Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antoniuszpospolity

co sie dzieje ze mna?

Polecane posty

Gość antoniuszpospolity

bralma tabletki anty przez rok odstawilam 2 miesiace temu i pierwszy okres mialam normalnie a drugiego nie dostalam i zastanawiam sie czy to przez pigulki czy przez to ze jestem w ciazy. @ powinnam dostac tydzien temu w czw , robilam test ciazowy ale nie z porannego moczu i wyszedl negatywny . czy test moze klamac?

Gość antoniuszpospolity
piszcie

Gość natuska85
To normalne. Przez jakiś czas dopóki organizm się nie przestawi, miesiączki mogą być bardzie nieregularne. A test możesz powtórzyć za jakiś czas. Ale ja bym na Twoim miejscu była spokojna.

Gość antoniuszpospolity
tylko ze ja chce byc w ciazy:)

Gość natuska85
To poczekaj parę dni i powtórz test. W kaźdym razie jest taka możliwość, że miesiączka się tylko spóźnia.

Gość antoniuszpospolity
jak mam planowac cize skoro @mam nieregularne

Gość antoniuszpospolity
tak bym chciala byc juz mama:( 2 cykle sie staram i mam wrazenie ze nigdy nie bede w ciazy

Gość antoniuszpospolity
up

Gość natuska85
Z tego co czytałam pamiętam, że pierwsze cykle po odstawieniu tabletek lepiej się wstrzymać ze staraniami. Więc może lepiej, że na razie nie wychodzi. A testy nie zawsze pokazują od razu ciąże. Zdarza się, że ciąża jest, a test negatywny. Dlatego warto powtórzyć.

Gość antoniuszpospolity
a dlaczego nalezy sie wstrzymac? lekarz ni emowil mi nic ze moze to zaszkodzic dziecku

Gość natuska85
Nie ze względu na jakiekolwiek zagrożenie dla dziecka, a na zwiększoną możliwość ciąży mnogiej. Bo jajniki mogą produkować zwiększone ilości komórek jajowych.

Gość antoniuszpospolity
to z drugiej strony test by bardziej wykazal juz ciaze mnoga a nie wykazal nic po prawie 3tyg od stosunku

Gość natuska85
Znam przypadki, że test nie wykrył wczesnej ciąży, dlatego właśnie tak jak pisałam warto powtórzyć test, ewentualnie odwiedzi\c laboratorium i zrobić test z krwi.

Gość antoniuszpospolity
jakbym miala blizniaki to byloby super

Gość antoniuszpospolity
kochana a jak myslisz test jest wiarygodny jak sie go robi po terminie @2 ktora nie nadeszla? ja robilam z 3-4 dni po tym terminie i myslalam i chcialam zeby byly 2 kreseczki

Gość ja dziś
dziewczynko jak ty uważasz, ze test by prędzej wykazał ciażę bo jest mnoga, to idź ty lepiej do szkoły na biologie, a potem się bierz za robienie dziecka :-)

Gość antoniuszpospolity
nie mam pojecia o biologii

Gość natuska85
Podobno teraźniejsze testy są bardzo czułe. Ale pewnie to zależy od organizmu skoro czasem nie wykrywają jednak ciąży na początku.

Gość ja dziś
he he widać autorko. a może nie wiesz skąd sie dzieci biorą- to miłego czekania na 2 kreski :-D

Gość antoniuszpospolity
jakbym wszystko wiedziala to bym nie pytala. a ty pewnie jestes sfrustrowana stara panna ktora zazdrosci tego etapu w zyciu jakim jest staranie sie !!!

Gość ja dziś
Nie, jestem mamą i odpowiem Ci chętnie, ze po odstawieniu tabletek mozesz mieć nieregularne cykle a test moze początku ciaży nie wykazać. Ale skąd Ci przyszło do głowy że ciażę mnogą pokaże szybciej to nie rozumiem, co za bzdura.

Gość antoniuszpospolity
to bardziej bylo w formie zartU.