Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurczaki i ziemniaki

czy za rok 6cio latki muszą iść obowiązkowo do pierwszej klasy?nie mozna sie od

Polecane posty

Gość kurczaki i ziemniaki

tego odwołac?

Gość samotny-pan
Wydaje mi się, że nie jest to zapewne decyzja ministra edukacji ) chociaż pewien nie jestem)np. to, że teraz 7latki zaczynają szkołę tak teraz mają zaczynać tylko, że w wieku 6 lat.

Gość wredna małpa27
tak za rok już obowiązkowo 6 latki do pierwszej klasy.moja poszła w tym roku jako 6 latek bo chodziła w ubiegłym roku szkolnym do zerówki :)

Gość niestety to jest obowiązek
mojej szwagierki syn poszedł jako ostatni rocznik jako 6latek do przedszkola, jest to wg mnie całkowicie nie odpowiedzialne, za małe dziecko jest aby jako 6 latek do 1klasy, no ale może jakoś cud się zdarzy i zmienią to, może to będzie tak jak z tymi nieszczęsnymi mundurkami

Gość ir-ka
moja córcia ma 4 lata i 9mcy i poszła do zerwowki, chcialam ją dać do szkoły ale panie powiedziały ze za mała. Jest najmłodsza w grudnia, grupie zerówkowej, konczy 5 lat , plecak hehe wiekszy od niej, a cięzki jak jasny gwint, ale co zrobić, musi dzwigać nie ma innego wyjscia, ja za nia tego robic nie bede, niech sie uczy.

Gość ir-ka
* jeszcze raz, bo mi tekst pomieszało moja córcia ma 4 lata i 9mcy i poszła do zerowwki, chcialam ją dać do szkoły ale panie powiedziały ze jest za mała. Jest najmłodsza w grupie zerówkowej, 27 grudnia skonczy 5 lat , plecak hehe wiekszy od niej, a cięzki jak jasny gwint, ale co zrobić, musi dzwigać nie ma innego wyjscia, ja za nia tego robic nie bede, niech sie uczy, jest bardzo malutka, sporo mniejsza od kolegów z zerowki, jeden jest ze stycznia 2005, moja z grudnia 2006, prawie 2 lata róznicy, a umiec muszą tyle samo! Nie ma ulg z tego tytułu ze młodsza i z tego tytułu mniej bystra, zdolniejsza...

Gość anexxis
a co Wy nawiedzone matki widzicie złego w szkole ?? dziećmi się zajmujecie takl świetnie, że bronicie im iść do rówiesników?

Gość jadzka ze wsi
W szkole nie ma niczego złego. Bardziej chodzi chyba o to, że w przyszłym roku te dzieci zamiast do 1 klasy podstawówki, szłyby jeszcze do przedszkolnej zerówki. To dużo lepsze rozwiązanie dla rodziców pracujących. Dzieciaki będą kończyły zajęcia pewnie gdzieś o 13 i później na te 3 godziny do świetlicy, aż rodzice ich nie odbiorą. Jak bywa na świetlicach, chyba każdy wie. Nie ma porównania z opieką przedszkolną.

a rocznik 2007 kiedy do szkoły ? będą mieć wybór ? bo ja bym chciała by szedł do pierwszej klasy jak będzie miał 7 lat

rocznik 2007 do szkoły w 2013, nie ma innej opcji-nie ma wyboru . :( Chyba,że coś się zmieni...

w UK od 4 lat juzjest obowiazek dawania dzieci do "szkoły: to jest przedszkole a potem szkoła i podstawówka tam ma 9 lat wlasnie dlatego ze od 4 lat ida i to sie juz mówi , że ida do szkoły. Dobrze, dzieci ucza sie przebywac w grupie, funkcjonowac z innymi dziecmi, ale jak to w Polsce bedzie wygladac to zobaczymy, bo oni dążą do tego aby zagranicznym programom edukacyjnym dorównac, tyle że polskie dzieci nie maja tak łartwo jak dzieci z Niemiec czy Anglii gdzie tabliczki mnozenia ucza sie w wieku 10-11 lat, a nasze maja takie zadania z matematyki że głowa boli.

6latki w szkole ( i to jeszcze nie dostosowanej do ich wieku) to porażka.... ale jeszcze większa porażka to możliwość wyboru czy szkoła czy przedszkole... Sporo 6ciolatków zostało w przedszkolach i teraz wyobraźcie sobie co to będzie przy rekrutacji do liceum czy szkół wyższych roczników 2005 i 2006, które zostały połączone :/

Gość Niestety każdy musi
odsiedzieć swoje w tym obrzydliwym kołchozie.

Gość KaczkiGramy
No tak, przecież to straszne okrucieństwo uczyć dzieci czytać i pisać :-O

Gość Mała Myszka....
Przy rekrutacji nic nie będzie...wszystkich wezmą.Tez się przejmujecie...To nie wiecie , że szkoły średnie tylko skaładają ręce do Boga o uczniów?biorą jak leci.