Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dudziczka

Ból i swędzenie kilka dni po stosunku

Polecane posty

Gość dudziczka

Witam! Mam 20 lat i już od kilku lat współżyje ze stałym partnerem. Jednak od jakiegoś czasu po dłuższym stosunku bardzo boli mnie okolica miejsc intymnych. Pierwszego dnia mam wrażenie jakby wszystko było opuchnięte, czasem bolało też drugiego dnia, ale później przechodziło. Jednak po ostatnim stosunku (tj 28.08.2011) coś jest nie tak. Przez pierwsze dwa dni objawy były takie same, jednak trzeciego dnia zaczęło mnie bardzo swędzieć, piecze tak, że nie da się wytrzymać. Zaczęłam stosować płyn do higieny miejsc intymnych ale to nic nie pomaga, bo do teraz odczuwam to nieprzyjemne uczucie. Nie wiem co zastosować aby objawy zniknęły. Czy to coś poważnego? Dodam, że nie dawno miałam problemy z oddawaniem moczu, pojawiła się nawet krew, poszłam do pani doktor i przepisała mi antybiotyk po którym problemy zniknęły. Nie wiem czy ma to ze sobą coś wspólnego, ale w wynikach badań moczu wyszło że mam w nim sporo bakterii. Proszę powiedzieć co mi jest, czy teraz już po każdym stosunku będę odczuwać takie dolegliwości i co mogę zrobić aby te dolegliwości ustały.

Gość dudziczka
czy to grzybica czy zwykłe podrażnienie?

jesli nie dostalas leku oslonowego do antybiotyku ani nie pilas jogurtow,kefirow to bankowo wybilas flore bakteryjna pochwy i masz zwykla grzybice.idz do ginekologa po ginalgin,po 2 dniach juz bedzie lepiej:)

Gość ajehandro
masz grzyba fuuuj a tak powaznie to pewnie mialas jakas infekcje drog moczowych skoro pani doktor przypisala ci antybiotyki. Masz w cipce swoja flore bakteryjna a on swoja na fiucie i moze jego bakterie zagrazaja twoim stad dyskomfort podraznienia i swedzenie

Gość dudziczka
Tak miałam infekcje dróg moczowych, ale powiem szczerze, że przerwałam stosowanie antybiotyku wcześniej niż zalecała pani doktor...czy to też mogło mieć wpływ? Mam wizytę na 9 września u ginekologa, ale do tego czasu chyba zwariuje, macie jakieś sposoby domowe? Może jak pójdę do zwykłego lekarza rodzinnego to on przepisze mi jakieś tabletki?

Gość ajehandro
idz do ginekologa przedstaw problem powiedz ze bralas antybiotyk i przestalas ze wspolzylas ze swoim facetem i teraz cie swedzi tzipka na pewno lekarz cos przepisze

Gość olanneczka
a ja bym tak nie stawiala na grzybice na bank, bo jeszcze zapalenie pecherza moglo nie zostac doleczone, bakterie przeniesc sie w okolice pochwy i to moze byc waginoza bakteryjna czyli infekcja wywolana bakteriami.. najlepiej byloby posiew zrobic choc gynalgin czy macmiror dzialaja i na grzbice i na bakterie, wiec pewnie to ci lekarz przepisze tylko musisz do niego pojsc. sama nie wyleczysz, a na przyszlosc bierz lacibios femina przy antybiotyku oslonowo, w sumie teraz tez moze zaczac lykac i podmywaj sie rumiankiem lub naparem z kory debu.

Gość agula8
myślę że tak czy inaczej musisz wybrać się do lekarza, póki co możesz zastosować clotrimazolum do smarowania na zewnątrz i lactovaginal-zakładaj na noc i na przez kilka dni powinno przynieść ulgę. dziewczyny dobrze piszą że może to być niedoleczona infekcja albo komplikacje po antybiotyku bez osłony.Diagnozę jednak musi postawić lekarz. A po wyleczeniu staraj się po stosunku zrobić siku(poważnie-to pomaga), wziąść prysznic i posmarować się provag żelem-jest antybakteryjny i nawilżający. Jest to może mało romantyczne ale jak ktoś jest bardziej wrażliwy to niestety musi bardziej o siebie dbać:) pozdr

Gość byauagshyughua
Przede wszystkim jak mialas antybiotyk to trzeba go zazywac do konca a nie przerywac bo mimo inaczej ,,choroba'' jest nie wyleczona i moze powrocic. Kazan nie bede Ci prawic ale polecam clotrimazol( niewiem czy tak sie dokladnie pisze,koszt ok. 4 zł),nie stosuj go wewnetrznie tylko zewnetrznie i rob jeszcze nasiadówki z Tantum Rosa,mi przy takiej infekcji pomogły i nie obeszlo sie bez wizyty kontrolnej u gina bo w zapasie cos zawsze w szafce trzeba miec bo znami kobietami tak jest ,ze czesto łapiemy jakiegos syfa;Dchocoaz dbamy o higiene itp. a i niech partner tez jak moze przemyje sobie czlonka woda z tantum rosa i podpytaj go czy stosuje plyn do higieny-bo odpowiednia higiena partera tez ma wpływ na nasze zdrowie,bo co z tego jak my sie kurujemy i wyleczymy jak np ta bakterie przy stosunku przekazuje nam parter,takze nasiadówki robcie oboje:D

Ja przed stosunkiem smaruje się Provag żelem, żeby być nawilżoną, bo jeśli mam sucho to zaraz potem mnie swędzi szczypie i wtedy to już tylko clotrimazol mi pomaga,

Gość karola_1234
ja po antybiotykach stosuje probiotyki, kiedys taki nie robilam i pare dni po skonczeniu leczenia antybiotykiem mialam infekcje miejsc intymnych - tak to juz podobno jest, ze antybiotyk niszczy bakterie, tez te dobre dla pochwy i z tad sa potem infekcje;/ wg mnie provag jest skuteczny i nie drogi