Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dabidabar

Czy wypada w wieku ponad 40 lat brać ślub kościelny i wyprawiać huczne wesele?

Polecane posty

Gość dabidabar

Moi rodzice małżeństwem nigdy nie byli. Po tym jak się rozstali mój tata długo był sam. Teraz ma 47 lat i jest w związku z taką kobietą (Wdową) też po 40stce i chcą sobie wziąć ślub kościelny i zrobić wesele na 150 gości :o Ja uważam, że to kompletny obciach. Powinni wziąć cichy ślub w kościele (jak muszą) i to wszystko. Takie zabawy są dla młodszych. Ale będzie wstyd!

Gość AniaKoloroweSny
TAK!! A DLACZEGO NIE???

Gość jeśli to prowo
To marne.

Gość jam jest ta, która jestem
Moja ciotka miała 40 lat, gdy wychodziła za mąż i zrobili wesele. Impreza była fantastyczna. A dzisiaj mają kilkumiesięczną córkę i są szczęśliwi.

Gość dabidabar
To nie jest prowo. Serio. Ja uważam, że to obciach. Zawsze ślub i wesela urządzają młodzi ludzie, a nie tacy starzy.. Ten ślub będzie prawdopodobnie dopiero za rok, więc mój tata będzie miał prawie 50 :o

Gość Boziaaaa
Pewnie ze wypada.

Gość mojemu mezowi
oczywscie ze wypada, a dlaczego by nie?

A z jakiej racji wstyd? Wesele i ślub kościelnu jest dla każdej osoby, w każdym wieku, i uważam, że w tym żadnego wstydu nie ma, tym bardziej, jeżeli się kochają.

Gość dabidabar
Aha. To dobrze. Pocieszyło mnie to, że takie myślenie ludzie mają..

Gość kurosava
obciachem to jest miec takie dziecko jak Ty ich zycie ich sprawa

Gość chyba masz 15 lat
Mój wujek ożenił się powtórnie z wdową w swoim wieku jak mieli już grubo po 40tce, impreza była super, do białego rana i nikt tego nie uznał za obciach. Może gdyby panna młoda wyskoczyła w białej sukni z welonem to byłaby wiocha, ale w samym ślubie i weselu po 40tce nie ma nic obciachowego. Obciachowa może być jedynie sfochowana córka pana młodego :o

Gość powiem i ja ......
dziewczyno jaki wstyd ...są szczęśliwi chcą się pobrać więc mają prawo urządzić takie wesele na jakie mają ochotę ....a gdzie jest napisane że do wesela mają prawo tylko ludzie młodzi hmmmmm ? ludzie robią drugie wesela na 25 lecie ślubu z mszą w kościele orkiestrą itd....

Gość asfggfgghghgh
nie chdozi nawet o wiek, ale o to, ze z twoja matka nie chcial sie zenic, a z nowa bab sie zeni, mim o ze z twoja matka wspolzyl i w ogole, straszna obluda i tyle, lamanie przykazania nie cudzoloz i z czym tu do kosciola? zaklamani katolicy

No tak - jak stary (50tka to tak dużo??) to już tylko niech sobie trumnę wybiera, a o zabawie i radości z życia nie myśli? Litości. Twój tata znalazł partnerkę, z którą chce spędzić życie.Ma do tego pełne prawo, jak również do tego by zorganizować huczne weselisko i bawić się nawet kilka dni na nim :D Życzę mu/im szczęścia i więcej wyrozumiałości ze strony dziecka.

Gość dabidabar
"nie chdozi nawet o wiek, ale o to, ze z twoja matka nie chcial sie zenic, a z nowa bab sie zeni, mim o ze z twoja matka wspolzyl i w ogole, straszna obluda i tyle, lamanie przykazania nie cudzoloz i z czym tu do kosciola? zaklamani katolicy" tak bo ty najlepiej wiesz jak było. jakby ludzie przez 20 lat nie mieli prawa się zmienić i nagle nie mogli zacząć wierzyć. moja mama jak mnie urodziła miała 17 lat więc to też miało znaczenie.

Gość ateistkkaaaaa
dabidabar --Twój ojciec ma cos z głową. Zył z Twoją mamą bez ślubu,do tego rozstał się i teraz chce wziąć z inną ślub koscielny. On w ogóle nie powinien ślubu kościelnego brać,bo żył w grzechu ,będąc w związku bez ślubu koscielnego,więc nie postepował i nei postępuje jako prawdziwy ,wierzący i przestrzegajacy przykazania katolik. Jestem ateistka ,ale nie podoba mi sie postępowanie takich ludzi jak Tówj ojciec. Ksiądz udzieli Twojemu ojcu ślubu kościelnego,ale ojciec jak jest wierzacy,to sumienie powinno go meczyc,ze postepował i postapił źle,przeciw swojemu bogu.

