Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iwa22

praktyki fryzjerskie

Polecane posty

Czy ktos ma orientecje na terenie ślaska gdzie najlepiej iśc na praktyki zawodowe . Chdozi mi dokladnie o takie miejscowosc jak Sosnowiec zawiercie , Dąbrowa górnicza i okolice ? Czy ktoś mial stycznosc z jakmiś salonami na tym terenie moze ktos chodzil / chodzi na prakytki do salonu ?

Gość ujujujaaa
ja na Twoim miejscu startowałabym do sieciowych salonów takich jak Loreal, Berendowicz&Kublin, te takie co są w marketach, ubrani tak na biało, nie pamiętam nazwy. Jak pójdziesz do psiego salonu to gówno się nauczysz. Albo nie, może inaczej, nauczysz się więcej niż w renomowanym salonie ale nikt nie będzie chciał Cię zatrudnić. Ja pamiętam jak sie uczyłam za fryzjerkę, uczyłam się w zwykłym salonie typu "u joli" a jak poszłam do salonu z prawdziwego zdarzenia to byłam tam niezastąpiona. Te idiotki nic nie umiały, nie potrafiły mieszać farb. Używały tylko jednolitych kolorów, nie potrafiły robić wielu rzeczy, większość klientów których one nie chciały rozjaśnić, ja brałam na siebie bo one sie bały że włosy spalą. Miałam najwiecej klientów a niby dziewczyna z beznadziejnego salonu. Ale generalnie ciężko było się przebić. Na poczatek radę dam Ci taką, żebyś wybrała taki salon gdzie nie ma za dużo praktykantów, najlepiej jak byś była jedyną praktykantką. Potem jak jest wielu jak było u mnie to wiesz jaka była rywalizacja? może nawet nie rywalizacja, ale jak szefowa pochwaliła moja koleżankę, że coś fajnie robi a ja jeszcze tego nie umiałam, to od razu siedziałam całą noc nad główka z płaczącym nosem, zeby tylko nie być gorszą.

chodzilam przez poł roku wlasnie do takeigo zwyklego salonu na poczzatku bylam sama a potem kolezanka doszla i wiem wlasnie ze jest wtedy rywalizacja , mam mozliwosc wrocic tam an 2 tyg ( bo tyle mam praktyk w tej klasie ) ale wlasnie chce sie czegos nowego nauczyc tam juz wpadalam w monotonie jedno i to samo sie robiilo chodź szefowa mialm super , juza 3 razem jak bym dopuszlala mnie do klientkiek ( boje sie ze jak pojde gdzie indziej bedee tylko zamiatala i kawe robila ) dlategpo etz chcialam sie dwoeidziec czy ktos ma jakies "znane" juz salony gdzie warto isc

Gość ujujujaaa
myślę, że powinnaś się rozejrzeć i stawiaj na renomowane salony. Niestety ale taka jest kolej rzeczy, że sprzątają i kawę robią uczniowe, ale myślę,że możesz o tym porozmawiać z szefową, tzn o tym jak ona to widzi.