Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mdms

skóra BARDZO tłusta

Polecane posty

Olejek do mycia OK, hydrolat też. Rano dałabym Flavo C (na pierwszy raz zrób z połową ampułki wit. E, chyba, że wiesz,że Cię ona nie zapycha) i krem z filtrem 30 minimum (LRP, Bioderma, Uriage), bo przy kwasie salicylowym (serum Lemon) lepiej uważać. Melisa jest kremikiem bardzo fajnym (dobre i polskie! :)) i jeśli Ci służy, dobrze nawilża i nie zapycha to na „po zmyciu makijażu jak najbardziej się nadaje. Tego Lirene nie znam i nie znalazłam składu, więc się nie wypowiem. Natomiast jeśli nawilżenie z tych kremów jest niewystarczające to spróbuj Iwostinu Rehydrin albo Cetaphilu. Odstaw pilingi mechaniczne, sięgnij po enzymatyczny z BU (raz w tygodniu) to i kwasy najzupełniej wystarczą do niezbędnego złuszczania. Maseczka na bazie glinki też maks raz w tygodniu (inaczej będzie za bardzo odtłuszczać i tym samym stymulować produkcję sebum, czyli działać zupełnie odwrotnie niż potrzebujesz). Mleczko Eva Natura nie (chyba, że do zmywania makijażu oczu jeśli się sprawdza) zawiera i zapychające trój glicerydy, i parafinę, która podobnie skórze tłustej może nie służyć (może zostać do zmywania makijażu. Zmień na płyn micelarny (apteczny najlepiej, bo drogeryjne to są mocno różne, Bioderma Sensibio/hydrabio np.) Serum Lemon jak najbardziej OK, przy następnym zamówieniu mogłabyś też dodać serum migdałowe pod niego albo różany tonik AHA (tu ochrona UV obowiązkowa) - będzie lepsze nawilżenie skóry i dodatkowe działanie normalizujące. Aha, pytasz o zmywanie skóry: optymalnie 2 razy dziennie łagodnymi środkami (bez sls, sles), rano i wieczorem. Ale wiadomo: makijaż, etc. i rzadko kiedy się tak da, więc nie ma co kombinować i ten trzeci raz spokojnie można dodać :) Tamanu jak najbardziej można nakładać na calą twarz, można tak jak piszą na BU: rozrobić pól na pół z innym, lżejszym (macerat brzozowy np, olej z pestek winogron). Kokos na skórę tłustą - nie, będzie komedogenny. Na włosy genialny ;)

mdms, pielęgnację masz niezłą. Hormony zrób koniecznie: tarczyca, nadnercza, prolaktyna... Spróbuj też dodać oleje bogate w kwas linolowy (wewnętrznie i zewnętrznie), tutaj pod koniec znajdziesz listę: http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html I może zmiany w diecie by się przydały? Zerknij: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-lojotok-a-dieta,t1012.html Retinoidów próbowałaś?

Gość tez mam tlusta, cos strasznego
Mroweczko kochana wielkie dzieki! ;)

Gość 2ee
Polecam puder propolisowy

Gość mdms
a czy wy tez tak macie ze np jak chodzicie po domu (w zwiazanych wlosach,opaska, ze zmytym makojazem)to skora duzoo mniej sie przetłuszcza?

Gość mdms
a czy wy tez tak macie ze np jak chodzicie po domu (w zwiazanych wlosach,opaska, ze zmytym makojazem)to skora duzoo mniej sie przetłuszcza?

Gość gość
Bardzo mi przykro, ale mam 42 lata i dalej masakrycznie tłustą cerę i kupę pieniędzy wyrzuconych w błoto. Kosmetyki z BU zapewne rozświetliły moją cerę, ale nic a nic nie zmniejszyły sebum. Mam wrażenie, że po 40 jeszcze bardziej zaczęła się świecić. W mojej pracy nikt nie zmaga się z takim problemem.Tłuści mi się wszystko poza nogami i pupą, nawet brwi, a w małżowinach z powodu wgłębienia tłuszcz się wręcz zbiera. Ubrania się nawet tłuszczą. Kiedy byłam młodsza, to chociaż młodość dawała mi nieco urody, a teraz... Całe 27 lat z tym problemem w centrum. Mam nadzieję, że Wam się uda.

Gość Ida

ja też baardzo długo walczyłam z tłustą skórą i jej przypadlością do rozszerzonych porów, wiem jak to jest i jak to człowieka wkurza. Moim anditotum na to wszystko okazała się klinika Dethloff - z całego serca polecam. Ich radiofrekwencja mikroigłowa i bezigłowa działa cuda na pory. Nigdy nie widziałam tak szybkiego progresu. Serio, Dr Dethloff i jej ekipa z porami sobie poradzi na paru sesjach. Spróbuj!