Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kl\nfck\sac

Mieszkanie 2 pokojowe 40,5 m...

Polecane posty

Gość kl\nfck\sac

jakiej wielkosci moga byc pokoje szczegolnie ten mniejszy...tak na oko, czy nie za maly zeby wstawic lozko chociazby???ja sobie niewyobrazam wogole w takim metrazu malego pokoju

Gość Joela
To zależy jaki duży jest korytarz ,kuchnia ,łazienka .Z reguły w takim pokoiku zmieści się łózko .CZasem warto zburzyć scianę z pokoju8 na korytarz.

Gość mam 2 metry mniejsze mieszkani
i wszyscy dziwią się, że......duże. Wydaje się większe niż w rzeczywistości. W sypialni (mniejszym pokoju) mam łóżko 160/200, (a może 180/200?) ,szafę narożną, komodę, stolik, fotel - i można swobodnie się poruszać :-) Jak chcesz - zaraz zmierzę, bo nie pamiętam metrażu.

4,30 na 2,50 - mniejszy pokój. 4,30 na 3,20 - większy Kuchnia i łazienka są małe - ale widziałam dużo mniejsze. Przedpokój też niewielki - ale też wydaje się większy - nie wiem czemu tak jest :-)

Gość moje pokoje sa malutkie
ten mniejszy ma 2m/4,18m......kurcze jak wstawic lozko bo nie wiem, musi miec okolo 200cm, masakra....moj jest waski ale dlugi

Gość a masz jakas fotke
chodzi mi o ten mniejszy pokoj bo mi tez wejdzie chyba jakas komoda+ cos jeszcze, swoja droga to nie wiem czemu robia takie pokoje wole jako kwadrat

Gość Joela
Postaw łózko pod samo okno.Co prawda będzie się wchodziło tylko z jednej strony ale zmieści Ci się jeszcze komoda ,szafa ,lub wiszące szafki .Ewentualnie wstaw rozkładaną kanapę .

rysunek w paincie :-) niebieskie - okno czerwone - drzwi to ukośne - to szafa narożna, a obok komoda okrągłe - stolik owalne - fotel łóżko poznasz :-) http://img62.imageshack.us/img62/7648/pokja.jpg

Gość nawet niezle twoj pokoj
wyglada:))) ja nie lubie takich podluzych ale coz zrobic....szkoda ze z 2 stron nie bede mogla postawic malych szafeczek ale trudno

Gość a co masz w tym wiekszym???j
ja jeszcze nie mam nic, dopiero malowanie, ani lazienki ani kuchni nic kompletnie

zostawiłam między oknem a łóżkiem trochę miejsca - tyle, że człowiek się tam swobodnie zmieści, ale raczej wstawać po tamtej stronie się nie da. Przeszkadzają też kaloryfery. Mały stolik by się zmieścił - ja tam mam pufę od tego fotela (siedzi na niej miś ;-) ).

w większym akurat mam antyki, bo przeprowadziłam się ze starego domu. Myślałam, że się zagraci - gdy wstawię meble z kilku dużych pokoi do jednego - ale jakoś nie :-) W każdym razie naokoło poobstawiane, a na środku stół. Mam jeszcze jeden sposób na więcej miejsca - brak drzwi lub tak bardzo krytykowane na kafe drzwi harmonijkowe (takie są w sypialni). Przynajmniej można każdy kąt wykorzystać - a przy normalnych drzwiach - trzeba zostawiać miejsce tam, gdzie skrzydło się otwiera. W większym pokoju nie mam drzwi.

Gość to i ja zaczynam mierzyc
u mnie jest tak: mały pokój 2,90x3m duży pokój 5X4,30m kuchnia 2x4m łazienka 1,70x2,7m i 80cm x2,7m (cały metraż łazienki 6,75) plus mały korytarz.

Gość u mnie w tym wiekszym
bedzie duza szafa zabudowana, tylko nie wiem czy lustra na zewnatrz czy moze jakies drewno, az do sufitu:)) to jest dobre rozwiazanie bo mozna sporo rzeczy schowac, na korytarzu tez mamy taka czesc gdzie mozna malutka szafe zrobic , zawsze cos sie schowa, ja nie lubie zagraconych pomieszczen wiec takie zabudowy sa dobre, gdzie kupilas swoje lozko???w ikei moze??

kto ja? :-) łóżko kupiłam w zwykłym meblowym sklepie. Szukałam długo - bo chciałam, żeby miało jakieś schowki pod spodem. Ma szuflady - polecam do małego mieszkania. Trzymam tam latem zimowe rzeczy, a zimą - letnie :-) Nie było nawet drogie. o takie: http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS7KeDt1Ku21QYMhyBFxHgVOpWVyFQdoxoV8sJ9LWT4giOzsqTKbA nazywa się DENVER

Gość a moje mieszkanko ma tyle:
maly pokoj 2m/4,18 wiekszy pokoj 5,76/2,80 lazienka 1,51/2,10 kuchnia 2,55/2,61 i malutki korytarz moze ktos ma takie mieszkanko, to chetnie zobaczylabym zdjecia

Gość a taka szafe jak na zdjeciu
tez masz czy moze inna zabudowana???

