Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dream theater

prawdziwa historia

Polecane posty

dream theater, spróbuj odwrócić sytuację. On siedzi w domu, z jakiegokolwiek powodu, a ty chodzisz do pracy. Przychodzisz do domu po 8-12 godzinach, podczas gdy twój mąż leży na kanapie i popija piwo, w garach pusto, na podłodze syf. I tak każdego dnia, albo przez większość dni. W sobotę ty stoisz przy desce do prasowania, a twój mąż chce żebyś mu kupiła telefon za 1,5 kafla. Po pół roku wnosiłabyś o rozwód i do mamusi latała i opowiadała jaki to on nierób i idiota.

zazdroszcze takim kobietom....:)chce sie zemscic za te krzywdy i traktowanie z gory jak lenia i nieroba...zastnawiam sie co go bardzo dotknie

on mapodstawione wszystko pod ryj koszule uprasowane jedzenie te sprawy do lsni....... wiec nie mow mi o odwracaniu sytuacji

skoro moja najblizsza rodzina wie co sie dzieje ichce mnie stad zabrac to chyba sobie nic nie wymysla, niestety jego rodzinka o niczym ie wie nie wie co sie dzieje miedzy nami do jakich klotni dochodzi i co czuje.... jak myslicie jak powinnam postapic?powiedziec im czy poprostu odejsc

ale nie musisz sie tlumaczyc jego rodzinie choc ja na twoim miejscy bym powiedziala jaki z niego tyrna zanim wymysli klamstwo i zwali wine na ciebie uciekaj do rodzicow albo jego wywal macie wlasne mieszkanie?

Odpowiadam na to co autorka pisała na początku, że on nie pomaga w domu. No wybacz, ale nie siedząc w domu głupio byłoby mi nawet wymagać, żeby mi chłop w czymś pomagał, chyba że wytrzepać dywany, albo umyć podłogę. Nie jestem mężatką, ale od 3 lat mieszkam razem z narzeczonym, oboje pracujemy i domowe obowiązki rozkładamy mniej więcej po równo, w zależności od tego co kto woli robić i na co kto ma siłę.

to jak na dziewczyne i osobe w stalym zwiazku jestes dosc dziwna na dodatek zero w tobie empatii chyba masz nieudany zwiazek i sie tu wyzywasz na dziewczynie ktora ma trudne zycie

jak ja pracowalam to tez pracowalam w domu bez podzialu i tak zostalo,,,,mowisz jak moja tesciowa kobieta wyrwana ze sredniowiecza

niestety musze sie za chwilke rozlaczyc dziekuje wam za rady i wsparcie, musze wziac sie za swoje zycie i zycie mojego dziecka.... mysle ze jakos sie wszytsko ulozy...

Gość jateżmamdość
Autorko, nic się samo nie ułoży, jeśli sama nie zmienisz swojego życia to będzie tylko gorzej, porozmawiaj z jego rodziną bedziesz wiedziała co oni o jego zachowaniu myślą, napewno wiedzą na co go stać ale zawsze staną za nim bo on jest im bliższy. A Ty jesli nie chcesz chronić siebie to pomyśl o dziecku, masz obowiązek zapewnić dziecku godziwe życie w dobrej rodzinie. Jesli nic nie zrobisz to z czasem będziesz uzależniona od niego , słaba i znerwicowana. A dziecko? Twój mąż zachowuje się jak choleryk, jest egoistą i poczytaj sobie o cholerykach nawet na tym topiku może przejaśni Ci się w głowie.

Gość ddddddddddddddddddff
dream ale ktoś się naszukał żeby odnaleźc Twój temat sprzed lat :)

Gość ddddddddddddddddddff
ale współczuję autorce.:/

Gość fffffffffffgfyty67
dream chyba ktoś cię szuka//:)

Gość ojjjjjjjjjj
;(

Jak jest teraz...trudne pytanie..chyba nie wiele się zmieniło:/.... Czuje się jakbym w truman show. Rzeczywistość jest w ogromnej mierze kreowania przez męża. Decyduje naprawdę o pierdolach żebym poczuła sor doceniona...że nie moje "zdanie się liczy" nie jestem idiota i wiem kiedy ma manipuluje.... Staram się jakoś żyć i nie zapominać kim jestem. Czekam na moment kiedy będę na tyle silna żeby odejść.