Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bebeka

Ośrodek socjoterapeutyczny.

Polecane posty

Gość Bebeka

No właśnie. Czy ktoś z Was był może w ośrodku socjoterapeutycznym? Albo może tam pracuje? Bo chciałam się dowiedzieć coś na ten temat ...

Gość asekurantkaa
pytaj:)

Gość Bebeka
:) Na ile przeważnie idzie się do takiego ośrodka? Jak tam jest? I czy potrzebna jest zgoda dziecka?

Gość asekurantkaa
roznie, ale przewaznie na caly rok szkolny jest pod opieka kadry pedagogow, szkola obowiazkowo:) nie potrzeba zgody dziecka, moze byc skierowane przez sad

Gość Bebeka
Bardzo dziękuję ;-) a jak jest z przepustkami, telefonami itp.?

Gość asekurantkaa
za dobre zachowanie sa przepustki co weekend, kontaktu z rodzina tez sie nie ogranicza:) nie wiem, jak jest w innych osrodkach, pisze, jak jest w tym jednym...

Gość Bebeka
A czy dziecko ma kontakt ze swoim środowiskiem? W tym momencie chodzi mi o przyjaciół i znajomych. I co jest w sytuacji kiedy dziecko jest okropnie zamknięte w sobie, nie chce współpracować i do nikogo się nie odzywa?

Gość asekurantkaa
nie ma kontaktu ze srodowiskiem, bo w jaki sposob, osrodek jest przeciez poza miejscem zamieszkania:) jezeli sa takie problemy, to czy na pewno osrodek socjoterapii? sa problemy wychowawcze?

Gość asekurantkaa
wychowankowie w osrodku sa caly czas pod opieka wychowawcow, nie wychodza nigdzie sami:)

Gość Bebeka
Problem wychowawczy jest jeden. Nie chodzi do szkoły i przez tą sąd ją skierował do ośrodka socjoterapeutycznego. Jest chora na anoreksję. Do tego ma stany depresyjne. Nie może tego wszystkiego ogarnąć, nie daje już sobie rady sama. Rozmawiałam z nią, ona mówi że nie chce iść do tego ośrodka. A ja się na tym nie znam więc nie wiem czy w tej sytuacji akurat taki ośrodek jest dobry? Co się robi z takimi dziećmi w takim ośrodku? :)

Gość Bebeka
Tak, ale chodziło mi o to czy może mieć kontakt przez telefon ze znajomymi?

Gość asekurantkaa
cos mi tu nie gra:O osrodek socjoterapeutyczny to nie jest miejsce dla anorektyczki z depresja! w tym wypadku wazniejsze jest zdrowie, a nie szkola.

Gość asekurantkaa
ile ma lat, bo to tez wazne:)

Gość Bebeka
Ma 16 lat. Skoro nie jest to dla niej dobre miejsce, to dlaczego sąd właśnie tam ją skierował?

Gość asekurantkaa
nie wierze w to, ze sad ja skierowal...moze to nie jest osrodek socj.? tam kierowane sa osoby z zaburzeniem funkcji spolecznych i emocjonalnych, a nie anoreksja i depresja, ktore nalezy leczyc w placowce sl. zdrowia:) nie jestes zorientowana w temacie, bo pewnie to dziecko jakiejs sasiadki, co?