Gość ja się nie dziwię
ja też mam małe mieszkanie z małymi pokojami, tyle że 3 pokoje i 51 m. Co do łóżek ze schowkami - jak najbardziej polecam, ja mam z ikei łóżko z 4 szufladami, nie dość, że samo łóżko zajmuje mało miejsca to jeszcze można w nim sporo rzeczy schować. Co do szaf i drzwi - lustro czy nie lustro - to ja akurat w średnim pokoju - sypialni mam dwa skrzydła suwane, z czego jedno jest przyciemnionym lekko lustrem, ale w mniejszym pokoju zrobiłam dwa pełne skrzydła - bo taniej i w sumie nie potrzebuję tam lustra. Mam duże lustro w przedpokoju oprócz tego i tam też mam szafę zabudowaną od podłogi do sufitu. Generalnie szafy zabudowane są super, ale jak w przyszłości będę miała większy metraż to na pewno nie zrobię już suwanych drzwi. Póki co na małej powierzchni się męczę, ale nie polecam na większych metrażach.

Gość ja się nie dziwię
Aha, moje małe pokoje mają 2,9 x 3,9 m i 2,1 x 3,9 m, więc malutkie, ale za to powiększyłam sobie przedpokój, dzięki czemu zmieściła mi się szafa zabudowana i ogólnie zrobiło się więcej przestrzeni. Kuchnię otworzyłam na największy pokój i jest dużo miejsca, ale przydałby się czwarty pokój :o

Gość ja sie tak zastanawiam czy
np. w malym pokoju nie wstawic jakies malutkiej kanapy narożnej, mozna wtedy spac i po zlozeniu siedziec wygodnie, w wiekszym pokoju chce kupic jakies 2 sofy+ fotel moze, nie musz abyc rozkladane aby jakies fajne, chociaz zawsze marzylam o duzym lozku w sypialni....sama nie wiem

Gość ruanda
Wszystko zalezy od ustawnienia, widziałam takie mieszkania z naprawdę sensownym rozstawem. miałam mieszkanie 37 metrów i pokoje miały 16 i 8, kuchnia jakieś 6,5. Przy takim mieszkaniu warto pomyślec jak ustawić meble - nie powinno być ich za dużo, bo się zagraci. Duża szafa, na całą ścianę, kanapa do siedzenia, ława i pojedyncze szafki.

Gość nie mam psa
Mam jedno mieszkanie 38 metrów (nie mieszkam w nim), tyle że jest aneks kuchenny, a nie prawdziwa kuchnia. Mniejszy pokój jest na tyle duży, że mieści się tam podwójne łóżko, jakieś szafeczki po bokach, wielka szafa na całą ścianę. W większym jest narożna sofa, służąca jako "gościnne", czy raczej awaryjne łóżko, szafka pod telewizor, stół, 4 krzesła, mały stolik przy sofie i barek między aneksem a pokojem. Co do kwestii łóżko czy rozkładana kanapa/narożnik - myślę, że musisz się zastanowić do jakich celów ten pokój, czy będziesz tam tylko spać, czy tez robić inne rzeczy - przyjmować gości, pracować, uczyć się. Ja postanowiłam, że najważniejsza dla mnie jest osobna sypialnia, więc w moim mieszkaniu 3-pokojowym kupiłam od razu duże łóżko do sypialni, żeby jej nigdy nie przerobić na jakiś inny pokój :p

Gość ja tez bym chciala miec
duze lozko, wiec postaram sie je wstawic chociaz zajmie sporo miejsca,

jestem :-) szafę i komodę mam nie z tej "serii" - ale w kolorze łóżka, jasne. Nie jest duża - ale pojemna, mam też szafę w przedpokoju i dużym pokoju szafa: http://meble.meblopol.pl/p/pl/dg_108022000/szafa_narozna_dallas_d_-_22.html komoda: http://meble.meblopol.pl/p/pl/dg_108041000/komoda_dallas_d_-_41.html ale ceny podskoczyły! Ja za szafę dałam 518 zł :-)

Gość arleta32
Wybierz meble z dodatkowymi funkcjami i takie, które są przeznaczone do małych pomieszczeń. Masz na rynku na przykład takie szafy narożne https://www.promarkmeble24.pl/category/szafy-szafy-narozne , stoliki rozkładane, kanapy z funkcją spania... No dużo tego jest. Wbrew pozorom małą przestrzeń trudniej jest dobrze zaaranżować.