Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuza8777

cilest pominięcie tabletki

Polecane posty

Gość zuza8777

witajcie dziewczyny, ginekolog zmienił mi tabletki na cilest, W środę wieczorem zapomnialam wziac 11 tabletki z drugiego opakowania - miałam wziąć o 19, a wzięłam w czwartek o 14. Wzięłam ją jakieś 16 godzin za późno. Za parę godzin, czyli w czwartek o 19 wzięłam kolejną, która miała być wzięta tamtego dnia. Dzisiaj w piątek wystąpiło u mnie minimalne plamienie, prawie niezauważalne, gdybym nie miała wkładki. Czy jest to oznaka zmniejszenia skuteczności pigułek? Niestety w tę feralną środę odbyłam stosunek. Czy wzięcie tabletki z opóźnieniem w drugim tygodniu może się skończyć ciążą? Skąd to plamienie?

Gość zuza8777
up

Gość zuza8777777
uuu

Gość Śpiąca Perw
uuu...lotka :classic_cool:🖐️

Gość zuza8777777
ulotke czytalam juz setki razy i tam jest tylko: W razie nieprzyjęcia w odpowiednim czasie jednej tabletki (pod warunkiem, że okres od przyjęcia poprzedniej tabletki jest krótszy niż 24 godziny) należy przyjąć ją jak najszybciej. Następną tabletkę należy przyjąć o zwykłej porze. Oznacza to, że w ciągu jednej doby można podać dwie tabletki. Jak swoja droda ten okres moze byc krotszy niz 24h? przeciez to tyle się bierze normalnie...nie rozumiem tej ulotki...

Gość upupup888
up

plamienie może byc wynikiem nie wzięcia tabletki i związanego z tym spadku hormonów, ale 2 tydzien jest i tak "najbezpieczniejszy" pod tym względem także nie martw sie na zapas

Gość zuza8777777
czyli myslisz ze branie tabletki "po" nie ma sensu? Poza tym jednym incydentem wszystkie tabletki bralam regularnie. Wszystko byloby ok, bo tez wiem ze 2gi tydzien jest bezpieczny, tylko to plamienie mnie przeraziło....czy aby nie oznacza zmniejszenia skutecznosci.... niby cilest ma najdluzszy okres poltrwania...

na tabletke po juz i tak za późno jak stosunek był w środe nie wiem czy plamienie oznacza że po prostu organizm tak zareagował na spadek hormonów nagły, czy moze juz sie odblokowała owulacja, tego Ci nie powiem bo nie jestem duchem świętym, ale nie raz juz sie spotkałam i na forum i wśród znajomych z taką sytuacją i było ok

Gość zuza8777777
teraz jest taka nowa tabletka 5 dni po. To bylo w zasadzie w nocy ze srody na czwartek tak o 1-2 w nocy wiec to de facto czwartek juz byl ;)

rób co tam chcesz, jak dla mnie nie ma jednak paniki, zapomnienie tylko 1 tabletki, potem przyjęcie jej i po paru godzinach następnej, i do tego drugi tydzien, nie sądze żebys zaszła

Gość zuza8777777
ok wielkie dzieki za odpowiedź

Witam Mam do sprzedania 2 oryginalnie zafoliowane opakowania tabletek Yasminelle firmy Bayer. Termin ważności do 08.2015 r. Wykupiłam większą ilość, po czym okazało się, że mi nie służą, dlatego odsprzedaję. Cena apteczna to 45,90 zł/szt. Moja cena to 40,00 zł/szt. + koszt przesyłki. Zainteresowane proszę o kontakt mailowy: alicja1818@wp.pl

Gość zuza8777777
wczoraj wzięłam ostatnią tabletke (21) z opakowania a dzisiaj w pierwszy dzien przerwy mam bardzo slabe plamienie. Może mieć to związek z wczesniejszym zapomnieniem? Dodam, że to moje drugie opakowanie.

Gość zuza8777777
upupupup

może to mieć związek, ale generalnie przez pierwsze 3 opakowania plamienia mogą sie zdarzać

Gość kurosava
gratuluje, przeroslo Cie polykanie jednej tabletki dziennie...

Gość zuza8777777
tak też sobie tłumacze, może to przez tą zmianę. Nie przerosło, pigułki stosuje już od jakiś 4 lat i pierwszy raz zapomniałam, dlatego tak panikuję... ale znalazłam dzis ciekawa publikacje: If you have missed one pill, anywhere in the pack: Take the last pill you missed now even if it means taking two pills in one day Continue taking the rest of the pack as usual No additional contraception needed Take your 7-day break as normal http://www.rogowski.biz/pliki/zapomniana_tabletka.pdf

Gość zuza8777777
upupuppu

Gość zuza8777777
upupuppup