Gość aaaaaaaaahahaha
chcesz mi powiedziec ze w dzisiejszych czasach ludzie bioracy slub koscielny nie sa 100% dziewicami i prawiczkami i nigdy wczesniej nie byli z nikim związani? no prosze cie :o

Gość aaaaaaaaahahaha
bez tego "nie" mialo byc

Gość spoko niech robią ślub
i wesele ale 150 osób to chyba za dużo tak z 50- 80 by wystarczyło rodzina i bliscy przyjaciele bo dla jakich dalszych znajomych to rzeczywiscie moze wyglądac obciachowo

Gość ateistkkaaaaa
aaaaaaaaahahaha i tutaj włąsnie widac tą całą wiarę.Kazdy,poczawszy od księzy,papiezy nagiona p[rzykazania do siebie. I dlatego mimo,ze pochodze z rodziny wierzacych,mimo,ze keidys tam w coś takeigo jak bóg wierzyłam,przestałam wierzyć i nie mam zamiaru szukac jakiegos boga w żadnej wierze,bo dla mnie kazda wiara to obłuda.

Gość sdsdsdsdsdsd
no wlasnie straszna obluda. z jedną sypial przez 20 lat bez slubu a teraz na starosc nagle wielki katol i sluby koscielne chce brac, zaklamani katolicy hahahaha, no ale to norma w tych czasach. czesto tak teraz jest ze chlop jednej zrobi bachora, a żeni sie z inną, to pierwszą kopnawszy w tylek, norma, ale to dla mnie obluda na maksa. nie powinni takim dawac slubu no ale co zrobic, jak zaplacą dobrze to im dadzą i tyle w temacie, kasa i tyle

Gość sdsdsdsdsdsd
ale w sumie aktor Nowicki zrobil tak samo, tez z pierwszą babą zyl wiele lat, zenic sie nie chcial, a na stare lato sie ozenil z tą jak ona ma... nie pamietam ale wiecie pewnie o kogo chodzi. stary dziad pewnie sie przestraszyl ze na stare lata ebdzie sam i sie ozenil haha

Gość dabidabar
Jakie 20 lat bez slubu???????? gdzie ja napisałam, że moi rodzice ze sobą byli przez 20 lat. puknij się w łeb i idz koloryzować gdzie indziej.

Gość ateistkkaaaaa
dabidabar zyli bez ślubu tyle lat ile lat masz Ty. I nie ważne ile lat ze soba bez ślubu byli(koscielnego)wazne,ze Twój ojciec zyjąc tak jak jego bóg nie nakazał ,chce wziąć ślub koscielny z inna porzucając Twoja mamę. To cała obłuda,hipokryzja. ŻADNA WIARA NIE MA NIC WSPOLNEGO Z ISTNIENIEM JAKIEGOKOLIWEK BOGA.

Gość pewnie że tak!
co ma wiek do miłości??? Wspieraj ich a nie :)

Gość takie tam duperele
Rozumiem Twoje rozterki: ojciec z matką się nie ożenił ale z obcą dla Ciebie babą urządza ślub i huczne wesele, to na pewno boli. Ale tak już świat urządzony, nie nam oceniać postępowanie Twojego ojca, swoje prawa facet ma.

Gość dabidabar
sram mordą.

Gość dabidabar
Rozumiem Twoje rozterki: ojciec z matką się nie ożenił ale z obcą dla Ciebie babą urządza ślub i huczne wesele, to na pewno boli. Ale tak już świat urządzony, nie nam oceniać postępowanie Twojego ojca, swoje prawa facet ma. pierdolenie 🖐️

Gość Dodi46
....no tak po 40-stce to juz nic sie nie nalezy własciwie to czekac na śmierc masakra miec taka corke zal rozumiem ale ze az takie jest Twoje poruszenie Ja mam 46 i tez biore slub koscielny mam dzieci i bardzo mnie wspieraja jestem dumna ze mam takie dzieci a tez bylo roznie w zyciu nie bylo kolorowo kazda sytuacja jest idywidualna jezeli tata chce tego slubu i wesela to ok jego sprawa mysle ze tu jest wielkie rozgoryczenie Twojej mamy ze taka decyzje podjal druga sprawa wiary i jak zyli Twoi rodzice w grzechu mozna byloby duzo pisac na ten tematzycze zrozumienia