Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brushyoursholuder4444

Angielski-jak się nauczyc przedimków?

Polecane posty

Gość articles
daj nam koniecznie znac :) szukam tego i szukam ale nie ma odpowiedzi :)

Gość po pierwsze i drugie
moze tu znajdziesz odpowiedzi? co do tego 'She don't', moja pieciolatka nie moze zaskoczyc I was, we were. Nawet jesli ja za kazdym razem poprawiamy, ciagle mowi 'we was'. Jeszcze jest mlodziutka i chodzac do dobrej szkoly mam nadzieje ze jej to ktoras nauczycielka wybije z glowy ;) ale prawda niestety jest taka ze jezyk zostaje coraz to 'sproszczany' przez mlode, leniwe generacje.

Gość articles
Oki poprzegladam to forum, tak angielski jest bardzo elastyczny, zmienia sie wraz z pokoleniami

Gość ulubienica kafe..
no wlasnie polacy sami nie znaja swietnie wlasnego jezyka,ale oczekujemy tego od anglikow .

Gość kasiauczy
Witam, serdecznie polecam samouczek "kasia uczy angielskiego". Znajdziesz w nim gramatykę wytłumaczoną w łatwy sposób, ćwiczenia z odpowiedziami, i przydatne komentarze dlaczego ma być tak, a nie inaczej. Dodatkowo po zakupieniu książki każdy ma darmowe konsultacje przez okres jednego miesiąca. Książkę można znaleźć na allegro wpisując jej tytuł w wyszukiwarkę. Można też odwiedzić stronę www.kasiauczy.pl Pozdrawiam :)

Gość sam.daxx
ja się przygotowywałem sporo w szkolę TFLS, uwazam że co dobra szkoła to najważniejsze..

Szkoły językowe maja różne metody, ale które są najbardziej efektywne? Znam juz wiele i chyba mówienie ciągle na zajęciach nawet z błędami jak dla mnie jest najlepsze. Zapomina się o barierach i zahamowaniach...

Gość zdesperowana żono
Twój facet to jakiś analfabeta w takim razie :) przed UK jest 'the', tak samo np. przed USA. 'the' nie ma przed nazwami państw jeśli są jednoczłonowe, czyli przed większością nie będzie, ale przed UK czy USA już tak.

Jest the poniewaz to panstwo sklada sie z innych podpanstewek jakby.Wtedy uzywamy the, gdy panstwo jest jednolite jak Polska na przyklad w ogole niczego nie dodajemy.Jest po prostu Poland.

Gość numerowaaaaaa
Sama nie wiem jak sie nauczyc, mozna wkuc zasady, ale najlepiej sie osluchac. Jestem tu 6,5 lat i wciaz robie bledy, ale z drugiej strony to nie jest az takie wazne.