mojej okolicy
wszyscy którzy sukces osiągnęli, mają duże firmy zatrudniają po kilkadziesiąt osób, mają dużo kasy to NIE MAJĄ STUDIÓW :P

Teraz gdybym wybierala droge zycia po podstawowce to bym poszla do zawodowki ( gastronom) a nie zade tam studia bo gowno po nich jest!!! Tylko sie czlowiek nameczy i kase wyda a to nic z tego. Niestety :(

Gość akurat teraz PIELĘGNIARKI
muszą mieć STUDIA więc doinformuj się zanim napiszesz lobbbyyy:O

wybacz, myślałam, że salowe i niższy personel nie kończy studiów magisterskich. nie mialam na mysli wszystkich

Gość dziecko drogie
wijana2-ktoś musi wykonywać "brudną" robotę, aby inny mógł wykonywać "czystą" pracę. Może Ci wyjaśnię kilka prawd życiowych, bo widzę, żeś uboga moralnie: gdyby piekarz w nocy nie wypiekał chleba-nie miałabyś co zjeść na śniadanie; gdyby nie było budowlańców-nie miałabyś gdzie mieszkać; gdyby nie kierowcy-nie mogłabyś jeździć taksówką, no i nie miałabyś samochodu, no bo któżby go wyprodukował-na pewno nie pan magister? W społeczeństwie niezbędna jest równowaga. Tak samo potrzebni są takie ludki jak Ty, jak i osoby bardzie inteligentne :-)

Gość dziecko drogie
a tak poza tym to Ty jeszcze nie wiesz, że dzisiaj dla ludzi po studiach nie ma pracy? Dzisiaj w cenie jest fachowiec.

Gość truskawkowa ona
hahaha,jagoda a jakie ty studia skonczylas??? pierdologie z łopatologią stosowana?? hahahahahahhah:D:D::D

Gość dziecko drogie
osoba, która ukończyła studia potrafi pisać prawidłowo pod względem stylistycznym, ortograficznym i na poziomie :-) :-) :-) Co prawda ja mam tylko średnie, ale też ładnie piszę... :-) :-) :-)

Gość msdasa
poglądy jak za króla świeczka. jakby posiadanie tytułu mgr przed nazwiskiem było nie lada wyczynem. kryyknij na ulicy "panie magistrze" to sie 3/4 osób odwróci. żenada